Horský hotel Vidly kombinuje technologie a jedinečné prostředí horské chaty

Tomáš Ponec
13 listopadu, 2023 in Reference

První ubytovací zařízení ze sítě RegioJet Hotels, hotel Vidly, se vyznačuje technologickými inovacemi. Ty přináší výrazně vyšší komfort a kvalitu pobytu hostům, kteří zavítají na úpatí hory Praděd.

Vidly je osada s nejčistším vzduchem ve střední Evropě, která leží na úpatí nejvyšší hory Hrubého Jeseníku. Stejnojmenný hotel, historicky zájezdní hostinec a hamr, je dnes místem nabízejícím hostům maximální pohodlí, samoobslužný servis a wellness. S řešením pomohl Loxone Gold Partner, Evora Smart, a to i s významnými energetickými úsporami.

Energetický management v horách

V roce 2022 prošel hotel Vidly plnou rekonstrukcí. V rámci ní bylo navrženo inteligentní řízení celého objektu včetně vytápění a osvětlení. Tento krok vedl k úspoře energií o 20–30 % a výraznému zlepšení komfortu pobytu v hotelu. Došlo zároveň ke snížení náročnosti provozu, údržby a personálního vytížení. Hotel tak dosahuje částečné samoobslužnosti.

 

Napojení na rezervační systém hotelu zajistí, že pokoje jsou vytápěny na požadovanou teplotu před příjezdem hostů automatizovaně. V případě, že není pokoj rezervován, je teplota snížena.“ říká Jakub Skopal, ředitel IT infrastruktury RegioJet.

Úspěšným IT napojením rezervačního systému RegioJet Hotels na technologie Loxone získává systém přesné informace o počtu příchozích návštěvníků. 

Kuchyně

Celý komplex je vytápěn ekologicky šetrnými kotli na peletky se zásobníkem a senzorem nízkého stavu. Jednoduchým nastavením získává obsluha hotelu notifikace například o blížící se potřebě doplnit peletky do kotlů, informaci o potřebě výměny baterií v ovládacích prvcích nebo o dlouhodobě otevřeném oknu.

Sauna
Wellness

Čistý vzduch pro nás, čistý vzduch pro technologii

Hlavní roli při rekonstrukci hrála bezdrátová technologie Loxone Air, která se stará o provoz hotelu. Konkrétní využití zde nalezlo dálkové ovládání radiátorů s čidly oken a senzory pohybu. Na každém okně je instalován Okenní kontakt Air, který signalizuje jeho otevření.

Pokoj je standardně temperován na 18 °C a jakmile rezervační systém zaznamená objednávku pokoje, automaticky se teplota v daný čas zvýší na 21 °C pomocí Hlavice Air na radiátoru.

Hosté tak vstupují do příjemně vytopeného prostoru. Velkou úsporu přináší nastavení, které vypne vytápění pokoje při otevření okna a obnoví jej až po jeho zavření.
Senzory, které sledují přítomnost a otevření oken zároveň slouží jako bezpečnostní prvek.

Hotel Vidly ukazuje, jak mohou inteligentní technologie přispět k efektivnějšímu a udržitelnějšímu provozu hotelů. Díky inovativnímu přístupu a odborným znalostem může být dosaženo významných úspor energie a zlepšení komfortu pro hosty.

Vidly v Zimě

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách