Co přijde po boomu s fotovoltaikou?

David Nebor
4 července, 2023 in Pro partnery

Trh s fotovoltaikami zažívá výrazný růst, instalatéři nemají o zakázky nouzi. Vyrábět si vlastní energii prostě táhne, čemuž přispěl i nestabilní trh s cenami energií. Prozíraví podnikatelé zároveň uvažují i dopředu – nad obdobím po tomto boomu s FVE.

FVE slibuje nezávislost na cenách elektřiny ze sítě. I proto se dostává na stále více střech a dokonce i menší plochy, jako jsou balkony. Firmy a experti v oboru se tak musí otáčet. Znamená to však i nárůst konkurence a otázky co dál, až poptávka opět klesne.

ilustrační snímek fotovoltaiky

Energetický management dnes, inteligentní domácnost zítra

Je tady způsob, jak se snadno odlišit od konkurence, a zároveň si zajistit jistotu zakázek na léta dopředu – Miniserver. Kdo jím vybavuje projekty, nabízí klientům mnohem lepší energetický management. Zájem o toto řešení navíc v budoucnu nepomine.

Ucelený energetický management

FVE dává domu elektřinu. Ale co dál? Jak ji co nejlépe využít? Kdy je nejvýhodnější elektřinu využívat k vlastní spotřebě a kdy je nejvýhodnější ji posílat do sítě?

Loxone nabízí potřebné produkty i software pro komplexní energetický management. Navíc podporuje všechny běžné výrobce střídačů, baterií a systémů vytápění a chlazení. Díky tomu „vymáčknete“ z FVE vašich klientů to nejlepší. Vedou k tomu tři kroky:

1. Porozumět energetickým potřebám: Je třeba měřit a analyzovat výrobu a spotřebu energie v budově. Pomocí Monitoru toku energie můžete v reálném čase vizualizovat, kolik elektřiny FVE vyrobí, kolik a na co se jí spotřebuje v budově a kolik se jí dodá do sítě.

2. Snížení základní spotřeby energie: Energie, která udržuje budovu v každodenním provozu. S Loxone jí dokážete smysluplně snížit.

3. Přesun spotřeby energie: Energie by se měla spotřebovávat, když je levná. U fotovoltaického systému se obvykle přes den vyrábí více elektřiny, než je potřeba, zatímco v noci se musí nakupovat ze sítě. S Loxone pomůžete zákazníkům vyhnout se špičkám a co nejlépe využívat vlastní vyrobenou elektřinu.

Dlouhodobý úspěch v inteligentních domech

Jakmile je Miniserver v domě a optimalizuje spotřebu energie, nabízí se řada možností pro další rozšíření. Osvětlení, stínění, řízení vytápění a chlazení, audio, zabezpečení, přístup a mnoho dalšího lze pomocí Loxone snadno dovybavit a otevřít si tak dveře pro další zakázky. Instalací FVE tak navážete dlouhodobý, úspěšný vztah se zákazníkem a dokážete mu nabídnout mnohem více.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách