Chytré domácnosti obohacují rezidenční komplex poblíž Brna

David Nebor
3 listopadu, 2023 in Reference

20 nových pasivních domů v Lelekovicích u Brna se může pyšnit štítkem chytré domácnosti. A to díky automatizaci, kterou pro celkem 40 bytových jednotek zvolil Loxone Gold Partner, společnost Evora Smart.

V moderních dvojdomkách v Lelekovicích se kříží budoucnost inovací s pohodlím, kde systém Loxone instalovaný firmou Evora Smart zajišťuje optimální automatizaci jednotlivých úkonů v domácnosti. Cílem této technologie je zjednodušit žití a dosáhnout maximální energetické účinnosti a tím i výrazných úspor energie. To vše s ohledem na potřeby obyvatel.

Úspory energií předčily očekávání

Na začátku byl projekt se záměrem několika rodinných domů. Počet budov zůstal podle plánu, pojímají však více obytných jednotek. Přesto je celková spotřeba násobně menší, než by měly rodinné domy. Přispělo tomu úsilí společnosti Evora Smart a zodpovědný přístup investora, společnosti Vašstav.

Každý z těchto dvojdomů je pečlivě navržen s dvěma bytovými jednotkami, které rozprostírají svou pohodlnost přes jedno nadzemní podlaží a prostorné obytné podkroví. Tento projekt nejenže klade na první místo komfortní bydlení zákazníka, ale rovněž vykazuje silné závazky v oblasti udržitelnosti a energetické efektivity.

Jak to je v praxi? Skutečná spotřeba je o 85 % nižší oproti původním plánům. Na jednom m2 se ročně spotřebuje 15 kWh – počítalo se se 100 kWh. Spotřebu energie mohou obyvatelé domů sledovat na grafech v mobilní aplikaci.

Inteligentní domácnost v každodenním životě

Komfort v první řadě zajišťují funkce a možnosti, které automatizace projektu přináší. Osvětlení je zde řízeno na základě pohybových senzorů a reaguje na denní dobu. Světelné nálady je možné upravovat či měnit na základě potřeby obyvatel. Společně s osvětlením souzní roletový systém, který přebírá informace z přidané Meteostanice.

Koupelna

Klíčovou roli pak hrají teplotní čidla schovaná v tlačítkách Touch Tree, která spolupracují s kompaktní jednotku PKOM4, topnými panely ve zdech a stropu i dynamickým stíněním. Předávají totiž informace o současné vnitřní teplotě a tedy aktuální potřebě vytápění. V neposlední řadě v bytech nalezneme inteligentní multiroom audio systém, který vytvoří specifickou atmosféru na míru obyvatelům.

Bezpečí je pro nás prioritou

Všestrannou bezpečnost pro byty zajišťuje NFC klávesnice, alarm, siréna, detektory pohybu rozmístěné po celém domě a snímače na oknech. Elektronické zámky zajišťují bezpečné otevírání dveří a garážových vrat. Nechybí požární bezpečnost ani detekce úniku vody.

Tento projekt je názornou ukázkou toho, jak využití inovací a adaptabilita mohou výrazně změnit tvář tradičního bydlení. Vznikl tak komplex, který je nejen energeticky efektivní, ale také skvělým příkladem ekologicky šetrného bydlení pro budoucí generace

Nahlédněte:

Pohled na komplex
Pohled do pokojů z chodby
Interiér bytu
Koupelna a toaleta
FVE na střeše

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách