Video: Pražský Beauty Park dovedla k dokonalosti inteligence

David Nebor
19 dubna, 2024 in Reference

Špičkové technologie si zaslouží špičkové ovládání. Tím se řídila majitelka nově otevřeného Beauty Parku v pražské Libni. Loxone v unikátním kosmetickém salonu řídí kromě osvětlení či audia i speciální zatemňovací folii v oknech, eliminuje světelný smog a efektivně hospodaří s energiemi.

Dokonalý komfort

Světelný komfort do salonu přineslo stmívatelné osvětlení tvořené bodovkami na stůl a křeslo, podsvícením a nepřímým světlem. Majitelka má přednastavené světelné nálady, mezi kterými může snadno přepínat. Základní je scéna pracovního osvětlení, která zajistí ideální podmínky pro péči o klienty.

Na pozadí hraje příjemná hudba ze špičkových reproduktorů Quadral.

Unikátní atmosféru vykouzlí i světelné nálady
Obojí je navázáno na příchod majitelky – jakmile odemkne, automaticky se rozsvítí a začne hrát hudba. Přepínat hudbu a nálady může tlačítkem Touch, které má po ruce u pracovního místa.
Automatické funkce salonu jsou vázány na přítomnost majitelky

Soukromí především

Specialitou Beauty Parku je zatemňovací folie, která dokáže během vteřiny zneprůhlednit veškerá okna a dveře, ale zároveň dovnitř propustí přirozené světlo. Klientka přijde, usadí se a majitelka jediným stiskem tlačítka zajistí 100% soukromí.

Jakmile zákaznice odejde, okna se opět zprůhlední, aby bylo z ulice do krásného interiéru vidět a lákal potenciální zájemce o služby Beauty Parku.

Podobně jako osvětlení a audio, i folie reaguje na ranní příchod. Automaticky se po přiložení čipu vytáhnou i rolety, které přes noc chrání okna.

Inteligentní eliminace světelného smogu

Systém Loxone automaticky řídí i světelné, stmívatelné logo nad vchodem.

Během provozní doby logo svítí naplno, ale jen po setmění (v období, kdy k západu slunce dochází brzy). Po provozní době se intenzita svícení sníží, aby nespotřebovalo tolik elektřiny, ale zároveň zajistí viditelnost pro okolí a kolemjdoucí. V noci, kdy je ruch v ulici naprosto minimální, se podsvícení loga úplně vypne – nemá koho upoutat a nesvítí přes okna do okolních bytů.

Světelné logo nad vchodem do Beauty Parku se řídí automaticky podle denní doby

Chytrý salon, chytré energie

Automatické řízení loga není jediný úsporný aspekt. Technologie v objektu Loxone řídí v několika režimech, aby zamezil plýtvání. První je navázaný na zmíněné odemčení a příchod – po něm se teplota co nejrychleji dostane na ideální úroveň a poté už jen temperuje podle potřeby a udržuje komfort.

Po pracovní době se vytápění/chlazení automaticky vypne. Ale pouze v případě, že majitelka nepotřebuje zůstat déle. Pokud senzory poznají její přítomnost, temperování se automaticky prodlouží, než skutečně odejde. Podobně funguje i bojler, který systém spíná a odepíná rovněž na základě přítomnosti v salonu.

„O veškeré spotřebě má majitelka přehled v aplikaci, kterou má jak v telefonu, tak na tabletech na pracovním stole a u vchodu. Pokud by došlo k neočekávaně vyšší spotřebě, přijde jí notifikace a může tak ihned reagovat, problém najít a vyřešit. Případné poruchy technologií se tak neprojeví až ve vyúčtování na konci roku,“ říká Loxone Partner Petr Hrabánek (Inteligentní domy a byty – iDB), který technologické řešení salonu navrhl a zrealizoval.

Přehled o spotřebě energie je k dispozici v aplikaci Loxone

Seznam
využitých
komponent:

Integrace

1× Zámek Utopic
1× Nástěnný iPad (s aplikací Loxone)
Elektroměr Eastron
1× Kamera Milesight

NFC klíčenka odtemní okna a dveře a odemkne zámek
Ambientní režim aplikace Loxone s přehledem o nejdůležitějších funkcích

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách