Auto vs. bydlení


21 srpna, 2012 in Know How

Zkuste si představit a zamyslet se, proč bylo vynaloženo tolik času a úsilí do vývoje inteligentní technologie v osobních autech, ale ne do našeho bydlení. V Loxone máme zájem tuto skutečnost změnit…

clip_image001[8]

Většina lidí utratí za bydlení nejméně 20 krát více peněz než za auto. Navzdory tomu je jejich dům na tom inteligenčně výrazně hůř než jejich automobil. Proč to tak je?

Pro ilustraci naší myšlenky se podívejte na pár srovnání:

Auto

Dům

clip_image001[10] clip_image002[8]
Centrální zamykání s dálkovým ovládačem: Okna se nám automaticky zavřou a zároveň se zapne alarm. Obyčejné klíče od domu: Před odchodem z domu nebo bytu potřebujeme ručně zavřít všechna okna a zvlášť zapnout alarm.

Proč tedy nenastavit inteligentní systém kontroly přístupu za použití iButton nebo iPhone jako svůj klíč? Stalo se Vám již někdy, že jste odešli z domu a zapomněli jste zavřít okna. S pomocí kontaktních kontaktů a použití telefonu zjistíte, zda okna zůstala otevřená nebo ne.

clip_image001[14] clip_image002[12]
Dvě zóny systému – nastavili jste požadovanou teplotu – auto inteligentně nastaví topení/chlazení. Tímto způsobem se změní teplota v celém domě.

Proč tedy nepoužít Loxone k vytápění Vašich místností?

clip_image001[16] clip_image002[14]
Když se setmí na určitou hodnotu, světla se automaticky rozsvítí. Když začne šero, chodíte po celé místnosti a zapínáte jednotlivé lampy.

Pokud zautomatizujete osvětlení ve Vašem domě, nemusíte se starat o nic. Jakmile se venku začne stmívat, světla se automaticky rozsvítí. Můžete také nastavit i různé světelné scény, použít senzory pohybu..

clip_image001[20] clip_image002[18]

Auta jsou ze dne na den výkonnější a dokonalejší – můžete sledovat Vaši spotřebu pomocí jednoduchého palubního displeje

V domácnosti jsme zvyklí spotřebu energií sledovat pouze na složenkách. Proč se nepodívat na aktuální spotřebu v daný okamžik a porovnávat ji s minulými obdobími?

Vytvořte z Vašeho bydlení chytrou a hlavně úspornou domácnost. Není to jen o vzhledu, funkčnosti, ale hlavně pro odlehčení Vaší peněženky.

Pokud jste doposud nebyly přesvědčeni, tak po přečtení tohoto článku vidíte jak se moderní technika točí kolem nás. Jen je třeba ji správně využít. Přidáním trochu inteligence do Vašeho domu není takový bláznivý nápad, který se určitě ekonomicky vyplatí!

Zapomeňte na „zaručené“ články z Vašich ranních novin o tom, že inteligentní dům stojí statisíce nebo milióny… S Loxone si jej může dovolit každý!

Chci být informován o novinkách