8 důvodů, proč se neobejdete bez inteligentní domácnosti

David Nebor
30 srpna, 2023 in Know How

Už žijete, nebo stále ovládáte? Elektrické žaluzie, systém fotovoltaiky, multimédia a mnohé další… Moderní budovy jsou plné technologií. Musíme je nějak ovládat, tak proč na to nejít chytře? Kromě většího komfortu a lepší efektivity energií to má řadu dalších výhod – navíc jde o rozumnou investici, která se rychle vrátí.

„Mohu si dovolit inteligentní dům?“ – Častá otázka těch, kteří si staví domov, případně se chystají ho renovovat a modernizovat. Ale žijeme v době technologií a inovací. Správná je proto spíše otázka: „Mohu si dovolit obejít se bez inteligentního řešení?“

Jasně říkáme: Ne! Tohle je osm dobrých důvodů, proč se bez chytré domácnosti v dnešní době již neobejdete.

 

  1. Dává vám více času pro život »
  2. Chráníte s ní planetu »
  3. Chrání vás i vaše blízké »
  4. Pohodlí každý den »
  5. Protože to je jednodušší »
  6. Protože se to vyplatí »
  7. Zůstanete flexibilní »
  8. Pro samostatnější stáří »
otec s dcerou si čtou

Dává vám více času pro život

Po vypínači světla sáhnete přibližně 5 600× za rok, stínění štelujete 2 100×, topení ovládáte 1 750× a tak dále. Inteligentní budova vás od většiny těchto úkonů osvobodí a získáte tak více času na skutečně důležité věci. Čas si za peníze nekoupíte.
otec s dcerou si čtou
zelený les

Šetříte planetu

Celosvětově jsou budovy zodpovědné za 44 % spotřeby energie a 38 % emisí CO₂. Pomocí komplexního inteligentního energetického managementu můžete snížit spotřebu energie ve vašem domě až o 50 %. Čím více domácností ho bude využívat, tím méně milionů tun CO₂ vyprodukujeme.
Miminko spí

Chrání vás a vaše blízké

Čísla z roku 2022 ukazují, že je každý den v Česku vykradeno zhruba 90 objektů. Ročně dochází k tisícům požárů domácností. Pravděpodobnost vytopení je ještě vyšší. A určitě nelze podceňovat ani domácí úrazy seniorů. Inteligentní budova chrání nejen vás a vaše blízké, ale také sama sebe. Přináší skutečný pocit bezpečí.
Žena relaxuje v okně

Pohodlí každý den

Vaše oblíbená hudba v každé místnosti, atmosférické světelné scény s wow efektem, dokonalá teplota všude a mnoho dalšího. Přibližně 90 % života trávíme v interiéru. Proč bychom se měli vzdávat komfortu, který nám dokáže poskytnout automatizace? Je to jako si dnes koupit auto bez automatické klimatizace.
Žena relaxuje v okně
Touch Surface v kuchyni

Protože to je jednodušší

Několik aplikací, nespočet vypínačů, různé ovládací panely a displeje – a žádný přehled. Používání více jednoúčelových řešení nám život spíše komplikuje, než zjednodušuje. Integrovaná inteligentní automatizace naproti tomu přebírá mnoho úkolů a přesouvá technologie do pozadí.

Protože se to vyplatí

Díky speciálně vyvinutému a dokonale sladěnému hardwaru a softwaru zajišťuje Loxone nejen zvýšenou kvalitu života ve vašem domě, no zároveň zvyšuje hodnotu nemovitosti jako takové. Díky bezplatným aktualizacím si můžete být jisti, že vaše bydlení stále odpovídá současným požadavkům.

Zůstanete flexibilní

Dříve dětský pokoj – dnes posilovna. Čas opravdu rychle běží a život se mění. A s ním i vaše potřeby. Proto je příjemné, když se změnám přizpůsobí i váš domov.
Senior mačká tlačítko

Pro samostatnější stáří

Populace stárne. Zatímco v roce 1950 byla průměrná délka života mužů ještě 65 let, v roce 2020 už to bylo 79 let. A očekává se, že do roku 2050 se zvýší na přibližně 83 let. Ve stáří chceme co nejdéle zůstat doma – tam, kde to máme nejraději a cítíme se nejjistější. Ke splnění tohoto přání může významně přispět automatizace budov.

Loxone: Správné řešení pro každou situaci – a každý rozpočet

„Chytrá domácnost je drahá.“ Ne nutně! Abyste měli přehled o tom, jak dostupná je inteligentní domácnost Loxone, uvádíme pro srovnání tři praktické příklady:

Dovolená all inclusive

Vybavte svůj domov základními prvky domácí automatizace a kromě inteligentního osvětlení a stínění využijte dalších 47 funkcí – to vše za cenu dovolené all inclusive.

Elektrokolo

Přidejte do vaší chytré domácnosti více funkcí za cenu elektrokola. Užijte si ještě pohodlnější životní styl – například s působivým multiroom audio systémem.

Domácí kino

Pro ty, kteří chtějí vždy to nejlepší: Za cenu domácího kina posunete jednoduchost i pohodlí ve vašem domově na zcela novou úroveň.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách