5 tipů pro dokonalou konfiguraci multimédií


22 června, 2018 in Pro partnery

Chcete-li svým zákazníkům nabídnout maximální užitek multimediálního systému, musí jít promyšlené plánování reproduktorů ruku v ruce s jeho sofistikovanou konfigurací. Dnes vám ukážeme 5 tipů, které jak dostat z multimediálního systému maximum.

Tip 1
Snadný poslech a automatizace hudby

Loxone Music server nabízí mnoho funkcí, které výrazně zlepšují život vašich zákazníků a šetří jejich čas. K dokonalému hudebnímu zážitku přispívá jednoduché ovládání pomocí tlačítka Loxone Touch.

Automatické přehrávání oblíbeného seznamu skladeb při vstupu do místnosti dodává domu jedinečnou atmosféru.
Pohybový senzor umožňuje tuto automatizaci a vy tak můžete společně s vaším zákazníkem rozhodnout, ve kterých místnostech by měla být hudba automatizovaná. Díky pohybovému senzoru můžete hudbu snadno automatizovat v každé místnosti zvlášť. Konfigurace tlačítka Loxone Touch a pohybového senzoru s Loxone Music Serverem je pevně zakotvena v Loxone Config. Nastavení konfigurace vám zabere jen několik málo kliknutí.

Naučení zařízení

Zprovoznění Loxone Music Serveru

Automatická konfigurace a je hotovo!

Tip 2
Příjemné probuzení inteligentním budíkem

V Loxone Smart Home jsou vaši zákazníci probouzeni opravdu šetrně a to díky Loxone Music Serveru, který je probudí dle jejich přání, oblíbeným rádiem, písní nebo třeba předpovědí počasí.

Přesně k tomuto účelu slouží výstup (Qar) bloku budík, který jednoduše spojit se vstupem (Bu) bloku zóna Music Serveru. Přes parametr (Vbu) pak můžete v případě potřeby nastavit ještě vyhovující hlasitost.

V Loxone Smart Home App lze v expertním režimu nastavit druh budíku. Může se jednat o klasický tón budíku nebo přehrávání vlastní hudby.

Tip 3
Inteligetní zvonek díky Loxone Music Serveru

V Real Smart Home nepotřebujete klasický zvonek. Loxone Music Server se postará s inteligentní zvonění pomocí vestavěných reproduktorů v zákazníky zvolených místnostech. Pokud děti spí, vyzvánění v dětském pokoji zůstane ztlumeno.

Pomocí časovače můžete pro každou místnost a čas nastavit individuální vyzvánění.
Stačí propojit výstup z časovače se vstupem zvonku (Vbe). Dvojklikem na blok časovač nebo přes Loxone App můžete definovat, kdy bude zvonek zvonit a s jakou intenzitou.

Tip 4
Individuální hlasové zprávy pomocí funkce

Text-to-Speech

Opravdu senzační funkcí Loxone Music Serveru je vysílání různých zpráv pomocí hlasového sdělení. Vaši zákazníci mohou být upozorněni na konkrétní otevřené okno, otevřenou garáž nebo třeba konec pracího cyklu. Připojte na textový výstup (AQT) bloku Alarm značku. Referenci této značky následně umístěte na vstup (TTS) zóny Music Serveru a je hotovo.

Díky designéru automatiky mohou vaši zákazníci snadno a rychle konfigurovat své vlastní funkce Text-to-Speech přímo v Loxone App a vytvořit si tak individuální hlasové zprávy. Loxone Config k tomu není potřeba.

Příklad hlasové zprávy:
(dostupné i v češtině)
Attention! A door or window is still open in the living room.

Text to Speech

Attention! A door or window is still open in the living room.

Text to Speech

Tip 5
Ovládání médií

Tip 5:
Ovládání médií

Díky bloku ovládání médií můžete ovládat různá zařízení z jednoho prostředí – podobně, jako přes multifunkční dálkové ovládání. Díky tomuto bloku můžete vytvářet různé scénáře a udělat tak multimédia snáze ovladatelnými. Pokud jede například plátno dolů, zapne se projektor a zatáhne se stínicí technika. Nyní nestojí perfektnímu večeru nic v cestě!

Dvoklikem na blok můžete nastavovat různé režimy a scénaře, které se vykonají po stisku tlačítka. V našem případě vydíte naprogramovaný příklad, kdy se využívá výstup (AQ1) pro sjetí plátna a výstup (AQ2) pro zapnutí projektoru (přes síťový příkaz).

Staňte se Loxone expertem!

Pomocí těchto užitečných tipů můžete v několika jednoduchých krocích zlepšit multimediální konfiguraci vašich zákazníků. Objevte mnoho dalšího tipů a triků v sekci blogu „pro partnery.”

Ještě nejste Loxone partner?

Rádi byste nabídli svým zákazníkům Real Smart Home, sklízeli jejich nadšené reference a zvýšili své zisky?
Využijte možnost spolupráce s jedničkou na trhu profesionálních systémů pro chytré domy a posuňte své podnikání kupředu jako Loxone partner!

Chci být informován o novinkách