Rodinné záhradníctvo Dvořák a syn šetrne hospodári s vodou pomocou Loxone


20/07/2022 in Referencie

Kvetiny rodiny Dvořákových majú v českých Teplicích dlhú tradíciu. Súčasné záhradnícke centrum využíva moderné možnosti. Inteligentná automatizácia Loxone riadi napríklad vodné hospodárstvo areálu, vetranie, vykurovanie či osvetlenie.

Súčasné veľké centrum otvorilo Záhradníctvo Dvořák a syn v roku 2009. Možnosti toho, ako využiť v záhradníctve technológie, sa v priebehu rokov stále posúvali. Preto sa aj tradičná rodinná firma rozhodla vyhľadať kvalitný systém riadenia budov, ktorý by zefektívnil a uľahčil prevádzku a dodal majiteľom kontrolu nad mnohými procesmi v areáli. Oslovili tak spoločnosť RH-Tech, s ktorou hlboko spolupracujú práve v odbore elektra a zabezpečenie. Firma RH-Tech odporučila riešenie inteligentnej automatizácie Loxone.

Fakty

Lokalita: Teplice, ulica Stanová


Loxone Partner: RH-Tech


Web: dvorakasyn.cz

Bojovník s nákladmi

Dôvera v toto riešenie sa začala po inštalácii systému vyplácať. Energie a voda prudko zdražujú a treba s nimi nakladať šetrne a efektívne. „Pracujeme v odbore záhradníctva, preto je pre nás veľmi dôležitá akumulácia vody v dobe dostatku a následné zavlažovanie v okamihu potreby. Loxone nám v tomto ohľade poskytlo inteligentné riešenie a ohromné možnosti nastavenia. Týmto sme následne dosiahli značné úspory,“ potvrdzuje majiteľ Stanislav Dvořák možnosti, ktoré zavlažovanie s Loxone prináša.

žiarovka

Tip:
Záhradníctvo, trávnik pri dome alebo priemyselné hospodárstvo. Ako vyzerá riešenie Loxone pre záhradu?

Areál Záhradníctvo Dvořák a syn je členitý a rôznorodý. „V takomto type objektu je centrálne inteligentné riadenie vykurovania nevyhnutné, o to viac pri súčasných cenách plynu,“ dodáva Dvořák. Loxone riadi teplotu napríklad vo fóliovníku. Systém má informácie o aktuálnych podmienkach z Meteostanice a na ich základe automaticky regulujú vnútornú teplotu posuvnej steny. Loxone poňal aj osvetlenie napríklad v zázemí záhradníctva s tým, že sa chystá aj rozšírenie o svetlá na predajni, ktoré by na základe času menili intenzitu svietenia a tým pádom otvorili ďalší priestor na úspory.

Loxone ďalej ovláda vetranie či otváranie vjazdových brán. Pracovníci majú nad všetkým skvelý prehľad v mobilnej aplikácii, kde je všetko na jednom mieste.

Pre každé využitie

Podľa slov Stanislava Dvořáka sa využitie Loxone v každodennej praxi záhradníctva zatiaľ osvedčuje. V prevádzke zatiaľ nenarazil na potrebu funkcií, ktorú by systém nevedel splniť. Prácu v záhradníctve uľahčuje pripravená vizualizácia. Inteligentná elektroinštalácia spoľahlivo plní úlohy aj čo do bezpečnosti prevádzky a predchádzania či nahlasovania poruchových stavov.

Kvetinárstvo

Firma RH-Tech pre nás vytvorila riešenie, ktoré zatiaľ nikdy nebolo ohrozené výpadkom elektrického prúdu alebo by sa stalo nefunkčným nejakým iným vonkajším vplyvom. Teraz sme s celým riešením veľmi spokojní.

Ing. Stanislav Dvořák

majiteľ, Záhradníctvo Dvořák a syn

logo zahradnictví dvořák a syn

O firme:

Tradícia záhradníctva rodiny Dvořákových siaha až do 30. rokov minulého storočia. Do Teplíc sa presťahovalo v roku 1945, následne si však rodinná firma prešla peripetiami spôsobenými komunistickým režimom potierajúcim súkromné hospodárstvo. Napriek tomu v sťažených podmienkach v obore vytrvala. Po revolúcii v roku 1992 bola rodine vrátená záhrada v Tepliciach a v roku 1994 vznikla dnešná spoločnosť Záhradníctva Dvořák a syn.

Súčasné záhradnícke centrum bolo otvorené v roku 2008. Ponúka široký sortiment rastlín, záhradníckych potrieb, dekorácií a mnoho ďalšieho. Pri záhradníctve otvorila spoločnosť aj krásnu kaviareň s možnosťou objednania tort. Pobočku má záhradníctvo aj v Moste.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách