Projekt eHome2: Loxone sa podieľa na výskume budov budúcnosti

Lucia Pavkova
07/08/2023 in Referencie

Udržateľnosť a technologický pokrok sú kľúčovými témami dneška. Iniciatíva eHome2 preto skúma transformáciu oblasti bývania a znižovania uhlíkovej stopy budov. Táto revolučná britská spolupráca spoločností Saint-Gobain UK & Ireland a Barratt Developments má jasný cieľ vyvinúť domácnosti s úplne minimálnymi alebo dokonca nulovými emisiami. Všetko sa odohráva v obrie budove Energy House 2.0 na pôde University of Salford. A ako ide o inovácie a technológie, Loxone nesmie chýbať.

Technologická revolúcia budov: S Loxone vo vnútri

Hlavným zámerom projektu eHome2 je preskúmať a zdokonaliť stavebné riešenia, ktoré budú zodpovedať náročným potrebám budúcnosti. Dbá pritom na udržateľné bývanie, ktoré aktívne prispieva k ochrane životného prostredia. Dôležitým aspektom tejto iniciatívy je zdôraznenie výhod a pozitív, ktoré využívané technológie a postupy prinášajú.

Centrom eHome2 je systém automatizácie domov a budov od Loxone. Miniserver je ako mozog budovy zodpovedný za riadenie všetkých technologických operácií v dome. Systém hladko spája hardvér Loxone so zariadeniami tretích strán a hrá tak kľúčovú úlohu pri výskumných aktivitách tímu univerzity.

eHome2

Fakty

Lokalita:
Salford, Spojené kráľovstvo


Spustenie projektu:
Január 2023


Doba výskumu:
9 mesiacov (výsledky koncom 2023)


Typ budovy:
Nový rodinný dom s tromi spálňami


Hlavní partneri spolupráce:
Saint-Gobain UK & Ireland
Barratt Developments
University of Salford


Cieľ výskumu:
Objaviť najlepšie riešenie pre udržateľnú budúcnosť a poskytnúť informácie o tom, ako použité stavebné technológie obstoja v budúcich klimatických podmienkach.

Bývanie, ktoré myslí na budúcnosť

Stavba eHome2 sa nachádza priamo vo vnútri veľkej budovy Energy House 2.0. Tento prototyp domu je dokonalým príkladom spojenia udržateľnosti, efektivity energií a technologickej inovácie. Systém Loxone prispieva k jeho funkciám od meniča FVE po zónové vykurovanie a inteligentné riadenie spotrebičov.

Energy House 2.0 sa pýši schopnosťou simulovať rôzne klimatické podmienky, od extrémnych horúčav po mrazy. Táto jedinečná schopnosť vytvára ideálne prostredie na testovanie udržateľných stavebných materiálov a technológií. Vďaka týmto simuláciám môžu výskumníci získať cenné informácie, ktoré sú kľúčové pre navrhovanie bytových riešení – schopných čeliť dynamickým klimatickým výzvam budúcnosti.

eHome2 (© Saint-Gobain Ltd)

So systémom Loxone navrhnutým a nainštalovaným firmou Zmart Hohm, nielenže staviame domovy, ale navrhujeme obytné priestory pripravené pre budúcnosť. Kladieme dôraz na pohodlie, efektivitu a environmentálnu zodpovednosť. S ohromným množstvom technológií v domácnosti sme potrebovali riešenie, ktoré bezproblémovo spojí rôzne komponenty a komplikované systémy vykurovania, ohrevu vody a vetrania do užívateľsky prívetivého a intuitívneho systému. Loxone to výrazne uľahčil.

Tom Cox

Technical & Developments Director, Saint-Gobain Off-site Solutions UK & Ireland

Výskum University of Salford je schopnosťami systému Loxone posilnený, pretože umožňuje dôkladné monitorovanie teploty a podmienok v reálnom čase. Flexibilita systému dovoľuje vytvárať rôzne scenáre na testovanie, čo je kľúčové pri hodnotení ventilačných systémov – to je jeden z hlavných cieľov projektu.

Loxone je súčasťou eHome2 vďaka Zachu Meekovi, riaditeľovi spoločnosti Zmart Home (Loxone Partner): Energetický management je základom Loxone, takže sa nám systém pri dizajnovaní domu budúcnosti dokonale vyhovoval. Na trhu dnes nie je k dispozícii žiadne iné riešenie, ktoré by dokázalo to, čo sa podarilo s technológiou Loxone v projekte eHome2,“ je presvedčený. „Loxone nám umožnil vytvoriť dokonalý ekosystém technológií. Nielenže umožnil integrovať všetky inovatívne technológie, ale taktiež optimalizuje, automatizuje a monitoruje úplne všetko od tepelného čerpadla až po sprchovú hlavicu,“ dodáva Zach Meek.

Pohľad na budovu Energy House 2.0
Vstup do eHome2 pomocou NFC Code Touch
Spálňa
Jedáleň
Kuchyňa a jedáleň
Obývačka

© Foto: Saint-Gobain Ltd / Zmart Hohm Ltd

Logo európskej únie

Projekt dostal finančnú podporu až vo výške 8,244,043 £ z Európskeho fondu pre regionálny rozvoj Anglicka (ERDF) ako súčasť Programu rastu Európskych štrukturálnych a investičných fondov 2014-2020. Ministerstvo pre bývanie, komunity a miestnu vládu (a v Londýne medziľahlý orgán Greater London Authority) je riadiacim orgánom pre Európsky fond pre regionálny rozvoj. Európsky fond pre regionálny rozvoj, zriadený Európskou úniou, pomáha miestnym oblastiam stimulovať svoj ekonomický rozvoj prostredníctvom investícií do projektov, ktoré podporia inovácie, podniky, vytvorenie pracovných miest a regeneráciu miestnych komunít. Pre viac informácií navštívte https://www.gov.uk/european-growth-funding.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách