Reštaurácia budúcnosti v Bratislave využíva smart automatizáciu

Daniel Gahleitner
17/08/2022 in Referencie

Spojením moderných technológií a gastronómie vznikla v Bratislave reštaurácia Bite&Byte, kde si jedlo vyskladáte priamo v aplikácii. Zameraná je na ľudí s rôznymi intoleranciami, ako je napríklad histamínová a fodmap alebo pre zákazníkov, ktorí majú vlastné preferencie v stravovaní či diete. Za týmto unikátnym konceptom stoja zakladatelia Filip Štefanička a Samuel Pokorný, ktorí sa rozhodli svoj projekt ešte viac vylepšiť o inteligentnú technológiu Loxone.

Samoobslužný proces objednávania

Na začiatku bola mobilná aplikácia a neskôr celý reštauračný systém. Podnikatelia Filip a Samuel vnímajú jedlo a nápoje ako nástroj na zlepšenie kvality života. V štandardných reštauráciach sa vďaka rôznym intoleranciám či možnosťou k úprave jedla častokrát stretli s nepochopením. A práve preto vznikol projekt Bite&Byte, kde nájdete kompletné zloženie jedla s možnosťou úpravy, teda vynechania alebo pridania suroviny, vybrať stôl a zaplatiť. Celý proces majú zákazníci vo svojich rukách. 

Navyše sa reštaurácia približuje k zero waste ideológii, kde sa kuchári pri príprave jedla snažia tvoriť čo najmenej odpadu a využívať tak „odpad“ zo surovín na prípravu ďalších ingrediencií.

 

Fakty

Lokalita:
Plynárenská 3E, Bratislava


Názov:
Bite&Byte


Loxone Partner:
Evolution Systems s.r.o.


Loxone riadi:
Vykurovanie/chladenie, vzduchotechnika, osvetlenie

Kľúčová je vzduchotechnika a klimatizácia

Pre prípravu dokonalého jedla, je riadenie vzduchotechniky v kuchyni kľúčové. Systém vzduchotechniky odsávania a vetrania v celom priestore reštaurácie je automatizovaný pomocou Loxone. Inteligentné riadenie zabezpečuje, že v prípade nahromadeného tepla je odsávanie a chladenie intezívnejšie. V čase, keď je prevádzka zatvorená sa prepne do úsporného režimu, pričom šetrí náklady na energiu. Dokonca v prípade požiaru sa Loxone postará o vypnutie ventilácie a rekuperácie.

Zákazníci si tak môžu komfortne posedieť a vychutnať jedlo bez toho, aby im celkovú atmosféru narušili nepríjemné pachy z kuchyne.

„Chceme ísť s dobou a preto bolo pre nás dôležité mať všetko integrované v rámci jednej technológie. Inteligentné riadenie kúrenia, vzduchotechniky a osvetlenia vnímame veľmi pozitívne aj v prípade zníženia nákladov za energie. Aplikáciu Loxone sme si obľúbili aj vďaka širokým možnostiam nastavenia. V blízkej dobe sa chystáme aj nad úplnou automatizáciou audia v spolupráci s G-Tec, ktoré je ďalším dôležitým prvkom pri dokonalom chode prevádzky. “

Samuel Pokorný

podnikateľ a majiteľ , Bite&Byte

Inteligentné osvetlenie – moderný dizajn

Zážitok z reštaurácie už dávno nie je len o chutí, hoci tá je stále primárna. Jednoduchý prepracovaný dizajn, odtiene svetlých farieb a veľké okná poskytujú zákazníkom množstvo denného svetla v celom priestore. Vo večerných hodinách je dôležité navodiť útulnú atmosféru. Svetlá sa rozsvecujú automaticky v závislosti od času a intenzity slnečného svitu. Preto je intenzita celého osvetlenia v priestore, nástenných lustrov či dekoračných svetiel plne autonómna. Všetky funkcie je možné ovládať aj pomocou aplikácie Loxone, v ktorej je sledovanie spotreby energie pre prevádzky taktiež dôležité.

Reštaurácia budúcnosti ovládaná technológiou Loxone
stol v reštaurácii
pohľad na interiér reštaurácie zboku
interier reštaurácie

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár? Chcete svojim zákazníkom tiež ponúkať jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri, ktorý sa hodí do projektov všetkého druhu? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu s Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.
Ikona lopata
Máte vlastný projekt? Chcete tiež využiť Loxone vo vašom špecifickom projekte? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu inteligentných domov, komerčných nehnuteľností alebo špeciálnych projektov.

Chcem byť informovaný o novinkách