Pobočky Raiffeisen banky sú pripravené na budúcnosť

Michal Pažitný
25/04/2024 in Referencie

Švajčiarsko patrí medzi hlavné svetové finančné centrá. Raiffeisen Switzerland sa môže pochváliť hustou sieťou, ktorá tvorí celkom 788 pobočiek v krajine. S každým novým prírastkom týchto miest Loxone vytvára pre banku Raiffeisen príležitosť šetriť nielen čas, ale aj peniaze.

Bankový svet sa mení. Mnoho zákazníkov vykonáva jednoduchšie bankové transakcie online. Pokiaľ však ide o komplexné finančné záležitosti, očakávajú individuálne poradenstvo od odborníkov – a to v reprezentatívnom prostredí.

Mnoho bánk sa preto snaží vytvárať energeticky úsporné a pohodlné pobočky orientované na budúcnosť, ktoré sú nielen funkčné, ale aj útulné.

Spoločnosť Raiffeisenbank

Dokonalým príkladom je kompletne zrekonštruovaná pobočka Raiffeisenbank v švajčiarskom meste Benken pri Zürišskom jazere. Dňa 29. januára 2024 tu bola otvorená pobočka, ktorá je vo všetkých ohľadoch orientovaná na budúcnosť.

Osvetlenie, tienenie, audio, klimatizácia a multimédiá – Miniserver zaisťuje splnenie najrôznejších požiadaviek modernej bankovej pobočky. Projekt realizoval náš Silver Partner, spoločnosť Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH.

Prianie zákazníka bolo jasné: Všetko sa musí dať jednoducho používať.

Jan Fritschi

Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH

Touch Pure Flex na pobočke banky
Jednotlivé miestnosti sú ovládané pomocou Touch Pure Flex. Ten je možné použiť nielen na ovládanie prednastavených svetelných scén, hlasitosti zvuku alebo tienenia, ale aj na meranie teploty v miestnosti.

Miniserver preto presne vie, či je potrebné miestnosť chladiť alebo vykurovať. V oboch prípadoch sa to môže uskutočniť aktívne prostredníctvom systému HVAC alebo energeticky neutrálne prostredníctvom tienenia.

Jednou z hlavných požiadaviek zákazníka bola automatizácia rozsiahlej inštalácie projektorov v zákazníckej zóne. Na tento účel bolo na zariadení Touch Pure Flex nakonfigurované špeciálne tlačidlo.

Obrazovka a stropné zdvíhacie ústrojenstvo projektora sa presunú do ideálnej výšky a projektor sa aktivuje. Okrem toho sa Audioserver prepne na Line-In vstup projektora, osvetlenie sa prepne na preddefinovanú scénu a tienenie sa presunie do preddefinovanej polohy.

Keď scéna s projektorom skončí, plátno sa zdvihne, osvetlenie a tienenie sa vráti do pôvodného stavu, audiosystém znovu prehrá obľúbenú scénu a projektor sa s časovým oneskorením tiež znovu zdvihne.

Celú inštaláciu možno ovládať len dvoma kliknutiami. Zamestnanci tak ušetria veľa času a stresu.

Jan Fritschi

Urs Hager Elektro-Anlagen GmbH

Ste podnikateľ v obore?

Sme presvedčení, že inteligentná automatizácia bude pre vašu spoločnosť prínosom. Vďaka našim inovatívnym nápadom bude správa vašich budov energeticky účinnejšia, vaše pobočky bezpečnejšie a zákazníci budú mať ešte lepší zážitok.

Viac inteligentných pobočiek Raiffeisenbank

Modernizáciou prešli aj pobočky Raiffeisen v Sissachu a Uetendorfe, ktoré už boli vybavené automatizáciou budov Loxone.

Pobočka Raiffeisenbank v Sissachu
Raiffeisenbank Sissach
Pobočka Raiffeisen v Uetendorfe
Raiffeisenbank Uetendorf

Čo sa podarilo:

  • Osvetlenie má zásadný význam pri navrhovaní zákazníckeho prostredia. Integráciou svietidiel DALI vzniklo flexibilné riešenie osvetlenia.
  • Automatické tienenie umožňuje jednoduchú a energeticky neutrálnu reguláciu jasu a teploty v budove.
  • Integrácia podlahového vykurovania a klimatizácie zabezpečuje rovnomernú a príjemnú teplotu vo všetkých miestnostiach.
  • Najmodernejší ventilačný systém s komponentmi Belimo zaručuje nepretržitý prívod čerstvého vzduchu a optimálnu kvalitu vzduchu.

V súčasnej dobe naši partneri vybavujú systémom Loxone množstvo ďalších pobočiek Raiffeisenbank. Vďaka tomu sú pobočky energeticky úspornejšie a pohodlnejšie a hostia majú prospech z ideálneho zákazníckeho zážitku.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách