Automatizácia svetelných nálad prostredníctvom užívateľských režimov

Lucia Pavkova
07/03/2024 in Know How

Či už v jednej miestnosti alebo v celej budove, či už v komerčnej alebo inteligentnej domácnosti, či už prostredníctvom Loxone Config alebo aplikácie: Automatizácia celého systému osvetlenia je s Loxone jednoduchá a sprevádzkujete ju veľmi rýchlo. Zistite, ako vytvoriť svetelné nálady a automatizovať ich zapínanie a vypínanie.

Užívateľské režimy a Designér automatiky

Funkcie inteligentnej budovy sa riadia spravidla automaticky a nie je potrebných mnoho manuálnych zásahov. K prispôsobeniu automatizácie vlastným potrebám slúžia tzv. Užívateľské režimy.

Tie potom spustia funkcie v závislosti na dátume a čase alebo pri určitých príležitostiach a udalostiach. To platí aj pre osvetlenie. Vytvorte si napríklad režim pre večerný relax na gauči pri televízii alebo pre upratovacie hodiny vo vašej firme. Osvetlenie sa potom samo prispôsobí v správny čas.

Užívateľské režimy v Configu

Užívateľské režimy v Loxone Configu

Na vytvorenie režimu stačí pár klikov.

Je možné ho riadiť na základe prevádzkových časov alebo ďalšej logiky, napríklad spínačom, ktorý sa zapína a vypína v určitú dobu. Podrobný návod na Užívateľské režimy (vstupy a výstupy) nájdete v dokumentácii.

Vytvorenie automatického pravidla v aplikácii Loxone

Designér automatiky v aplikácii Loxone

Vlastné pravidlá automatizácie ľahko vytvoríte v aplikácii pomocou Designéra automatiky.
 
Pomocou vizualizácie môžete voliť rôzne podmienky a následné akcie alebo sami zaznamenávať akcie či prevádzkové sekvencie.
 
Môžete prepojiť niekoľko podmienok a spustiť reťazec akcií – presne ako to chcete.

 

Svetelné nálady: Vytváranie a prepínanie pomocou logiky

Rôzne denné doby a udalosti vyžadujú individuálne svetelné podmienky. Vďaka vlastným svetelným náladám máte optimálne osvetlenie na každú príležitosť. Navrhnite svetelnú náladu s atmosférou pre dokonalý večer v obývačke, popíjanie drinkov na bare v reštaurácii alebo úsporný režim (svetlá budú svietiť nižšou intenzitou) na upratovacie hodiny vo vašej firme. Nálady je možné tvoriť ako v Loxone Configu, tak v aplikácii Loxone.

Nastavenie osvetlenia v Loxone Configu

V Loxone Configu

Prejdite v Configu na príslušnú miestnosť a blok „Ovládanie osvetlenia“ a zvoľte kartu „Nálady“. Vytvorte novú a definujte okruhy osvetlenia, farebnú schému a jas.

Osvetlenie v Loxone Configu

Ak chcete automaticky prepínať svetelnú náladu pomocou Užívateľského režimu, prepnite na kartu „Automatika“. Teraz vyberte náladu, na ktorú sa má osvetlenie prepnúť, ak bude počas daného režimu detekovaný pohyb alebo prítomnosť. Môžete tiež určiť, či sa má systém prepnúť na túto náladu vždy, alebo iba v prípade, že bolo osvetlenie predtým vypnuté.

Vytvorenie svetelnej nálady v aplikácii Loxone

V aplikácii Loxone

V aplikácii Loxone nájdite príslušnú miestnosť a jej ovládanie osvetlenia. Pomocou „Viac“ teraz vytvoríte novú svetelnú náladu.
 
Definujete presné farby, dobu prechodov pri ich zmene a svetelné okruhy. Jedným kliknutím môžete tiež aktivovať funkciu Automatickej regulácie jasu – intenzita svetla sa potom priebežne automaticky prispôsobuje aktuálnej úrovni prirodzeného svetla.
 
Pomocou nástroja Dizajnér automatiky potom môžete definovať, či sa má príslušná svetelná nálada prepnúť alebo zmiešať.

S ovládaním osvetlenia prostredníctvom systému Loxone sa vašej kreativite pri osvetlení medze nekladú. Či už doma, v obchode, reštaurácii, hoteli alebo kancelárii: pomocou správnych svetelných nálad môžete optimalizovať zážitok a vytvoriť pevný základ pre pohodu alebo sústredenú prácu. A vďaka automatizácii Loxone – bez nutnosti manuálnych zásahov. A pokiaľ už budú potrebné, máte celú budovu vždy a všade pod kontrolou v aplikácii Loxone.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách