Odolnosť voči budúcnosti: zostane s nami Miniserver navždy?

Lucia Pavkova
30/11/2023 in Preview

Pri plánovaní vysnívaného domu obvykle usilujeme vyvážiť dva aspekty: náš rozpočet a životnosť vybraných prvkov. Inteligentná automatizácia budov je stále relatívne novým produktom na trhu, čo u mnohých potenciálnych kupujúcich vyvoláva otázku: aká je jej budúcnosť? Dovoľte nám ukázať vám, prečo láska k Miniserveru pretrvá aj po smrti!

Jeden mozog = jeden Miniserver

Architektúru systému Loxone často prirovnávame k človeku, najdokonalejšiemu systému, aký bol doteraz vytvorený – jeden mozog kontroluje všetky ostatné prvky. Miniserver práve zastáva úlohu mozgu – zbiera a analyzuje informácie prenášané senzormi a správne prispôsobuje fungovanie jednotlivých komponentov podmienkam atmosférickým, vnútornému klíme, individuálnym potrebám alebo neštandardným situáciám. Riešenie tvorené mnohými rôznymi podsystémami nikdy nebude fungovať tak efektívne a komplexne. Nie je možné dosiahnuť takú vysokú úroveň synergie, dokonca ani s hardvérom najvyššej triedy. Napríklad, ak pri vysokých teplotách a silnom slnečnom žiarení nebudú automaticky zatiahnuté rolety, zatvorené okná a prípadne zapnutá klimatizácia, nedosiahneme požadovanú vnútornú klímu. Ak máme klimatizáciu, ktorá sa sama spustí po prekročení preddefinovanej teploty, ale okná zostanú otvorené a slnečné lúče budú vnikať cez otvorené okná, jediné, čo dosiahneme, sú vysoké účty za energiu. Bez pochýb je ľahšie dohliadať na fungovanie jedného zariadenia než na niekoľkých centrálnych jednotkách v izolovaných riešeniach. Nakoniec, čím menej prvkov, tým menej môže zlyhať.

Znak Made in Europe

Made in Europe – kvalita na dlhé roky

Komponenty a systémy sú stále technikou, ktorá je vystavená poruchám. Avšak existuje rozdiel, či sa poruchy prejavia okamžite a nútia k nákladnej oprave alebo výmene, alebo sa obmedzia na drobnosti po rokoch využívania spoľahlivej funkcionality systému. Nedávno sa k nám obrátil klient, ktorý po siedmich rokoch zažil prvý problém s Loxone. Ukázalo sa, že problém bol spôsobený preplnenou SD kartou a riešenie bolo okamžité.

Loxone má na konte viac ako 250 000 inštalácií po celom svete – dôvera našich zákazníkov a inštalatérov, ktorí s čistým svedomím odporúčajú naše riešenia ďalším záujemcom, hovorí sama za seba. Ak by sa Miniserver ukázal ako poruchový neúspech, určite by sme zvolili iný smer (a aj naši partneri). Navyše, riešenie Loxone úspešne funguje v nemocniciach a ďalších miestach, kde sú poruchy veľmi nežiaduce.

Cloud Free

Bez nutnosti pripojenia na internet

Keďže Loxone nie je odkázaný na sieťové pripojenie, nehrozí prerušenie systému v prípade problémov s internetom (viac sme o tom písali tu). Ak však dôjde k výpadku elektrickej siete, ekosystém Loxone sa v priebehu niekoľkých sekúnd vráti k životu, zatiaľ čo iné riešenia čakajú na reštart routera. Rovnako dôležitý je aj aspekt bezpečnosti dát – v ére rozsiahlych únikov dát a zúfalých pokusov vlád ich zabezpečiť, Loxone našiel to najjednoduchšie a najlepšie riešenie. Žiadny cloud znamená, že vaše dáta zostanú na vašom Miniserveri a nikde inde. Loxone zaisťuje bezpečnosť v každom zmysle slova!

V prípade väčších inštalácií, kde sa používa viacero Miniserverov, sa tiež netreba báť zlyhania. Môžu byť nakonfigurované ako Client/Gateway, takže iba chybou postihnutý Miniserver sa vyradí z používania, zvyšok funguje ako obvykle.

Záruka spoľahlivosti

Celý priemysel je založený na PLC ovládačoch. Vďačíme im za optimalizáciu nespočetných operácií, ktoré robia svet efektívnejším ako kedykoľvek predtým, pokiaľ ide o výrobu, dodávky, bezpečnosť a mnohé iné aspekty. PLC ovládače sú zodpovedné za riadenie nesmierne zložitých systémov – tepelných staníc, výmenníkov tepla a podobne. Miniserver je založený na rovnakom štandarde, s tým rozdielom, že je primerane prispôsobený na riadenie domácej automatizácie. Poruchy v priemysle stoja značne veľa peňazí, preto je cieľom ich eliminácia. Loxone umožňuje dosiahnuť tento cieľ v každej oblasti – či už ide o rodinný dom, alebo výrobnú halu. Nič nie je dané navždy, ale so správnymi informáciami sme schopní urobiť rozhodnutia, ktoré sa nám viac oplatia. Podobne ako pri nákupe vozidla, isté značky majú lepšiu povesť z hľadiska životnosti a spoľahlivosti automobilu, rovnako aj v prípade domácej automatizácie máme výber medzi dobrými a vynikajúcimi riešeniami. Systém, ktorý funguje ako jediný inteligentný organizmus, je jednoduchý na inštaláciu a používanie a vyniká mimoriadne nízkou poruchovosťou. Je to niečo, čo vás zaujíma?

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách