V CDT Medicus Loxone pomáha lekárom na operačnej sále


18/11/2021 in Referencie
Život vytvára nečakané scenáre a, žiaľ, niekedy sa i zdravie otočí hore nohami. Vtedy sa musíme spoľahnúť na odborných lekárov. To, ako rýchlo nás vyliečia, závisí nielen od ich zručností, ale aj od pohodlia pri práci. Zoznámte sa s výnimočným projektom, v ktorom Loxone pomáha lekárom zo špecializovanej nemocnice CDT Medicus na operačnej sále.

Automatizácia pod kontrolou

K nášmu inštalačnému partnerovi prišiel zákazník, ktorý požiadal o pomoc pri zriaďovaní troch ultramoderných operačných sál spolu so všetkou potrebnou pomocnou infraštruktúrou. Vzhľadom na charakter projektu bola najdôležitejšou otázkou spoľahlivosť systému. Použité prístroje a medicínske riešenia sú zariadeniami svetovej úrovne a tak to muselo byť aj s inteligentnou inštaláciou. Vzhľadom na účel miestností však bolo potrebné vylúčiť plnú automatizáciu a vykonať manuálne ovládanie.

Aká technológia bola použitá?

Mozgom celej inštalácie je Miniserver, ktorý ovláda všetky funkcie – od osvetlenia až po hudbu. Svetlo je dôležité pre operujúceho lekára. Vďaka DALI Extension bolo možné k systému Loxone pripojiť špecializované medicínske svetlá, ktoré je možné ľubovoľne rozjasňovať a stmievať. Vonkajšie rolety je možné použiť aj z ovládacích panelov namontovaných na stenách operačných sál.

Jednou z najdôležitejších funkcií je však integrácia externého komunikačného systému medzi zamestnancami. Zdravotnícky personál môže jednoducho zavolať lekárovi alebo komunikovať medzi vybranými oddeleniami.
„Loxone nám uľahčuje prácu. Tento systém používame každý deň. Šetrí nám to čas aj nohy. S týmto systémom nemusíme volať doktorov ani upratovačky.”
Anna Wołoczko

Operačné oddelenie, Špecializovaná nemocnica CDT Medicus v Lubine

Fakty

Krajina: Poľsko


Lokalita: Špecializovaná nemocnica CDT Medicus v Lubine


Loxone Partner: TEL-BUD Krzysztof Hyrczak


Komponenty Loxone:MiniserverAudioserverLoxone SpeakerDALI ExtensionMultiroom audio • a iné

90% chirurgov operuje s hudbou

Pacient si to nemusí uvedomovať, pretože zvyčajne spí, no chirurgovia veľmi často operujú za sprievodu hudby. Podľa výskumov to robí až 90 % chirurgov. Ďalším dôležitým aspektom, ktorý zákazník naznačil, bol preto kvalitný multimediálny systém. Tu bola voľba jednoduchá – Audioserver Loxone. Podľa toho istého výskumu sa zdá, že chirurgovia najčastejšie počúvajú počas operácie rock. Klient chcel najlepšiu kvalitu zvuku. Nainštalovaný bol multiroom audio systém ktorý poskytuje vynikajúcu kvalitu hudby. Audioserver má obrovskú hudobnú knižnicu, prístup k Spotify a všetkým existujúcim internetovým rádiám. Ak by to nestačilo, každá izba má samostatnú zónu AirPlay, vďaka ktorej môže každý počúvať svoju obľúbenú hudbu priamo zo svojho telefónu.

Prečo práve Loxone?

Operačná sála je špeciálne miesto, kde nie je priestor na žiadne chyby. Dôležitá je tu spoľahlivosť prístrojov a nástrojov podporujúcich prácu chirurgov. Loxone to však garantuje. Vďaka mnohým rozšíreniam je veľmi flexibilný a umožňuje integráciu so zariadeniami tretích strán. Keďže klient dlhodobo spolupracuje s partnerom, dôvera bola v tomto prípade samozrejmá.

„Vďaka použitiu Loxone sa nám podarilo spojiť všetky vonkajšie prvky do jedného celku. Dizajn bol jedinečný. Naša spoločnosť denne realizuje množstvo projektov súvisiacich so zdravotnou starostlivosťou. Vybudovanie takejto modernej operačnej sály však bolo pre nás prvýkrát.”
Krzysztof Hyrczak

Silver Partner, TEL-BUD

Pozrite sa, ako vyzerá operačná sála CDT Medicus v Lubine:

Ovládací panel - CDT Medicus
Osvetlenie a reproduktor Loxone Speaker
Ovládacie panely
Ovládací panel Loxone - CDT Medicus
Automatizovaná operačná sála

Zaujalo vás to?

Elektrikár Loxone spolupráca
Ste elektrikár? Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.
Lopata Loxone vlastný projekt
Máte vlastný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.
Ikona kniha

Mohlo by vás zaujímať:

Chcem byť informovaný o novinkách