Loxone v útulnom hoteli Sonnhof


24/11/2020 in Referencie
Útulný a luxusný hotel Sonnhof ponúka rodinnú atmosféru v srdci Salzburských hôr. Vďaka inteligentnej automatizácii, ktorú realizoval Loxone Gold Partner zo spoločnosti Elektro Sänze, tak výrazne prispel k vytvoreniu jedinečného wellness prostredia. Partnerovi bolo už od začiatku úplne jasné, že sa spolieha na Loxone – ideálne celkové riešenie pre automatizáciu akéhokoľvek druhu budov.
Vonkajší bazén hotela Sonhoff

Fakty

Krajina
Rakúsko


Plocha
1000 m²


Spoločnosť
Verwöhn- und Genießerhotel Sonnhof


Loxone Partner
Elektro Sänze – Mehr als Strom


Loxone komponenty
Základná inštalácia s:

Miniserver, Relay Extension

Ovládanie osvetlenia pomocou
Senzor prítomnosti Tree, DALI Extension

Ovládanie vnútornej klímy s:
1-Wire Extension

Manuálne ovládanie cez:
Touch Pure Tree

Čo sa realizovalo?

V hotelierstve je prvý dojem rozhodujúci. Technológia Loxone je ideálna pre všetky typy hotelov, pretože umožňuje automatizáciu mnohých funkcií, vytváranie jedinečných prostredí a pocitov a zároveň poskytuje energetickú účinnosť. Uznali to aj majitelia hotela Sonnhof, pre ktorý Loxone Gold Partner Elektro Sänze realizoval automatizáciu do novej budovy hotela.

V hoteli Sonnhof boli automatizované nasledujúce funkcie:

  • Ovládanie osvetlenia pomocou senzorov pohybu a zariadení DALI. Svetlo je tiež možné zapnúť a vypnúť centrálne jediným dotykom. Dvojitým dotykom na tlačidlo je miestnosť pre personál upratovania jasne osvetlená.
  • Ovládanie kúrenia pre optimálnu klímu v relaxačných miestnostiach, sprchách a bazénoch.
  • Monitorovanie bazénovej a ventilačnej techniky, ako aj miestnosti na dávkovanie chlóru. Hlásenia o poruchách z bazénu, ventilácie alebo miestnosti na dávkovanie chlóru sa prenášajú do Miniservera a prostredníctvom push notifikácie je technik a údržba hotela okamžite informovaná. Vďaka aplikácii Loxone je možné poruchu okamžite lokalizovať a odstrániť.
  • Núdzové volania zo strany hotelových hostí zo sauny sa tiež prenášajú do Miniservera a prostredníctvom push notifikácie tak oznámia poruchu technikovi sauny. V prípade núdze tak môže okamžite poskytnúť prvú pomoc!

Prečo Loxone?

Pre majiteľov hotelov bolo dôležité, aby mali pohodlné a jednoduché ovládanie cez smartphone zamestnancov alebo recepcie. Spoločnosť Elektro Sänze odporučila Loxone ako riešenie na základe svojich pozitívnych skúseností. Pretože Loxone ponúka nielen množstvo rozhraní, ale je možné ho aj flexibilne rozširovať. Preto je Loxone ideálnym komplexným riešením pre automatizáciu hotelových zariadení.

Fakty

Krajina
Rakúsko


Plocha
1000 m²


Spoločnosť
Verwöhn- und Genießerhotel Sonnhof


Loxone Partner
Elektro Sänze – Mehr als Strom


Loxone komponenty
Základná inštalácia s:

Miniserver, Relay Extension

Ovládanie osvetlenia pomocou
Senzor prítomnosti Tree, DALI Extension

Ovládanie vnútornej klímy s:
1-Wire Extension

Manuálne ovládanie cez:
Touch Pure Tree

Loxone Partner: Sänze

Od hotelov a chát až po pobočky bánk a vidiecke domy – Loxone Gold Partner Sänze realizuje zaujímavé projekty všetkého druhu. Medzi profesionálne služby patrí projektové plánovanie, údržba systémov aj po uvedení do prevádzky, ako aj lokalizácia a eliminácia zdrojov rušenia. V rozhovore nám partner povedal o najdôležitejších bodoch projektu:

Pre hotelových operátorov je mimoriadne praktické, aby celá relaxačná a wellness zóna bola osvetlená správnym svetlom jediným stlačením tlačidla. To isté platí pre personál upratovania: dvojitým dotykom na tlačidlo je miestnosť jasne osvetlená, trojitým dotykom sa všetko opäť vypne. Ďalším aspektom, ktorý je potrebné zvýrazniť, sú automatizované chybové správy. Napríklad v miestnosti na dávkovanie chlóru je vetranie tlakovým monitorom. V prípade poruchy bude technik upozornený pred vstupom do miestnosti.

Christian Gwehenberger

Elektro Sänze

Chceli by ste vedieť viac o projektoch v hoteloch & reštauráciách?

Zanechajte nám svoje kontaktné údaje a akékoľvek otázky, týkajúce sa Loxone v hoteloch a reštauráciách. Naši odborníci na Loxone vás budú bezodkladne kontaktovať a zodpovedajú vaše otázky.

Relaxačná miestnosť v hoteli Sonnhof
Sauna
Sauna v hoteli Sonnhof

– Stať sa Loxone Partnerom –

Zamestnanec Loxone pracujúci s počítačom

Staňte sa Loxone Partnerom


Chcete svojim zákazníkom ponúknuť  jedinečnú automatizáciu pomocou Loxone Miniservera? Spojte sa s nami a ťažte zo silnej spolupráce so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Chcem byť informovaný o novinkách