Loxone ako štandard bratislavskej dominanty Liget

Lucia Pavkova
28/07/2023 in Referencie

Novovznikajúci rezidenčný komplex Liget spája skvelú lokalitu, výhľad na Bratislavu, emócie a technológie. Čo nevidieť dokončí svoju fázu výstavby a jeho jedinečnosť tak posunie dejiny bývania na Slovensku na novú úroveň. Tomu ešte viac prispeje systém Loxone, ktorý developer zvolil ako štandard vybavenia bytov. Aké výhody to prinesie rezidentom?

Nové dejiny bývania 

Novovznikajúci projekt Liget v blízkosti Sadu Janka Kráľa ponúkne široké spektrum výhod, ktoré pri novom bývaní jednoznačne každý ocení. Ako samotný developer VSD Developement uvádza, ide o vizionárske bývanie určené najmä pre ľudí, ktorí hľadajú v hlavnom meste najvyšší štandard. Na týchto základoch plánujú budovať „nové dejiny bývania“!

Fakty

Lokalita:
Bratislava, Slovensko


Loxone Partner
WVA, s. r. o.


Developer
VSD Developement
Web: www.liget.sk


Loxone riadi:
Osvetlenie
Kúrenie/chladenie
Tienenie

Loxone ako štandard

Loxone riadi celkovo 91 bytov, pričom štandard zahŕňa riadenie osvetlenia, vykurovania/chladenia, tienenia a lokálnu požiarnu centrálu. Systém zaznamenáva informácie z tlačidiel Loxone Touch, ktoré majú v sebe teplotný a vlhkostný senzor. Ďalej sú to senzory prítomnosti umiestnené v strope, záplavové senzory na monitorovanie úniku vody a meteostanica umiestnená v spoločných priestoroch. Okrem tlačidiel na stene môžu obyvatelia kedykoľvek a odkiaľkoľvek ovládať byt/apartmán pomocou aplikácie Loxone. Loxone Miniserver má ako mozog na starosti všetky funkcie, ktoré sa dajú kedykoľvek rozšíriť o nové nápady spojené so stále väčšími nárokmi klientov.

Inteligentné tienenie zachová komfort aj súkromie

Zaujímavosťou budovy sú rôzne konštrukčné výšky poschodí, ktoré dosahujú od 2,6 m až do 3,5 metrov. To ale vyžaduje zvýšenú pozornosť vzhľadom k jednoduchému prehrievaniu interiéru cez obrovské sklenené plochy a možnému narušeniu súkromia. Štandard zahŕňa špeciálne exteriérové a farebne jednotné tienenie s plne automatizovaným ovládaním od Loxone. S inteligentným tienením sa zabráni prehrievaniu interiéru počas letných mesiacov a naopak v zime sa využijú tepelné zisky zo slnečného žiarenia. Obyvatelia tiež budú mať záruku súkromia a do ovládania môžu kedykoľvek zasiahnuť manuálne pomocou aplikácie alebo tlačidiel na stene. 

Záber na kuchyňu s veľkými oknami
Záber na priestory obývačky s veľkými oknami

Kto stojí za prestížnym projektom?

Dopyt po nových luxusných bytoch na Slovensku je stále veľmi vysoký, a kupujúcich neodrádzajú ani vysoké ceny. Najväčší záujem je samozrejme v Bratislave. Liget ponúka luxusné bývanie a výhľad na panorámu hlavného mesta, čo ocenilo a viedlo ku kúpe aj mnoho známych osobností. Za jeho prvotným návrhom stojí skúsený architekt Ľubomír Závodný, v ktorom pokračovaní sa DZ Architekti snažili vo výslednej podobe zohľadniť potenciál lokality a vybudovať nadštandardnú rezidenciu. Výstavbu má pod krídlami Peter Marhula, výkonný riaditeľ VSD Developement. 

Pre uspokojenie požiadaviek najnáročnejších klientov je potrebné zabezpečiť vysoký komfort bývania. Liget je preto technologicky „nabitý“ a prevyšuje ostatnú bratislavskú konkurenciu. Inteligentná elektroinštalácia zabezpečuje de facto autonómne fungovanie bytovej jednotky, pričom manuálna funkcia je vždy autonómne nadradená.

Peter Marhula

Generálny projektový manažér a generálny dodávateľ stavby LIGET

Budova Liget z vonku

Nahliadnite do priestorov

Priestranná obývačka s výhľadom na bratislavský hrad a okolie
Výhľad na Bratislavu z terasy
Spálňa so šatníkom a výhľadom na nočnú Bratislavu
Obývačka spojená s kuchyňou v menšom byte

(c) Vizualizácia: VSD Developement

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách