Investície do bytov s jasným cieľom: Úspory


07/12/2022 in Referencie

Vzhľadom na rastúce ceny energií sa každý snaží znížiť náklady. V prípade podnikania je to obzvlášť dôležité, príliš vysoké účty môžu znamenať aj krach. Investori z Kołobrzegu sa rozhodli konať. Teraz majú kontrolu nad spotrebou všetkých svojich 9 bytov.

Investori sú skúsení na trhu s nehnuteľnosťami a plne si uvedomujú, aké je dôležité mať pod kontrolou svoje náklady. Obrátili sa na partnera spoločnosti Loxone, Akmilus Smart Home. Špecialisti spoločnosti Akmilus sa postarali o optimalizáciu ohrevu vody, vykurovanie bytov a tiež o efektívnejšie vyúčtovanie nájomníkom.

Poďme sa pozrieť na prax:

Vykurovanie na základe prítomnosti osôb

Najväčším žrútom je neustále zapnuté kúrenie, najmä pokiaľ členovia domácnosti pracujú mimo domova. Každý sa chce na konci dňa vrátiť do tepla. Ale v realite, ktorá sa vyznačuje neustále rastúcimi nákladmi, je niekedy potrebné urobiť určité ústupky.

Tento projekt ponúkol zaujímavé riešenie. Predpokladalo sa, že prvé, čo každý urobí, keď príde domov, je, že si dôjde na záchod alebo si umyje ruky. Akonáhle merač spotreby zistí, že v byte niekto používa vodu, aktivuje sa na šesť hodín udržiavania presnej teploty pre komfort obyvateľov. Inak je kúrenie v úspornom režime.

Ďalej boli použité Okenné kontakty a Hlavice Air na radiátoroch, ktoré optimalizujú spotrebu energie. Keď niekto otvorí okno, pozastaví tým vykurovanie. Dôležité je, že Hlavice regulujú radiátory v každej miestnosti zvlášť. O to viac sa ušetrí, pretože niektoré miestnosti potrebujú vykurovať na nižšiu teplotu ako iné.

Informácie:

Lokalita:
Kołobrzeg, Poľsko



Rok realizácie:
2022



Veľkosť:
Dom 450 m² rozdelený na 9 bytov



Partner Loxone:
Akmilus Smart Home



Komponenty:
Miniserver
Hlavica Air
Senzor prítomnosti
Tree to Air Bridge
Okenný kontakt
Elektromery integrované pomocou Modbus Extension
Pulzné vodomery integrované pomocou DI Extension

 

pohľad na dom zhora

V bytových domoch je typické, že v zime je kotol zapnutý neustále a nájomníci si sami regulujú teplotu zapínaním a vypínaním radiátorov. To však vedie k stratám, pretože kotol zbytočne vykuruje sám seba a miestnosť, v ktorej je umiestnený, aj keď nie je potrebné kúriť v žiadnom z bytov.

Systém Loxone pracuje s údajmi o potrebe tepla v každej nehnuteľnosti. Tieto informácie má vďaka Hlaviciam. Pokiaľ požiadavka na vykurovanie klesne pod určitú hranicu, kotol sa vypne, kým sa požiadavka nezvýši. Navyše funkčný blok Ovládanie klímy automaticky spustí kotol, keď je vonkajšia teplota počas 48 hodín dostatočne nízka.

Osvetlenie spoločných priestorov

Ďalší z častých prehreškov bytových domov sú zbytočne zapnuté svetlá, v spoločných priestoroch obzvlášť. Na ovládanie osvetlenia na chodbe boli použité pohybové čidlá, ktoré ale nezhasnú, kým je niekto prítomný aj keď sa nehýbe. Obyvatelia tak majú aj na chodbe komfort: Stále svetlo poteší, keď je na chodbe nutné zostať dlhšie.

Monitorovanie spotreby a odpočty

Prenajímatelia mali problém so správnym účtovaním spotreby nájomníkom a chceli nájsť riešenie. Od inštalácie systému Loxone dostávajú odpočty meračov automaticky e-mailom. Majú tak prehľad o spotrebe a môžu rýchlo vyriešiť vyúčtovanie z pohodlia vlastného domova.

Majitelia tejto nehnuteľnosti chcú ďalej zvýšiť energetickú účinnosť a už teraz plánujú inštaláciu fotovoltického systému a kolektorov pre TÚV. V spojení s Miniserverom je energetická sebestačnosť stále dostupnejšia!

Jedáleň v jednom z bytov

Úspory? Iba s Loxone!

Inteligentné riadenie budov je na zníženie spotreby naozaj ideálne. Aj keby sme mali možnosť ručne ovládať všetky technológie v dome, nikdy to nebude také presné, ako to, čo robí Loxone na základe jasných dát.

Možnosti sú neobmedzené: Efektívny ohrev vody, využívanie nízkych taríf, práca s prebytkami z fotovoltiky a ďalšie… To všetko sú funkcie, ktoré môžu ušetriť desiatky percent vašej spotreby.

Návratnosť do takejto investície je otázkou niekoľkých mesiacov a pokojný spánok si potom nemožno vynachváliť. Buďte o krok vpred a nečakajte na vývoj cien – peňaženka nezaplače a vy si užijete komfortnú zimu.

Kuchyňa
Kúpeľňa
Obývačka

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách