Koľko inteligentné ovládanie Loxone stojí?


10/06/2022 in Know How

Každý má o miere automatizácie vo svojej domácnosti iné predstavy, má iné finančné možnosti a disponuje rôznymi technológiami. Loxone je úžasne flexibilný a ponúka riešenie pre každého.

Cena inteligentného ovládania sa odvíja individuálne podľa počtu a typu použitých technológií v dome či byte, jeho veľkosti a typu a taktiež vašich nárokov (napríklad počet ovládacích prvkov, prémiové príslušenstvo alebo základný rad, požadované funkcie).

Pokiaľ porovnávame plne manuálne ovládanie a Loxone, Loxone bude samozrejme znateľne nákladnejšie. Ak porovnáme jednoúčelové (termostaty, žalúziové ovládače, inteligentné žiarovky, …) s Loxone, cena za Loxone bude podobná alebo nižšia, ale pridaná hodnota výrazne vyššia.

Začať môžete aj s málom. Cena za inteligentné ovládanie štartuje vždy na cene Miniservera (základná jednotka, ktorú je možné rozširovať o ďalšie moduly). S Miniserverom, ktorý je vybavený vstupmi a výstupmi, je možné už ovládať napr. 8 svetiel alebo 4 žalúzie. Je to veľmi mocný nástroj, ktorý sa cenovo vyrovná klasickej elektroinštalácii, kedy sa nahradia (čiastkové) existujúce komponenty, ale prinesie vám niekoľkonásobnú úžitkovú hodnotu v podobe funkcií navyše.

Pokiaľ sa ale bavíme o ucelenom a prepojenom komplexnom systéme, štartujeme na desaťtisícoch. Cena za hardvér (nezahŕňa inštaláciu) komplexného riešenia v bežnom dome môže začínať cca na 3320 € vr. DPH. Toto nie je cena navyše, pretože nahrádza iné zariadenia, ktoré by ste potrebovali, ak by ste Loxone nemali. Detailné vysvetlenie tejto problematiky a porovnanie s tradičným riešením ovládania nájdete v našom článku na tému Koľko stojí inteligentný dom.

Pre lepšiu predstavu o cene systému Loxone pre domácnosti sme pripravili tri detailné vzorové kalkulácie (rôzne stupne výbavy) vrátane popisu všetkých zahrnutých funkcií na príklade rodinného domu 120 m².

– Špeciálny tip –
mladý pár konzultuje projekt svojho budúceho domu

Spoznajte všetky dnešné možnosti bývania 


Chystáte sa stavať či rekonštruovať a chcete mať istotu, že váš dom bude zodpovedať súčasným štandardom? Inými slovami, že vám neunikne nič z toho, čo by vaše bývanie mohlo vylepšiť? Využite bezplatné konzultácie s našimi odborníkmi nech viete, čo chcieť od dnešnej elektroinštalácie.

Chcem byť informovaný o novinkách