Home Connect & Loxone: Inteligencia pre domáce spotrebiče


01/09/2021 in Technológie

Inteligentné domáce spotrebiče s technológiou Home Connect od spoločností Bosch, Siemens a Gaggenau možno teraz ovládať pomocou systému Loxone. Tým je zaistené ešte väčšie pohodlie a bezpečnosť. 

Príklady inteligentných využití Home Connectu

Umývačka ovládaná pomocou Loxone a Home Connect

Energetický management: Zapnutie s oneskorením Spustite umývačku alebo sušičku presne vo chvíli, keď fotovoltický systém vyrobí dostatok elektriny, alebo keď máte nízky tarif. Loxone sa o to automaticky postará.

Šporák ovládaný pomocou Loxone a Home Connect

Bezpečnosť: Odchod z domu s čistým svedomím Trojitým kliknutím na tlačidlo Loxone Touch vedľa vchodových dverí spustíte funkciu „Opustiť dom“. Aktivuje sa alarm, všade sa zhasne, zavrie sa garáž, taktiež sa vypne sporák s technológiou Home Connect. A vy môžete s kľudným svedomím odísť z domu.

Ako sa Home Connect integruje do Loxone?

Od verzie 12.1 je Loxone Config vybavený rozhraním Home Connect, ktoré možno použiť na rýchlu a jednoduchú integráciu domácich spotrebičov do systému. Najskôr je nutné produkty registrovať pomocou aplikácie Home Connect. Potom v sieťových perifériách v Loxone Configu jednoducho pridáte zariadenie typu Home Connect. Po uložení do Miniservera sa bude potrebné v Configu autorizovať pomocou účtu Home Connect. Zobrazí sa správa o stave systému so žiadosťou o povolenie prístupu Miniservera k zariadeniam Home Connect. Teraz je možné zariadenie vyhľadať a pridať do programu. Podrobnejší návod nájdete tu. Upozornenie: Je vyžadovaný účet Home Connect. Miniserver 1. generácie nie je podporovaný.

Logo BSH

Společnost BSH domácí spotřebiče s.r.o je součástí skupiny Bosch. S obratem přibližně 13,9 miliard eur v roce 2020 a 60 000 zaměstnanci je celosvětovým lídrem v oboru domácích spotřebičů. Kromě jedenácti známých značek domácích spotřebičů, jako jsou Bosch, Siemens a Gaggenau, patří do portfolia značek skupiny také značka Home Connect.

Zaujalo vás to?

Ikona lopaty

Ste developer alebo záujemca o inteligentné bývanie?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Elektrikár

Ste elektrikár, alebo inštalačná firma?

Stále viac ľudí dnes túži po inteligentnom bývaní. Chcete prevahu nad konkurenciou a hodnotu pre svojich zákazníkov? Loxone je partner, o ktorého sa môžete oprieť.

Chcem byť informovaný o novinkách