Novinka: Loxone Config & App 14.7

Michal Pažitný
27/02/2024 in Technológie

Loxone Config & App prichádza s najčerstvejšou verziou 14.7 ruka v ruke s aktualizáciou Audioservera. Výsledkom je množstvo vylepšení a nové, užitočné funkcie, ktorými znovu posuniete vaše inštalácie Loxone.

Na najdôležitejšie novinky v Configu & App 14.7 sme sa zamerali vo videu:

01 Novinka: Status Monitor

S novým Status Monitorom môžete ľahko a prehľadne sledovať stav zariadení, objektov alebo miestností.

Príklad z praxe: V Loxone Campuse máme množstvo televízorov. Tento funkčný blok využívame na sledovanie ich stavu on-line, v reálnom čase. V aplikácii Loxone sa ľahko pozrieme, ktorá televízia je zapnutá alebo vypnutá. Pokiaľ sa niektorý televízor odpojil od siete, dostaneme oznámenie a môžeme to hneď riešiť, takže sa nenaruší zážitok hostí.

 

02 Vylepšený Health Check

Health Check kombinuje diagnostiku Miniservera, Tree, Link a Air a kontroluje, či systém funguje správne. Táto funkcia po vylepšení ešte rýchlejšie odhalí najmä problémy s kabelážou a najnovšie pomôže aj s kontrolou sieťového nastavenia. Okrem toho bol Health Check integrovaný aj do Stavu zariadenia, odkiaľ ho možno priamo spustiť.

03 Vylepšené funkčné bloky meračov

Config ponúka rôzne bloky meračov a možnosti merania tokov energie. Predtým mohlo dochádzať k chybám v komunikácii u meračov rôznych výrobcov. Config teraz nápadné odpočty rozpozná. Zníženie hodnoty odpočtov meradiel už nie je „povolené“ a sú identifikované aj neobvykle veľké nárasty. O incidente vás informuje systémová správa.

04 Novinka: Funkčný blok Miniserver Shortcut

Mnoho projektov používa viac Miniserverov , ktorým sú priradené určité zariadenia alebo funkcie. Nový funkčný blok „Skratka Miniservera“ tieto Miniservery prepája tak, aby bolo prepínanie medzi nimi v aplikácii jednoduchšie a rýchlejšie.

Príklad z praxe: Osvetlenie parku a reštaurácie v Loxone Campuse riešia rôzne Miniservery – oba priestory sú však polohou veľmi blízko seba. Vytvorili sme skratku a personál reštaurácie sa tak veľmi ľahko dostane na ovládanie osvetlenia parku.

05 Novinka: NFC Data Import

Rýchly a jednoduchý prístup rôznych užívateľov do rôznych oblastí je jednou zo silných stránok prístupového systému s Loxone. Vo veľkých projektoch však priradenie individuálneho kódu zaberalo čas. Teraz môžete importovať súbor CSV s rôznymi parametrami, ako je meno, doba platnosti atď.

06 Kľúčenka Miniserverov

S novou funkciou Miniserver Keychain si môžete rýchlo vybrať medzi všetkými Miniservermi, ku ktorým ste sa v minulosti pripojili a ktorých prístupové údaje máte uložené v Configu. Zobrazia sa aj názvy.

07 Aktualizácia Audioservera & ďalšie

K dispozícii je aj nová aktualizácia pre Loxone Audioserver, ktorá tiež obsahuje množstvo vylepšení.

Prehľad všetkých zmien nájdete v changelogu. Dostupná je tiež Public Beta Loxone Configu 15.0.

08 Exosphere: Revolučný management projektov Loxone

Vyvinuli sme Exosphere – inovatívnu cloudovú aplikáciu, ktorá mení spôsob, akým spravujete vaše projekty Loxone. Majte všetko na jednom mieste vrátane vizualizácie, grafov a ovládania všetkých vašich Miniserverov a užívajte si bezprecedentnú efektivitu správy, monitorovania a údržby.

Otestujte tento úplne nový nástroj v uzavretej beta verzii skôr ako ktokoľvek iný. Zaregistrujte sa teraz a získajte prístup do Exosphere. Počet testerov je obmedzený. Kto skôr príde…

 

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách