Config & App 14.4: História ovládania, Health Check, Trust Link a ďalšie nové funkcie

Michal Pažitný
27/09/2023 in Technológie

Októbrový festival Loxone Oktoberfest plný nových produktov štartuje novou verziou Loxone Config & App. Prináša niekoľko očakávaných funkcií.

Rýchle vstupy Modbus

Moderný energetický management so sebou prináša požiadavku veľmi rýchlej reakcie na zmeny výkonu, aby sa napríklad zabránilo záťažovým špičkám. Napríklad v dobíjacom parku pre elektromobily je v prevádzke viac wallboxov naraz. Systém musí rýchlo reagovať, keď sa blíži prekročenie maximálneho výkonu. Vďaka novým vysoko výkonným vstupom Modbus je možné nastaviť minimálny interval dopytovania až do 0,1 sekundy pre 2 vstupy Modbus na zariadení. Minimálny interval dotazovania bol skrátený z 5 sekúnd na 1 sekundu. To sa netýka produktov Air – Modbus Air a Wallbox Air.

História ovládania

Automatizácia domov a budov Loxone je založená na skúsenostiach z tisícov projektov a na základe toho vyvinutých funkčných blokov a ich logike. Vďaka tomu automatizujeme osvetlenie, tienenie, klimatizáciu a tak ďalej. Budova myslí sama za seba, samostatne sa učí a rozhoduje. Aby bolo možné týmto rozhodnutiam ešte lepšie porozumieť, prináša nová verzia softvéru históriu ovládania. Tá ukazuje, ako pracujú funkčné bloky Ovládanie osvetlenia, Automatické tienenie a Inteligentná regulácia izbovej teploty. Prečo sú zapnuté svetlá, prečo je zapnuté tienenie alebo prečo dochádza k vykurovaniu či chladeniu… Po reštarte Miniservera sa história vynuluje.

Trust Link

Pomocou Trustu je možné zdieľať užívateľov, ich prihlasovacie údaje a prístupové oprávnenia naprieč rôznymi Miniservermi. Prepínanie medzi týmito Miniservermi je vďaka novej verzii softvéru ešte pohodlnejšie, pretože už nie je nutné zadávať heslo – predpokladom je, že príslušný užívateľ má oprávnenie prístupu k vizualizácii v aplikácii Loxone aj v Miniserveri, ktorý je pripojený pomocou Trustu. Napríklad v našom Loxone Campuse je teraz prístup k Miniserveru hotelových izieb z recepcie ešte rýchlejší a jednoduchší.

Health Check

K dispozícii je aj nová detailná diagnostika. Kombinuje funkcie diagnostiky Tree, Link & Air, ktorú je možné vykonávať aj samostatne. Jednoduchá diagnostika a prehľad o stave zariadenia a systému i následné návrhy riešení boli vždy základnými rysmi Loxone Configu, ktorý nesmierne uľahčuje prácu našich partnerov v každodennom živote a práci. Pokiaľ máte ako partner projekt hotový a opúšťate lokalitu, jednoducho spustíte kontrolu stavu a okamžite vidíte, či všetko funguje, alebo je potrebné posvietiť si na prípadné problémy.

Ďalšie nové funkcie

Nová verzia Loxone Config a App prináša aj ďalšie novinky, napríklad ďalšie polia v správe užívateľov, do ktorých môžete zadávať vlastné informácie, ako je pozícia v rámci firmy, oblasť kompetencií alebo rola užívateľa.

Okrem toho je možné teraz prostredníctvom aplikácie alebo Configu vypnúť blok Ovládanie klímy, ak nechcete kúriť alebo chladiť. Z bety sa do tejto verzie dostala aj experimentálna integrácia štandardu Matter. Ako môžete s implementáciou Matter sami experimentovať, je vysvetlené tu. 

Ďalej bolo opravených niekoľko chýb a vylepšená stabilita a výkon softvéru. Všetky zmeny nájdete v changelogu.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách