Novinka: Loxone Config & App 12.1


17/06/2021 in Technológie
Ikona 1

Trust – zdieľanie užívateľov naprieč Miniservermi

S novou funkciou Trust môžete medzi vašimi Miniservermi zdieľať dáta užívateľov ako napr. heslá, oprávnenia aj naučené NFC prívesky. Táto funkcia bola vyvinutá pre jednoduché odovzdávanie dát  napríklad vo firme s niekoľkými budovami. Trust je ideálny aj pre správcov rezidenčných komplexov či hotelových rezortov. Vďaka funkcii Trust už nemusia byť užívatelia pre každý Miniserver nastavovaní jednotlivo.

*Trust je kompatibilný iba s Miniserverom 2. generácie a Miniserverom Go.

CSV import užívateľov

Aby bola administratíva užívateľov ešte jednoduchšia, môžete ich importovať pomocou súboru CSV. Vzorový súbor je pripravený na stiahnutie priamo v Configu.

Import užívateľov
Ikona 2

Nové funkčné bloky pre úsporu energie

Energetický manager
Energetický manager v Configu
Tento funkčný blok slúži k ovládaniu spotreby energie na základe výkonu FVE. V prípade nadbytku energie môže byť spustených až 12 spotrebičov (spínanie bojlerov, el. kúrenie a pod.) miesto toho, aby sa elektrina vracala späť do siete. Takto môže byť nadbytočná energia z FVE premenená na teplú vodu a môže vykúriť dom.
MU_Energiemanager
Záťažový manager
Záťažový manager
Nový Záťažový manager monitoruje aktuálnu záťaž v budove a chráni ju proti preťaženiu. Pokiaľ je vopred definované maximum prekročené, spotrebiče, ktoré tento blok ovláda odpojené podľa nastavenej priority.
Energetický manager
Záťažový manager
Ikona 3

Nové funkcie pre
ovládanie vykurovania

Regulátor HVAC

Regulátor HVAC
S týmto novým funkčným blokom môžete ovládať rôzne technológie HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning). Regulátor HVAC je optimalizovaný pre použitie spoločne s inteligentnou reguláciou izbovej teploty pre maximálnu efektivitu.  V aplikácii je zobrazené, aká veľká je požiadavka na vykurovanie / chladenie a tiež aktuálne nastavenie regulátora.
Regulátor hvac

Inteligentná regulácia izbovej teploty

Inteligentná regulácia teploty
Inteligentná regulácia izbovej teploty zabezpečuje konštantnú teplotu v miestnosti a automaticky prepína medzi módami chladenia a kúrenia. Nový vzhľad v aplikácii pod seba zahŕňa aj niekoľko nových funkcií:
Inteligentná regulácia izbovej teploty v Loxone App
Prehľad teploty v konkrétnej miestnosti.
Zobrazenie teplôt v Loxone App
Po novom je možné nastaviť dve komfortné teploty – jednu pre chladenie a jednu pre kúrenie.

Tiež pre tienenie môžete definovať oddelené teploty závislé na móde chladenia a kúrenia.

Nastavenie teploty v Loxone App
Časovače pre nastavenie jednorázovej teploty sú teraz prehľadnejšie a majú jednoduchšie ovládanie.
Ikona 4

Rozšírená podpora systému Android

App shortcuts

Vo verzii 12.1 je možné uložiť 4 akcie z aplikácie ako Android Shortcuts (skratky). Tie môžete spúšťať priamo z domovskej obrazovky bez zbytočného preklikávania sa v aplikácií.

Android skratky

Android Wear OS

Skratky tiež dostupné v inteligentných hodinkách a náramkoch so systémom Android Wear OS to znamená, že dôležité akcie môžete spúšťať rovno z vášho zápästia.

Android Wear OS
Ikona čísla 5

Home Connect

Vďaka rozhraniu Home Connect môžete integrovať zariadenia Bosch, Siemens a ďalšie spotrebiče priamo do Loxone vďaka tomu môžete napríklad jednoducho automatizovať spotrebu energie.
Logo technológie Home Connect
Nastavenie koncových polôh v Loxone App
Icon 02

Inteligentné tienenie –
nastavenie koncových pozícií v App

Nastavenie koncových polôh v Loxone App
S novými funkciami bloku Automatické žalúzie môžete nastavovať koncové polohy rôznych typov tienenia priamo v App. To veľmi zjednodušuje inštalácie, v ktorých je tienenie horšie dostupné, napríklad vo výškových budovách.
Ikona 7

Automatické Scény

V Configu aj v App môžete teraz pripojiť niekoľko rôznych akcií k tzv. Scéne. Napr. Scéna kino automaticky zatieni, vypne audio stlmí svetlá a môže aj rovno zapnúť televíziu. Vďaka scénam je možné tvoriť vlastné automatické sekvencie, ktoré aktivujete jedným tlačidlom.
Scéna domáce kino v Loxone App
Ikona 8

Nové funkčné bloky:

Centrál strešného okna

Centrál strešného okna
Tento funkčný blok umožňuje jednoduché ovládanie niekoľkých strešných okien naraz priamo z App, tu tiež uvidíte ich status. Centrál strešného okna môžete pripojiť napríklad k bloku Centrála požiaru (to zaistí únik dymu a toxických plynov pri požiari).
Centrál strešného okna

Závlaha

Závlaha
O inteligentné zavlažovanie sa postará funkčný blok Závlaha. Umožňuje až 8 rôznych zón zavlažovania, ktoré sa aktivujú postupne na vopred nastavenú dobu (oboje môžete upraviť v aplikácii). Samozrejmosťou je meranie množstva zrážok a integrácia predpovede počasia.
Závlaha
Ikona 9

Podpora nových produktov

Nový Button Air, Wrist Button Air a Intercom sú tiež perfektne pripravené pre integráciu do Loxone a prinášajú rad nový funkcií pre ešte inteligentnejšie bývanie.

Loxone Intercom, Button Air a Wrist Button Air
Ikona tri bodky

Naviac k týmto niekoľkým novinkám pribudne množstvo ďalších inovácií

Remote Connect pre Čínu
Modbus šablóny pre komunikáciu zo zariadeniami: Stiebel Eltron, Negotica P1, SMA SunnyBoy, E+E senzory a Solarfocus.
Vylepšené Automatické programovanie
Všechny nové funkcie verzie 12.1 nájdete v Changelogu (EN): Config App.
Loxone Config a App 12

Na stiahnutie: Loxone Config & App 12.1

Chcem byť informovaný o novinkách