Cesta za splneným snom rodinného domu


15/12/2021 in Referencie

Sympatický manželský pár sníval o rodinnom dome a ich plánovanie o tom, ako by mal ich ideálny dom vyzerať, sa na čas stal ich spoločnou vášňou. Jeho riešenie preto zverili do rúk profesionálov a dnes si rodinka s dvomi deťmi užíva spoločné chvíle v inteligentne automatizovanom dome v meste Šamorín.

Aké technológie boli použité?

Veľkým pozitívom pri plánovaní tohto projektu boli majitelia, ktorí boli prístupní inovatívnym riešeniam a správne pripravení na spoluprácu s odborníkmi vo fáze projektovej prípravy. Dôležitou súčasťou realizácie projektu bolo samotné napojenie na inteligentný systém Loxone

V dome bolo systémom Loxone automatizované interiérové osvetlenie, vonkajšie tienenie, kúrenie a podlahové vykurovanie vrátane prípravy teplej vody, stropné chladenie vrátane prípravy chladnej vody, rekuperácia na základe CO2 a riadenie čerpadla TUV t. j. teplej úžitkovej vody. 

V exteriéri bolo riešené inteligentné ovládanie otvárania a zatvárania garážovej brány a tiež prístupový systémMožnosť komplexného ovládania či už manuálne (tlačidlá Touch Pure) alebo cez aplikáciu Loxone prináša majiteľom značný komfort, jednoduchosť a intuitívnosť. Všetky jednotlivé technológie sú systémom Loxone poprepájané a tak nadobúdajú aj ďalšie funkcie.

Fakty

Lokalita:
Šamorín, Slovensko


Rozloha:
cca 300 m2


Realizácia (rok):
2016  2018


Loxone Partner:
emission, s. r. o.; www.domyinteligentne.sk


Ako si bývanie chváli majiteľka domu?

Inteligentné riadenie prepojené s pohybovými senzormi a jednoduché ovládanie cez sklenené dotykové tlačidlá nám maximálne vyhovuje a v porovnaní s predchádzajúcim bývaním nám výrazne zvyšuje komfort užívania. Vieme si jednoducho regulovať všetko osvetlenie, na dotyk zmeniť svetelné scény, nehovoriac o inteligentnom regulovaní kúrenia, chladenia, žalúzií, či zabezpečenia. Sme veľmi spokojní, môžeme len odporučiť.

Majiteľka domu v Šamoríne

Čo na to Loxone Partner?

V centrálnom inteligentnom riadení, ktoré riadi všetko osvetlenie v dome, je zahrnuté napríklad aj zapnutie vianočného stromčeka, alebo iných sezónnych dekorácií. Toto všetko je možné aj vďaka tomu, že projektu osvetlenia sme sa s klientom venovali v dostatočnom predstihu, a mali sme tak priestor a čas si prejsť všetky požiadavky a myslieť na detaily, ktoré na konci dňa zvyšujú užívateľský komfort.

Ing. Zlatko Balaš, Svetelný technik

SvetelneStropy.sk (emission, s. r. o.)

Obývačka s osvetlením a vianočným stromčekom

Dom je riešený synergickým prepojením technológii kúrenia, chladenia, vetrania, zabezpečenia a osvetlenia. Zaujímavým na projekte je, že typ použitých vypínačov, senzorov pohybu aj spôsob programovania bol v súlade so vznikajúcim Loxone štandardom a je to jedna z prvých zákaziek, ktoré sú vyhotovené v zmysle Loxone štandardu.

Ing. Matej Janík, PhD. Projekcia

DOMYinteligentne.sk (emission, s. r. o.)

Riešenie osvetlenia

Od začiatku mali majitelia jasnú predstavu, aký charakter zariadenia bude v interiéri prevládať. Stavili na moderný minimalistický štýl, jednoduché tvary, čisté línie a materiálovú čistotu. V rovnakom minimalistickom duchu sa nieslo aj osvetlenie. Špecialisti z emission, s. r. o., známi inovatívnymi riešeniami osvetlenia na mieru a svetelnými stropmi, preskúmali možnosti, ktoré ponúka interiér. Hlavný cieľom bolo zaistiť čo najviac svetla a to prirodzeným spôsobom počas dňa a kvalitným umelým svetlom po zotmení. Sme nároční, ale výsledok v dobrom slova zmysle prekonal všetky naše očakávania“ dodal majiteľ domu.

Podľa majiteľov je ich obľúbeným miestom v dome práve spoločenská miestnosť, ktorá prepája kuchyňu, jedáleň a obývačku. V nej dominuje najmä jej vysoký strop a galéria, ktorá bola od začiatku ich snom. Prstencový svetelný strop perfektne zapadol do celkového konceptu interiéru a stal sa tak dizajnovou dominantou priestoru.

Nahliadnite do interiéru

Jedálenský stôl
Kuchyňa
Kúpeľňa
Loxone Touch Pure for Nano a v pozadí schodisko

(c) Fotografie: www.svetelnestropy.sk

Zaujalo vás to?

Elektrikár Loxone spolupráca
Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Lopata Loxone vlastný projekt
Máte vlastný projekt?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Chcem byť informovaný o novinkách