Populárny Café Háječek a jeho inteligentná prevádzka

Lucia Pavkova
03/08/2023 in Referencie
Čo tak si vychutnať voňavú kávu a lahodný brunch medzi stromami, s výhľadom na historické hradby a sútok Vltavy a Malše? Českobudějovická rodinná kaviareň v parku Háječek láka na krásne prostredie opraveného altánku. Majiteľ vyriešil potreby modernej prevádzky systémom Loxone. Ten uľavuje personálu a prináša komfort pre hostí.

O Café Háječek

Café Háječek sídli v rekonštruovanom altánku s unikátnou architektúrou, čo z neho robí jednu z najštýlovejších kaviarní v Českých Budějoviciach. Majiteľovi sa podarilo nadviazať na prvorepublikové roky a obnoviť kaviarenskú tradíciu v tomto mieste. To sa tak znova stalo obľúbeným miestom stretnutia blízko historického centra mesta.

Pohľad na Café Háječek zvonku v zelenom zátiší

Tradičný vs. moderný: Ako na to?

Objekt altánku je zapísaný v pamiatkovom katalógu, k rekonštrukcii sa tak muselo pristupovať s rešpektom. To však nebránilo pridaniu moderných technológií, ktoré sú pre prevádzku dnešných kaviarní kľúčové. Vhodné osvetlenie, audio vo vnútri aj vonku v záhradke, tieniace prvky, vykurovanie, ventilácia… To všetko umožňuje podniku vytvoriť pravý komfort pre hostí a príjemné prostredie pre personál.

Ale ako všetky tieto technológie riadiť, aby optimálne plnili svoj účel? Majiteľ Petr Beneš má systém Loxone inštalovaný aj vo vlastnom byte. Dal tak na vlastnú skúsenosť a preniesol ju aj do biznisu. Teraz ťaží z výhod inteligentnej automatizácie, ktorá skvele doplnila historický ráz kaviarne.

Efektívna prevádzka

V čom Loxone konkrétne pomáha?Kľúčová je pre nás eliminácia ľudského faktora. Personál nemusí skoro nič, ani napríklad kúrenie, štelovať ručne, a teda je prevádzka efektívnejšia aj čo sa týka energií,“ vysvetľuje majiteľ Beneš. „Napríklad pri zatváračke sa vždy musí myslieť na veľa vecí, nesmie sa zabudnúť zhasnúť, všetko vypnúť, zavrieť, zamknúť… Preto je skvelá odchodová funkcia, kedy stačí jedno tlačidlo na uvedenie celej kaviarne do režimu mimo prevádzkovej doby,“ dodáva.

Odchodové tlačítko
Loxone riadi napríklad markízy. Ich flexibilné ovládanie je obzvlášť dôležité v dookola presklenej kaviarni. Automaticky sa ovláda aj podlahové vykurovanie podľa aktuálnej potreby. Veľký luster v kombinácii s LED pásikmi umožňuje vytvoriť skvelú atmosféru, osvetlenie vyniká predovšetkým večer po zotmení. Príjemné prostredie dopĺňa integrovaný audiosystém vrátane reproduktorov zapustených do zeme pred kaviarňou. Klávesnica NFC Code Touch pri vchode pre zamestnancov nielen púšťa dovnútra, ale zároveň eviduje dochádzku.
Tieniace markízy
Prístupová klávesnica NFC Code Touch

Kaviareň môže ďalej rásť

Špeciálnymi funkciami je vyhrievanie odkvapov či schodíkov pri hlavnom vstupe z dôvodu bezpečnosti. To všetko stále v jednom riadiacom systéme, nie mnohých jednoúčelových. Personál aj majiteľ majú o celej kaviarni prehľad vďaka prehľadnej aplikácii s možnosťou vzdialeného prístupu (napríklad z dovolenky).

Systém je možné navyše kedykoľvek rozšíriť o ďalšie technológie. „Preto je v pláne aj integrácia vonkajšieho osvetlenia a závlahy črepníkov,“ rozpráva Václav Mahdal zo spoločnosti Arakis automation (Loxone Gold Partner), ktorá inteligentnú automatizáciu v Café Háječek inštalovala a konfigurovala. Je to riešenie vhodné do akejkoľvek prevádzky v oblasti pohostinstva – malej kaviarne i veľkého hotela.

Nahliadnite:

Foto: (c) Loxone
Sledujte Café Háječek na sociálnych sieťach:

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách