Branddeur gesloten houden

Uitdaging: Automatische melding bij openstaande branddeur 

Een branddeur heeft als taak om openingen in brandvertragende of brandwerende muren te beveiligen tegen het doordringen van vuur. Branddeuren kunnen hun functie alleen vervullen als ze altijd gesloten worden gehouden, of als verzekerd is dat ze in geval van brand automatisch sluiten. Daarom mogen ze nooit worden vastgeklemd of vastgebonden! 

Met Loxone kan de openstaande toestand van de deuren optimaal worden bewaakt. In het geval van een openstaande branddeur stuurt de Miniserver een bericht om de bewoners te informeren.  

Oplossing: Automatische melding met TTS 

Met een raam- en deurcontact Air van Loxone kan de openstaande toestand van branddeuren optimaal worden bewaakt. In ons voorbeeld stuurt de Miniserver met behulp van TTS (text-to-speech) via de Audioserver een bericht zodra de branddeur langer dan 3 minuten geopend is. Je kunt ook kiezen voor een ander type melding, als je dat wilt. Dit kan via een pushmelding in de Loxone App, via mail of Caller Service, als je geen Audioserver in je Loxone systeem hebt geïntegreerd. 

Hardware:  

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

Keep Fire Doors Closed

Config 14.02.06.16

De voordelen van een gesloten branddeur 

In geval van brand is het absoluut noodzakelijk dat alle branddeuren gesloten zijn om brandpreventie in het gebouw te waarborgen en de bewoners te beschermen. Loxone biedt de mogleijkheid om de openstaande toestand van jouw deuren optimaal te bewaken en je te waarschuwen in geval van een geopende branddeur.  

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks