Smart Home-gevoel in het meest exclusieve wooncomplex

Charlotte Siemons
december 19, 2018 in Case Studies
Next level levensstijl

Na tientallen jaren van stilstand wordt een uniek stuk land tot leven gebracht in de buurt van de Kepler-universiteit in Linz. Het meest exclusieve wooncomplex in Oberösterreich van het moment is gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 24.800m2 inclusief het park.

De zes villa’s in het park, uitgerust met 125 wooneenheden, zijn verbonden door een ruim park en worden beschermd tegen het zicht van vreemde ogen dankzij een dichte boomgrens.

Het aanbod varieert van 34m2 micro-flats voor studenten tot middelgrote appartementen voor koppels en kleine gezinnen tot 152m2 penthouse appartementen met grote terrassen en een uitzicht op de boomtoppen. Voor de appartementen zijn er 3 verschillende stijlen beschikbaar.

Factsheet

Plaats/ Land: Sompark Linz/Urfahr, Oberösterreich


Bouwaanvang: 2019


Opleverdatum: 1ste kwartaal 2021


Wooneenheden: 125


Parkeerplaatsen: 126


Gehele projectoppervlakte: 24.800 m2

Loxone inside

Niet alleen in eengezinswoningen verfraait Loxone het dagelijkse leven. Zichtbaar onzichtbaar verwerkt in het moderne interieur verwachten de bewoners van Sompark het beste in Smart Home Technologie. Dit met het doel om handelingen te verminderen en hen het beste comfort te schenken. 

De bediening is net zo stijlvol als intuïtief via de Touch drukknop of onderweg met de smartphone. Met de Loxone-app kunnen de bewoners in een oogopslag zien welke van hun lampen actief zijn en kunnen ze naar wens ook van buitenaf handmatig tussenkomen in hun appartement. Ter plaatse kan de verlichting eenvoudig via de Touch drukknop bediend worden. Een triple click in de slaapkamer of bij het verlaten van de woning doet bv. alle verlichting in het appartement uit. 

Ook de zonwering is bedienbaar met de Touch drukknop of met behulp van de Smart Home-app. De toekomstige eigenaar kan indien gewenst dankzij het weerstation de zonwering automatisch op en neer sturen. Dit afhankelijk van de zonnestraling, de omgevingstemperatuur en de zonnestand. 

Om aan de verschillende leef- en gebruiksconcepten van de Levels-bewoner te voldoen, hebben alle 125 wooneenheden de ideale feel good-temperaturen. In de slaapkamer een koele 18°C, in de woonkamer een aangename 21,5°C en in de badkamer een warme 23°C. Veranderen de behoeften dan kan de verwarming of koeling op elk moment worden aangepast via de app. 

Of het nu gaat om een micro-flat of een penthouse, in alle appartementen met Loxone is een betrouwbare bescherming gegarandeerd. Door de uitrusting met uiterst precieze rookmelders van Loxone worden de bewoners bij rookontwikkeling of bij brand onmiddellijk geïnformeerd. De verlichting in het gehele appartement begint te flikkeren, de zonwering gaat naar boven en een pushmelding op de smartphone volgt. 

Toekomstige eigenaren kunnen op verzoek en tegen een meerprijs hun appartement uitrusten met andere producten voor extra slimme functies. Bijvoorbeeld met de Touch Surface te integreren in de kookplaat om ook tijdens het koken de verlichting of de zonwering te sturen. 

Klaar voor een woning of appartement op hoog niveau?

Hebben wij jouw interesse in een slimme woning of slim appartement gewekt? Laat ons praten over jouw project (commercieel) of boek een gratis experience tour (particulieren).

– Special Tip –

De geschikte Partner voor jouw commercieel project


Je hebt ook een commercieel project in het verschiet en je bent op zoek naar de optimale Smart Home oplossing? Met Loxone haal je een sterke partner onder je arm als het gaat over complete systemen, eenvoudige integratie en toekomstbestendigheid. Wij verheugen ons alvast op jouw aanvraag!

Ik wil meer over LOXONE weten