Een droom van een Smart Office

Bertien Van Peer
december 19, 2018 in Case Studies
Alles achter slot en grendel

Met 100 medewerkers en 450m2 worden geopende ramen en deuren maar al te vaak en te snel vergeten. Hannes Nösslböck en zijn medewerkers kunnen op elk moment in de Smart Home App een virtuele controleronde houden en checken of ook alles echt gesloten is.

 

Mijn lievelingsfunctie:
“Laatste medewerker”

Vroeger moest de laatste die naar huis ging elke ruimte en bureau checken op openstaande ramen en aangelaten licht. Vandaag volstaat een blik op de tablet en een vingertop op de functie ‘Laatste medewerker’ om meteen alle lichten uit te schakelen, overbodige stroomvreters uit te schakelen, … en veel meer,” zegt Elisabeth Sonnleitner, Marketingverantwoordelijke Träumeland

Factsheet

Plaats/ Land
Hofkirchen i.M., Oostenrijk


Bouwjaar
2018


Oppervlakte
450m2


Medewerkers
100


Loxone Partner
EM Moser

Factsheet

Plaats/ Land
Hofkirchen i.M., Oostenrijk


Bouwjaar
2018


Oppervlakte
450m2


Medewerkers
100


Loxone Partner
EM Moser

Alles achter slot en grendel

Met 100 medewerkers en 450m2 worden geopende ramen en deuren maar al te vaak en te snel vergeten. Hannes Nösslböck en zijn medewerkers kunnen op elk moment in de Smart Home App een virtuele controleronde houden en checken of ook alles echt gesloten is.

Mijn lievelingsfunctie: “Laatste medewerker”

“Vroeger moest de laatste die naar huis ging elke ruimte en bureau checken op openstaande ramen en aangelaten licht. Vandaag volstaat een blik op de tablet en een vingertop op de functie ‘Laatste medewerker’ om meteen alle lichten uit te schakelen, overbodige stroomvreters uit te schakelen, … en veel meer”,” zegt Elisabeth Sonnleitner, Marketingverantwoordelijke Träumeland

Bescherming met verstand

Bij de ramen van het hoofdkantoor van Träumeland zijn er externe jaloezieën die volautomatisch hun werk doen en “meegaan” met de zonnestand. Het intelligente gebouw kent ook de externe omstandigheden zoals wind, regen, temperatuur en helderheid en past hier de zonwering op aan.

Bij sterke zoninval gaan de externe jaloezieën automatisch naar beneden …

…om medewerkers niet te verblinden tijdens meetings.

Fantastische verlichting

Zodra ‘s morgens de eerste medewerker arriveert op kantoor, gaat automatisch het licht aan. Als er na 30 minuten aan het einde van de werkdag geen beweging wordt gedetecteerd, gaat de verlichting automatisch uit. Overdag kunnen medewerkers dankzij de Touch drukknoppen op ieder moment de lichtstemming wijzigen.

Een echte blikvanger:
Discreet geïnstalleerd geven de LED strips in subtiel lila de huisstijl weer in het gebouw. 

Privacy van de Manager

Als meester in gezonde babyslaap moet Hannes Nösslböck niet alleen veel beslissingen nemen, maar ook veel telefoontjes en onderhandelingen voeren. Privacy is hier noodzakelijk.

Daarom werd het kantoor van de CEO voorzien van twee elektrische schuifdeuren met een NFC Code Touch. De kunst: als de CEO niet gestoord wil worden, sluit hij zijn deuren met een toets op de drukknop op zijn bureautafel . Deze kunnen alleen extern geopend worden door de code in te geven op de NFC Code Touch. De juiste combinatie wordt alleen gegeven aan een select aantal personen.

Betalen is kinderspel
De NFC sleutelhanger is, net zoals in het Loxone Basecamp, een betaalmiddel. In alle drie zelfbedieningsbars wordt hiermee drank, eten en co afgerekend en op het einde van de maand automatisch afgeboekt.

Kopieerruimte open je!
Een kopieerruimte is helaas een beetje onesthetisch en vernietigt vaak een aangename sfeer. In Träumeland hebben ze hiervoor een slimme oplossing: als een medewerker de Touch drukknop indrukt, wordt er een verborgen toegang naar de printer geopend. Met een dubbelklik of na een bepaalde tijdspanne sluiten automatisch de poortjes en de kopieerruimte is er nooit geweest.

Aangename temperaturen
Zowel in de kantoorvleugel als in de productiehallen heerst altijd de ideale temperatuur om aangenaam werken mogelijk te maken. Heeft iemand het toch te koud of te warm, dan kan die medewerker op ieder moment de temperatuur wijzigen via tablet of pc.

Energieverbruik steeds in het kielzog

In het gehele gebouw van de babymatrassenproducent wordt het stroomverbruik geregistreerd. Zo komt het energiebesparingspotentieel naar boven en wordt het verbruik doelbewust geoptimaliseerd.

Verlichting:
Enkel wanneer nodig
De vlijtige naaisters werken in een door licht overspoelde productiehal. Om hier niet onnodig energie te verbruiken, wordt de verlichting enkel geactiveerd als de helderheid in de ruimte onder een bepaalde waarde zakt. Zeer nuttig tijdens de wintermaanden.

Koeling:
Intelligent & economisch 

De zonwering helpt mee bij de koeling van de ruimtes. Is het te warm, dan gaan de jaloezieën naar beneden als bij toverslag. Als dit niet effectief genoeg is, wordt de koeling aan het plafond automatisch ingeschakeld. In allerlaatste, maar ook duurste, instantie wordt de airco aangesproken.

Dromenland ontdekken?

Droom jij van een smart office net zoals deze Oostenrijkse fabrikant van babymatrassen? Je hebt ook een commercieel project in het verschiet en je bent op zoek naar de optimale Smart Home oplossing? Met Loxone haal je een sterke droompartner onder je arm als het gaat over complete systemen, eenvoudige integratie en toekomstbestendigheid. Wij verheugen ons alvast op jouw aanvraag!

Ik wil meer over LOXONE weten