Výstavba nového areálu Loxone Campus byla oficiálně zahájena


2 listopadu, 2020 in Zákulisí
V pátek 16. října 2020 se konal oficiální ceremoniál, který zahájil výstavbu nového Loxone Campusu. Na výstavbu tohoto jedinečného evropského centra automatizace budov bylo vyčleněných 55 milionů eur. Bude obsahovat hotelový komplex, kancelářské prostory, logistické a školící centrum. Loxone Campus se bude rozprostírat na ploše 8 hektarů a jeho plánované dokončení je v 1. čtvrtletí 2023.

Začala fáze výstavby

I když současná situace v rámci pandemie COVID-19 zabránila většímu ceremoniálu, atmosféra byla i přesto velmi příjemná a uvolňující. Jsme velmi rádi, že se na místě objevil i regionální ekonomický poradce a zástupce médií Markus Achleitner. Symbolickou výsadbou stromu byla tak oficiálně zahájena výstavba Loxone Campusu.

Díky Loxone Campusu chceme vytvořit jedinečné centrum automatizace budov v Evropě pro všechny zájemce – naše klienty, partnery, ale i architekty a designéry. Areál má být místem zaměřeným na další vzdělávání a získávání inspirace. Pro naše hosty, partnery a zaměstnance z celého světa je tu vytvořené speciální místo, které zve k objevování a poznávání rozmanitosti chytré automatizace budov. Komplex budov bude architektonicky zakomponovaný do okolní krajiny. Tak jako sídlo společnosti Loxone, i Campus bude připomínat, jak může a bude vypadat naše práce a každodenní život v budoucnosti.
Martin Öller

Zakladatel, Loxone

Našim hostům nabídneme ubytování v nejmodernějším a nejchytřejším hotelu v Evropě s automatizovanými pokoji a velkými konferenčními a banketovými sály. Splníme i svůj příslib vytvořit nejlepší pracovní prostředí, protože v tomto krásném vesnickém prostředí, kam spousta lidí cestuje na dovolenou, vzniknou i nová pracovní místa.
Rüdiger Keinberger

CEO, Loxone

V souladu s okolní krajinou

Při navrhování Loxone Campusu byla speciální pozornost věnovaná ochraně krajiny. Spolu s týmem architektů pod vedením Marcela Amrheina z architektonické společnosti ARKD Linz plánujeme další kapitolu v historii Loxone.

Specifickým architektonickým prvkem Campusu je, že jsme byli schopni vytvořit a navrhnout budovu, která bude rozšířením zelené plochy. Jednotlivé části budovy vycházejí z krajiny a splývají s terénem. Tvar budov bude inspirovaný trojúhelníkovými povrchovými tvary modelu Miniserveru, který je součástí každého inteligentního systému automatizace budov Loxone.
Marcel Amrhein

Výkonný ředitel, ARKD Linz

Velký význam pro region a celé Horní Rakousko

300 nových pracovní míst, investice 55 milionů eur, 8 hektarů a 2,5 roku výstavby. Areál Loxone Campus je jedinečný projekt, který je důležitý jak pro nás Loxonauty, tak pro celý region.

Takový velký investiční projekt je, navzdory současné složité době, důležitým signálem nejen pro region, ale i pro celé Horní Rakousko. Loxone je vynikajícím příkladem toho, jak domácí společnosti využívají nové příležitosti digitalizace a postupují s inovacemi, předvídavostí a odvahou se dostat na vrchol globálního trhu. S novým Loxone Campusem se společnost nejen jasně hlásí k rozvoji oblasti, ale poskytuje důležitý impuls i prostřednictvím zakázek pro regionální ekonomiku a vytváření nových pracovních míst. To přináší další přidanou hodnotu, a ještě lepší kvalitu života v regionu.
Markus Achleitner

Regionální hospodářská rada, Rakousko

Podívejte se na průběh ceremoniálu

Nakoukněte do naší fotogalerie, a podívejte, jak byla výstavba Loxone Campusu oficiálně spuštěna.

Chci být informován o novinkách