Stavíme Real Smart Home! Jak probíhá stavba dodavatelským způsobem?


14 listopadu, 2018 in Know How

Sabina a Andreas pokračují v cestě za svým snem, což je stavba vlastního domu dodavatelským způsobem v duchu Real Smart Home.
V první části jsme si shrnuli, co vše zvažovali před začátkem stavby. Dnešní část se věnuje horké fázi výstavby. Dozvíte se, na co byste si měli dát pozor.

01 Buďte vždy v obraze
Jistota je jistota: I když se zdá, že vše běží podle plánu, neusněte na vavřínech a neustále sledujte, co se na stavbě děje. Seznam všech odpovědných osob umístěte na staveništi. Bude tak vždy v případě potřeby k dispozici vám i dalším stavebníkům.

Náš tip: Většinu kontrolních činností by měl provádět stavební dozor. Domluvte si s ním pravidelné konzultace. Mnoho věcí totiž často vyřeší v předstihu za vás a ušetří vám tak zbytečné starosti.

02 Časový plán je základem úspěchu
Pokud chcete být neustále v obraze, usilujte o striktní dodržování časového plánu. „Vedle seznamu odpovědných osob jsme pověsili i časový plán jednotlivých prací. Díky tomu jsme měli lepší přehled nejen my, ale i všichni co se aktuálně pohybovali na stavbě,“ vysvětluje Sabrina.

03 Dvakrát měř, jednou řež

Po dokončení hrubé instalace doporučují Andreas se Sabrinou důkladnou kontrolu stavby: „Abychom zabránili zbytečným předělávkám, zkontrolovali jsme, zda se na některé věci nezapomnělo a něco se nepřehlédlo. Jsou všechny zásuvky a spínače na správném místě? Nezapomnělo se na něco při plánování? Je vše ve správné výšce?“

04 Fotografie pro dokumentaci Během kontroly hrubé instalace pořídila Sabrina detailní fotodokumentaci. „Jakmile byla dokončena hrubá instalace, nafotili jsme všechna místa, kde běží kabely a topné okruhy. Pod omítkou už nic neuvidíme. Pokud budeme v budoucnu vrtat do zdí, budeme za tyto fotografie vděční,“ popisuje.

05 Udržujte blízký kontakt s Loxone partnerem
Od prvního kopnutí do země až po kolaudační party hraje váš Loxone partner významnou roli. Andi z Felekto e.U je Loxone Silver Partner a Sabrině s Andreasem pomohl naplánovat celý koncept Real Smart Home. I během fáze výstavby přišel s několika zajímavými nápady. Například v sauně jsme díky jeho radě nainstalovali Touch Surface. Můžeme z ní tak ovládat osvětlení a hudbu.

Náš tip: Uložte si telefon na svého Loxone partnera a snažte se být vzájemně k dispozici v důležitých fázích výstavby. Vyhnete se tak zbytečným nedorozuměním a zpožděním v důsledku nezodpovězených otázek.

– Realizace vlastního Real Smart Home –

Získejte konzultaci zdarma!


Jistě byste ocenili jistotu, že váš domov bude odpovídat současným standardům a nepřipravíte se o komfort, který můžete mít. Využijte bezplatné konzultace s našimi odborníky. Zjistíte, co lze chtít od dnešní elektroinstalace a jaký je dnešní standard.

Chci být informován o novinkách