90% soběstačnost a o 58 % nižší spotřeba energie


26 září, 2022 in Know How
Energetická krize stále zvyšuje svoje nároky. Konec růstu cen plynu, ropy a elektřiny je v nedohlednu. Jaký bude finální dopad na naše životy, to lze nyní jen těžko odhadovat. Jedním z dlouhodobých řešení je automatizace, na tu se dnes podíváme.
CPO společnosti Loxone Andreas Hetzendorfer
Průměrná roční spotřeba plynu (pouze vytápění) je v současnosti 110 kWh na metr čtvereční (zdroj: plyn.co). Náš produktový ředitel Andreas Hetzendorfer dosáhnul s automatizací 58% úspory plynu. Po integraci fotovoltaiky včetně baterií dosahuje také 90% celkové soběstačnosti, i když předběžný výpočet od instalatéra předpokládal soběstačnost pouze 72 %. Tato až pohádková čísla se stala realitou jen díky Miniserveru, řídicí jednotce, která s energiemi pracuje. Díky informacím z fotovoltaiky vzniklo efektivní řízení vytápění, na tom Andreas těží nejvíc.

Vznikla dokonalá souhra mezi Miniserverem, fotovoltaickým systémem, bateriovým úložištěm a spotřebiči energie v domácnosti. Jak můžete v praxi ušetřit spoustu energie i ve vaší budově? To vám prozradíme v novém videu.

Energetická krize

Zajímavá fakta a čísla, užitečné tipy a triky a mnoho dalšího. Na nové stránce o energiích a jejich úsporách najdete spoustu informací o tom, jak pomocí automatizace domů a budov výrazně snížit náklady.

Připravte se na podzim!

Chci být informován o novinkách