Rozsvícení vánočního stromečku s Loxone


15 prosince, 2015 in Know How

Vánoční čas se nezadržitelně blíží. Nakupování dárků, pečení cukroví a vánoční stromeček k Vánocům neodmyslitelně patří. Ten pocit, kdy ději, ale i dospělí, vchází do místnosti a čeká na něj rozsvícený vánoční stromeček, je zkrátka k nezaplacení. V jejich očích se objeví jiskřičky a chvilku zalapají po dechu – tento pocit musí zahřát u srdce nejednoho rodiče.

Pokud ale máte chytrý dům od Loxone, jistě víte, že pro radost z Vánoc můžete udělat daleko více. Dárky za Vás nenakoupíme a kapra také neupečeme, ale umíme Vám pomoct s největším vánočním kouzlem a to s rozsvícením vánočního stromečku.

Zloxonizovaný vánoční stromeček

Jistě Vám vrtá hlavou, co bude následovat. Jak můžeme ještě rozsvícení stromečku vylepšit. Ten, kdo žije v chytrém domě od Loxone možná již tuší. Děti jsou zvyklé na to, že vyběhnou z pokoje a běží za světlem stromečku – každý rok to samé – krása, ale v chytrém domě od Loxone trochu nuda.

Představte si ale situaci, kdy děti uslyší zvoneček a rozběhnout se směrem do obývacího pokoje, kde je každoročně vánoční stromeček. Vyběhnou z pokoje, vyberou zatáčku v chodbě a míří po schodech dolů ke stromečku a najednou je v místnosti tma. Následuje rozpačitý výraz a tok myšlenek. Tento rok je něco špatně a nesvítí stromeček. Běh se změní v chůzi a děti pomalu nakukují do místnosti. Právě v tuto chvíli se rozsvěcí vánoční stromeček. Dětská radost se násobí a posiluje tento silný okamžik.

Dárky jsou rozbalené, všichni jsou šťastní a spokojení, že se den podařil na 200%. V normálním době by následoval boj se stromečkem, kdy se snažíte probojovat se přes větve k zásuvce. Po pár šrámech na čele a kopici jehličí pod stromečkem se Vám to povede a toto Vás čeká ještě minimálně do následujícího roku každý den – zapnout stromeček a pak ho vypnout. V chytrém domě od Loxone se stromeček zapíná sám (nebo na Vaše výslovné přání) a to samé platí o jeho vypínání. Vánoce jsou přeci svátky klidu a pohody a v tom je Loxone specialista.

Co budete potřebovat

Nejdůležitější komponentou je bezdrátová zásuvka, která se se zasunuje do stávající zásuvky na zdi. Bezdrátová zásuvka je schopná spínat osvětlení stromečku přesně tak, jak budete chtít a s nastavením Vám velice rád pomůže Váš Loxone partner. Stromeček díky zásuvce dostane “nové schopnosti”. Tyto možnosti se nabízejí:

  • Stromeček se automaticky zapíná a vypíná v určené časy
  • Pokud budete chtít, bude svítit pouze v případě, že jste v místnosti
  • Můžete jej kdykoliv přes Loxone Smart Home App zapnout nebo vypnout

loxone-christmas-equation

Náš tip: Pokud chcete dotáhnout vše k dokonalosti, doporučujeme se podívat na dálkový ovladač od Loxone. Má pět tlačítek a kromě osvětlení stromečku můžete ovládat ještě další osvětlení v místnosti a vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru.

Chci být informován o novinkách