V Českých Budějovicích roste díky Loxone 1. inteligentní bytový dům

Magdalena Katzinger
22 dubna, 2021 in Reference

Rezidence Oskarka je dokončená! Až se noví obyvatelé nastěhují, zažijí chytrou domácnost. Systém řízení technologií od Loxone vybavil jednotlivé byty i celou budovu.

Jde o vůbec 1. inteligentní bytový dům ve městě. Co chytrá domácnost přinese rezidentovi?

Svůj chytrý byt si může nastavit pomocí aplikace Loxone. Umožní mu regulovat například i podlahové topení, které před odjezdem na dovolenou uvede do úsporného režimu. V mobilu zároveň snadno dohledá aktuální spotřebu tepla nebo teplé a studené vody.

„Aplikaci obyvatelé naleznou i v nástěnném tabletu, kterým bude vybaven každý byt. Jeho obrazovka se stane interaktivním řídícím centrem celé domácnosti. Napojí se i na audio/video vrátného pro snadnou komunikaci s návštěvami, vysvětluje Branch manager Loxone CZ Pavel Lískovec.

Rezident však nemusí být doma, aby mohl s návštěvou promluvit. Spojí se s ní odkudkoli, ať už odešel na nákup do nedalekého obchodu, nebo odletěl na dovolenou na Bali.

Pohled do vnitřní části komplexu
Bydlení v Rezidenci Oskarka

Elektronický klíč nikdo nezkopíruje

Ke svému obydlí každý získá elektronický klíč. Tento NFC přívěsek kromě bytu zpřístupní i společné prostory budovy. Jeho případná ztráta nebude tolik stresující. Stačí v aplikaci konkrétní klíč vymazat a tím komukoli dalšímu ihned zamezit přístup. U NFC přívěsku nehrozí ani duplikace jako u klasického klíče.

Se standardem automatizace Loxone zároveň získají majitelé bytových jednotek možnost dalšího rozšíření inteligentní domácnosti:

Přidanou hodnotu bydlení s Loxone vidíme ve více aspektech. Zaprvé v komfortu pro budoucí obyvatele, užívání bytu pro ně bude uživatelsky přívětivé a příjemnější. Další věcí je úspora. Díky různým možnostem nastavení a ovládání na dálku lze ušetřit na energiích. Například měřením je možné vyhodnotit, jak je na tom nemovitost se spotřebou a tím pádem s útratou za teplo. V neposlední řadě se bude jednodušeji pracovat i SVJ, správci, který se o dům bude starat.

Jan Zeman

zástupce investora

Pohled z ulice na rezidenci

Fakta

Lokace:
České Budějovice (Čtyři Dvory)



Dokončení:
Srpen 2022



Zeleň:
Až 400 m2 zelené vegetace na střechách a fasádách



Byty:
1+kk až 4+kk (8 podlaží)



Generální dodavatel stavby:
Hinton, a.s.



Web projektu:
www.rezidenceoskarka.cz

Tip

Tip:
Chcete vidět, jaký přehled o svém bytě získají obyvatelé Rezidence Oskarka? Vyzkoušejte zdarma aplikaci Loxone! Stáhnete ji z Apple AppStore nebo Google Play. Po instalaci stačí zvolit Přidat nový Miniserver a vybrat Testovací Miniserver. V aplikaci pak uvidíte interaktivní demo všech běžných funkcí, které lze s Loxone ovládat. Pokud se chcete o technologii dozvědět více, navštivte stránky o chytré domácnosti Loxone.

Co dále zajistí inteligentní řešení Loxone?

Loxone řídí MaR (měření a regulace) systém Rezidence Oskarka. Ovládá také vchodové dveře, garážová vrata či závory nebo světelnou signalizaci v garážích. „Dále kamery, topné kabely v zázemí, které se starají o to, aby nezamrzly trubky, monitoring požárních klapek, záplavových jímek a dokonce ovládání nabíjení elektromobilu,“ dodává za Loxone Pavel Lískovec.

Zaujalo vás to?

Elektrikář
Jste elektrikář? Chcete svým zákazníkům nabídnout jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru? Kontaktujte nás a využijte silné spolupráce se společností Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.
Ikona lopaty
Máte vlastní projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci všech druhů projektů, ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální projekt.

Chci být informován o novinkách