Rodinný život s chytrým domem


7 srpna, 2015 in Know How

Mluví­li se o inteligentním domě nebo automatizované domácnosti, první slovní spojení, které lidi často napadne, je typu „to je moc složité, drahé a ovládání něčeho takového není nic pro mě“. My tvrdíme, že je to holý nesmysl! Proč se bránit něčemu, co splní tvé představy o dokonalé domácnosti a navíc pomůže se starostmi o děti.

Z vlastních zkušeností víme, že být rodičem je práce na plný úvazek. Tak proč se odvracet od moderních technologií, které ušetří spoustu času a vytvoří takový domov, kterému nesloužíš ty, ale on slouží tobě. Získej nejen bezpečné místo pro rodinu, ale i místo ve kterém můžete společně relaxovat a trávit volný čas.

Proč zařadit Loxone do rodinného života?

Kromě toho, že ratolesti přinášejí do života rodičů radost, je rodičovství také často spojené se starostmi, které se vyskytují v každém věku dítěte. V dnešní hektické době je velice snadné opomenout nějakou nástrahu, která na děti číhá takřka na každém rohu a právě chytrý dům od Loxone, ti pomůže tyto nástrahy eliminovat.

Bezpečnost na prvním místě

Jediným stisknutím tlačítka na chytrém telefonu aktivuješ dětskou pojistku, která zabezpečí kryt bazénu, zahradního jezírka nebo odpojí domácí spotřebiče a snadno přístupné zásuvky.

Jak děti rostou, roste i jejich zvědavost, která nenechá jejich malé prstíky odpočinout. Největším lákadlem jsou pro ně veškerá tlačítka a spínače. Ruku na srdce. Kdo by odolal možnosti ovládat noc a den? Asi málokdo, tedy alespoň do té doby, než popraskají všechny žárovky. Ušetřete tak ve vaší domácnosti zbytečné náklady a přidejte spínání světel pod dětskou pojistku. Svítit se bude už jen tam, kde a hlavně kdy chcete!

Noční režim

Kromě toho, že Loxone chrání vaše děti. Pomáhá zároveň i rodičům. Skoncujte s nočním tápáním ve tmě. Nastavte režim nočního osvětlení pod tlačítko “noční klid“. Už se vám nestane, že po uspání vaší ratolesti veškerou snahu zhatí nekontrolovaný pád do “tmavých hlubin“. Děti neprobudí ani přicházející návštěva, která zazvoní na zvonek. Ten je totiž během “nočního klidu“ odpojen a příchod návštěvy oznámí například světelná signalizace v obývacím pokoji. Další skvělou funkcí je, že do nočního režimu můžete například zařadit odpojení veškerých spotřebičů, jejichž chod nemá v noci žádný význam. Což opět znamená úsporu energií v domácnosti.

Přizpůsobení se změnám

I když děti vyrostou, nemusíš mít obavy, že pro systém od Loxone už nenajde ve vašem domě uplatnění. Právě naopak! Systém je připraven na budoucnost a vy si tak budete moci vytvořit plno nových funkcí.Získáte například přehled o tom, kdy děti dorazily domu ze školy. Ptáš se jak? Systém vám při příchodu potomka automaticky zašle SMS zprávu.

A když se rozhodnete přestěhovat například dětský pokoj do pracovny nebo naopak, nemusíte mít obavy, z toho, že nastavení už nepůjde změnit. Systém je na změny připraven a schopen podřídit se každému přání rodiny.

Chci být informován o novinkách