Systém rodinného domu způsoboval trable. Pak na řadu přišel Loxone


28 března, 2022 in Reference

Dva roky s problémovým řídicím systémem stačily. Osvětlení i vytápění pak převzal Loxone. Chytrá automatizace od té doby ovládá v rodinném domě i třeba nabíječku elektromobilu.

Obrat k inteligenci s Loxone

Majitel původně řídil světla či vytápění jiným systémem a aplikacemi. Jenže například autonomní LED světla spínaná pohybem okamžitě nabíhala do plného svitu, což bylo nepříjemné. Problémy působily i časté upgrady a špatná kompatibilita součástí od různých výrobců způsobovala nefunkčnost systému. A tak po dvou letech od nastěhování přišlo na řadu Loxone.

Partner kvůli stávající elektroinstalaci využil technologii Loxone Air. Miniserver postupně převzal nově instalovaná stropní světla s pohybovými senzory od Loxone, řízení osvětlení na schodech, podlahové topení a radiátory s využitím Hlavic Tree. Automatizace se stará i o závlahu trávníku a dopouštění retenční nádrže.

Fakta

Lokalita:
Holubice (Jihomoravský kraj)


Loxone Partner:
Radocom


Loxone řídí:
Osvětlení
Vytápění/chlazení
Zabezpečení
Stínění
Přístup
Větrání
Energie a fotovoltaika
Zahrada

Loxone nyní automaticky snižuje i nabíjecí výkon Wallboxu, kterým je nabíjený elektromobil, podle aktuální spotřeby domu a stavu hromadného dálkového ovládání (HDO). Následně byla do systému integrována i FVE s bateriovým úložištěm. Chytré řízení spotřeby zajišťuje co největší využití energie právě z fotovoltaiky. Například nádrž se napouští pouze při přebytcích, nabíjení elektromobilu se dynamicky snižuje a zvyšuje podle aktuálního výkonu FVE.

Co na to Loxone Partner?

Loxone Miniserver je spojen se zabezpečovacím systémem Paradox, ovládáním vstupních dveří a pojezdové brány. Dále s tepelným čerpadlem a oběhovými čerpadly TUV řízenými na základě pohybu v koupelně. S Loxone také vznikla logika dohřevu bojleru TUV pro optimalizaci teploty vody dle denního cyklu domácnosti. Samo se ovládá i větrání na základě naměřených hodnot CO2 a žaluzie v domě. Majitel si navíc pochvaluje neomezenou záruku u světel.

Radek Dvořák

Loxone Gold Partner, Radocom

Pohled na dům ze zahrady

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem specifickém projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách