Od vytápění odtokového systému po odstrašující světla – Náš nový referenční projekt je přístupný online


31 října, 2012 in Reference

Znáte naše referenční projekty? Nechali jste se již nějakým inspirovat? Smyslem referenčních projektů je ukázat všem zájemcům o chytré bydlení možnosti řídícího systému, které dále pomáhají uživatelům s rutinním chodem domácnosti. Dalším projektem, který Vám představujeme je Panorama House. Použité funkce pomáhají rodině Wiesnerovým každý den a jsme přesvědčeni, že se některé z nich budou líbit i Vám.

clip_image001

Před začátkem instalace a konfigurace domu, byl kladen majitelem domu velký důraz na to, aby technologie zůstala schována v útrobách domu. Na první pohled vypadá dům úplně normálně. Všechny funkce tohoto chytrého domu byly pečlivě vybrány majitelem a ušité na míru přesně tak, aby splnily potřeby rodiny.

V domě je nainstalované automatické stínění, noční osvětlení a domovní alarm. Díky použití Miniserveru je v Panorama House všechno řízeno automaticky přesně podle  potřeb obyvatel domu.

Jistou perličkou v domě je vytápění odtokového systému, které bychom Vám zde chtěli představit – majitelé jej milují.

365 dní bezstarostný odtok vody!

clip_image002Rodina pana Wiesnera má nad garáži plochou střechu s odtokovými trubkami uprostřed. V létě není problém, ale pokud se počasí změní a venku začne mrznout, odtokový systém by se mohl ucpat a poškodit. Voda by tedy zůstala na střeše a mohlo by dojít ke zničení střechy a možná i přilehlého domu. Díky vytápění okapů je panu Wiesnerovi úplně jedno, jak moc venku mrzne, protože voda nahřátým topením odtéká pryč.


“Vyhřívané okapy nejsou nic speciálního. Mohly by být jednoduše na podzim zapnuty a na jaře vypnuty pomocí vypínače. Většinou se však stává, že na vytápění zapomeneme a vytápění potom hřeje celý rok. Proto ovládání Miniserverem pro nás hodně znamená a ušetříme s nim mnoho peněz za výhřev odtokového systému.”

Díky inteligenci Miniserveru se rodina Wiesner vyhne těmto problémům:

Vytápění je obecně aktivní od října do dubna, ale zapne se pokud je to potřeba (čidlo vlhkosti, teploty, …). Samozřejmě tento způsob zastaví poškozování odtokového systému při opakovaném zmrazováním a rozmrazováním. Miniserver spustí vytápění pouze tehdy, pokud je zima a přitom prší nebo sněží.

Pan Wiesner konstatuje: “Je to praktické, protože nezapomeneme vytápění vypnout, ale hlavně ušetříme mnoho energie.”

Čtěte více o chytrých funkcích v našem referenčním projektu Panorama House.

clip_image004

Už jste realizovali podobný projekt, který by mohl patřit mezi naše referenční projekty? Dejte nám vědět!

Zůstaňte s námi u dalších článků v našem Blogu…

S podzimem se blíží zima velmi rychle. Proto se budeme v našem blogu vytápěním věnovat v následujících týdnech častěji. Nalaďte si náš blog a těšte se na více informací o možnostech Loxone a inteligentním vytápění!

Chci být informován o novinkách