Loxone vyhrálo cenu nejlepšího inteligentního domu Německa 2012


26 července, 2012 in Zákulisí

… a vítězem se stává: “Loxone”! Ačkoliv je společnost Loxone Electronics GmbH rakouská společnost, zúčastnila se Německé prestižní soutěže o nejlepší inteligentní dům. Soutěže se účastnil projekt “Hnědá kostka”, který je kompletně vybaven od Loxone. Tento dům získal ocenění “SmartHome Deutschland Award 2012” v kategorii “Nejlepší projekt”.

Smarthome

Loxone_Smart_Home_07 Loxone_Smart_Home_02

V první řadě jde o bydlení v domě

Na prvním místě Vás chceme ujistit, že “Hnědá kostka” není cíleně vytvořený vzorový dům nebo showroom! To opravdu ne. Jedná se o skutečný dům, ve kterém bydlí lidé, kteří každodenně využívají výhody inteligentního domu.

Hnědá kostka” vynikala nad ostatními domy, které se účastnili soutěže o nejlepší dům Německa 2012, hlavně svou praktičností a opravdovostí.

Na 240m² ploše domu, který byl vystavěn v roce 2008, není na prvním místě technika, ale bydlení v domě. Mnoho praktických funkcí je navrženo přesně podle potřeb obyvatel domu. Tyto funkce usnadňují obyvatelům život skoro každý den a jdou kdykoliv změnit.

O všechnu logiku v domě se stará Loxone Miniserver – srdce celé instalace. Mezi jeho každodenní práci patří automatické ovládání všeho zařízení v domě od žaluzií, přes saunu a domácí kinem přes vytápění a další periférie, které mají pro obyvatele domu smysl a dělají jejich domácnost pohodlnější.

 Mezi oblíbené funkce obyvatel domu patří:

  • Ovládání domácího kina pro tchýni – toto ovládání umí používat skutečně každý
  • Vynikající ovládání žaluzií, které například při otevření okna narovná lamely žaluzií
  • Budíček – místo hlasitého křiku budíku se můžete do dne probudit pozvolným vytažením žaluzií a denním světlem.

Popis dalších funkcí tohoto projektu můžete najít na referenční stránce.

Chci být informován o novinkách