Představení: Loxone Config a App 11


29 dubna, 2020 in Technologie

Díky pravidelným a bezplatným aktualizacím jsou každý rok Loxone instalace lepší a lepší. A s verzí 11 přišlo skutečně hodně vylepšení Loxone Configu a App. Pojďme se nyní společně podívat na přehled těch nejdůležitějších.

Icon 01

Schéma systému: Grafická vizualizace MaR apod.

Nový funkční blok Schéma systému umožňuje grafické znázornění složitějších topných soustav, půdorysů apod. přímo v Loxone App. V Loxone Configu je možné nahrát libovolný obrázek a umístit na něj všechny funkční bloky, které nabízí vizualizaci. Fantazii se meze nekladou.

Perfektně se hodí pro vizualizaci projektů měření a regulace (např. schéma kotelny), kde jsou na první pohled vidět všechna důležitá data.

loxone ukázka funkce schéma systému - interaktivní vizualizace vytápění
Icon 02

Automatická regulace jasu:
Konstantní regulace osvětlení

Převážně v komerčních budovách je nutné splňovat hygienické normy osvětlení. Ty definují minimální hladinu osvětlení např. v kancelářích nebo provozech, která je dána součtem přirozeného a umělého osvětlení

S novým funkčním blokem je zajištění minimální hladiny osvětlení opravdu jednoduché jako nikdy předtím. Budete k tomu potřebovat dobře umístěný senzor osvitu, definovanou minimální hladinu osvětlení (v Luxech) a o výstup se již postará funkční blok s připojeným svítidlem.

Automatická regulace jasu - ukázka Configu
Icon 03

PODPORA SIA DC-09*

SIA DC-09 je jeden z nejvíce celosvětově používaných protokolů pro komunikaci s pulty centrální ochrany. Díky integraci tohoto protokolu je možné odesílat zprávy na SIA server a to včetně uživatelsky definovaných zpráv.

Integrace protokolu SIA DC-09 byla prováděna ve spolupráci s G4S, celosvětovým lídrem v oblasti bezpečnostních služeb.

Nastavení SIA DC-09 v Configu

* Tato funkce je z důvodu šifrování dostupná pouze pro Miniserver 2. generace.

Icon 04

Nouzový alarm:
Nouzové tlačítko pro krizové situace

Tento funkční blok slouží pro přivolání pomoci v krizové situaci. Neslouží pouze v oblasti Ambient Assisted Living, ale je možné jej využít ve spoustě jiných aplikací – jako například tlačítko pro přivolání pomoci v případě přepadení kiosku lupiči.

Díky funkčnímu bloku můžete jednoduše a rychle vytvořit tlačítko pomoci v nouzi. Jakmile dojde ke stisku libovolného tlačítka po libovolně libovolně definovanou dobu, zrealizuje systém automaticky nouzový hovor. Příjemce bude informován o jméně a adrese, kde byl alarm vyvolán.

Nouzový alarm: ukázka Configu
Icon 05

Nová správa uživatelů
a uživatelských skupin

V nově verzi Loxone Configu byla kompletně předělána správa uživatelů a uživatelských skupin. Nyní je vše rychlejší a přehlednější. Umožňuje navíc zásahy do práv, které v minulosti byly možné pouze s komplikovanou logikou. Např. vytvoření oddělených zabezpečených zón pro sklad, kanceláře, recepci, … je nyní velmi jednoduché.

Díky novému dialogovému oknu je možné definovat práva uživatelů a uživatelských skupin opravdu přehledně. Nyní je možné individuálně nastavovat možnosti vizualizace, vzdáleného přístupu, oprávnění ve skupinách… Dokonce je možné vnořovat uživatelské skupiny do jiných uživatelských skupin.

nová správa uživatelů v Loxone Configu 11
Icon 06

Remote Connect*:
End-to-End šifrování mezi App, Loxone Configem a Miniserverem

Pro přístup k Loxone Miniserveru bylo doposud nutné vlastnit veřejnou IP adresu a také přesměrovat porty. To je s novou bezplatnou službou Remote Connect minulost. Tuto službu stačí jedním kliknutím v nastavení aktivovat a bezpečné spojení s Miniserverem je na světě. Díky end-to-end šifrování je služba vysoce zabezpečená.

Konfigurace funkce Remote Connect

* K využívání této funkce potřebujete Miniserver 2. generace.

Icon 07

Zóna Music Serveru:
Kompletní přepracování uživatelského rozhraní

Audio zóna Loxone Music Serveru byla kompletně přepracována. Vizualizace je nyní ještě přehlednější. Mimo jiné jsou k dispozici následující nové funkce:

Přepracované oblíbené položky & možnosti individualizace
Loxone App oblíbené položky
Nový přehlednější design
Loxone App Playlist
Rychlá navigace a skupiny zón
Loxone App hledání
Icon 08

Podpora Apple Watch

S novou verzí Loxone Configu a App je možné ovládat budovu ze zápěstí. Rychlé akce, které jsou definovány v iPhone App uživatele, jsou nyní k dispozici i přes Apple Watch App.

Loxone app Apple Watch
Icon 09

Pomocné texty v Loxone App

Přes Loxone Config, popř. expertní režim přímo v App, je možné vytvářet pomocné texty k funkčním blokům, které je možné zobrazit v Loxone App. Díky této funkci můžete uživatelům zobrazit cenné rady k instalaci, a zvýšit tak uživatelskou přívětivost.

Loxone App nápověda
Icon 10

Nové možnosti Touch Surface

Díky separátní vstupům je nyní možné volně ovládat 5 indikačních diod na Touch Surface. Fantazii se meze nekladou: Touch Surface můžete využít například na ovládání sauny a LED diody jako přesýpací hodiny saunovacího cyklu. Nebo použijte LED jako znázornění hlasitosti. Nebo jako minutku v kuchyni. Nebo …

Icon ...

… a ještě mnohem víc

V nové verzi Loxone Configu 11 se můžete těšit i na řadu dalších funkcí, jako například:

  • Možnost ovlivňovat výstupy skrze LiveView.
  • Podpora DALI typu 8.
  • Vylepšení párovacího dialogu pro zařízení Tree a Air.
  • Úpravy okna periférií pro lepší přehled.
  • Vylepšení možností a výkonu NFC Code Touch.
  • Dokumentace a příbalové letáky k dispozici off-line v Configu.
  • Vylepšení plánování projektů.
  • Zvýšení zabezpečení: Miniserver 2. generace vyžaduje min. TLS 1.2.
  • Šikovnější navigace v okně vlastností.
  • A mnoho dalších vylepšení!

Chci být informován o novinkách