Loxone Basecamp: Nahlédněte do epicentra Real Smart Home


7 února, 2019 in Zákulisí

Majestátní budova futuristického vzhledu ležící ve vesničce Kollerschlag na rakouské straně Šumavy ukazuje filozofii Loxone v celé své kráse. Více než 90 „loxonautů“ zde pracuje na jasném cíli: Učinit z Real Smart Home standard bydlení a stát se světovým lídrem na trhu inteligentní elektroinstalace.

Pracoviště

Každé z pater slouží k jinému účelu. V přízemí se nachází společný prostor s vlastní restaurací a samoobslužným barem. První patro zabírá velký open space rozdělený několik sekcí. Suterén budovy slouží jako logistické centrum.

Plná koncentrace

High-Tech budova je navržena tak, aby podporovala vzájemnou komunikaci zaměstnanců a zároveň jim poskytla klid na práci a produktivní prostředí.

pohled do kanceláří

Žádná tajemství!

Důvěra, otevřenost a přátelství. Vzájemná komunikace a sdílení aktuálního dění v jednotlivých odděleních je základem progresivního růstu. Proto je Basecamp tvořen primárně jako open space s pouze 3 konferenčními místnostmi.

zaměstnanci u pracovních stolů s počítači

Pst! Prosím nerušit

Jelikož se jedná o jeden velký open space, jsou za sebou jednotlivé týmy logicky uspořádány od nejhlučnějších (podpora a prodej) až po velmi tiché (vývoj softwaru).

pracovník v polstrovaném výklenku s notebookem

Zóny maximální koncentrace

Basecamp skýtá mnohá útočiště. Například čalouněné výklenky s pracovním stolečkem, zásuvkou a výhledem do krajiny. Ty jsou perfektním místem pro hlubokou práci. Zde platí jednoduché pravidlo: Nerušit!

muž u stolu pracující na počítači Apple Macbook

Špičkové pracovní vybavení

Prostorné stoly se dvěma monitory tvoří produktivní pracovní prostředí a poskytují velkou flexibilitu.

Špičkové pracovní vybavení

Prostorné stoly se dvěma monitory tvoří produktivní pracovní prostředí a poskytují velkou flexibilitu.

koláž fotek z místnosti zvané Fórum v Loxone Basecampu

Restaurace součástí

Vlastní restaurace přímo v budově nabízí Loxonautům kulinářské zážitky v pracovní době. Každý den čerstvě připravená jídla v prvotřídní kuchyni, velký výběr salátů i poctivá polévka. To nejlepší pro zaměstnance za symbolické ceny.

Samoobslužný bar

V takzvaném Fóru u samoobslužného baru najdete vše, co si může srdce loxonauta přát. Kávu, čaje, limonády a drobné občerstvení v rozměrných zásuvkách za dotované ceny. Chlazená sodovka, pramenitá voda a ovoce jsou zcela zdarma.

Architektura

Loxone Basecamp obklopuje malebná scenérie rakouského venkova. Budova samotná odráží lásku k technologiím a detailu. Příroda a modernita se snoubí v dokonalé harmonii.

Perfektně zapadá do krajiny

Navzdory kontrastu k impozantní přírodě, centrála firmy Loxone perfektně zapadá do venkovského prostředí. Díky oknům od podlahy až ke stropu disponuje každé pracovní místo výhledem do krajiny. To je dokonalé podtržení výjimečnosti lokality Basecampu.

skupina zaměstnanců při hovou u kávy na baru

Vyladěná komunikace

Celý koncept budovy je pojatý tak, aby maximálně podporoval komunikaci. Fórum je přirozeným centrem, kde se vše propojuje. Kávovar je logicky umístěn zde. Je to nejčastěji využívané místo jak pro schůzky, tak i pro nahodilé rozhovory.

pohled do oddělení mezinárodní technické podpory

Unikátní řešení akustiky

Velmi důmyslné pojetí akustiky umožňuje koncentrovanou práci také v otevřeném prostoru. Zvláště díky polstrovaným stropním panelům potaženým 3D látkou, v nichž je integrováno osvětlení a jsou důmyslně rozmístěny. Dalším pomocníkem jsou zvukově odolné závěsy mezi segmenty open spacu.

pohled do jídelny

Hi-tech a příroda se doplňují

Přírodní materiály jako dřevo, kůže a kámen ve foyer a Fóru vytvářejí kreativní příjemnou atmosféru, která připomíná hotelové či barové prostředí spíše než technologickou společnost. Barvy, materiály a designový jazyk odrážejí firemní identitu.

pohled do jídelny
pohled do Fóra

Flexibilní prostory

Vstupní část se zasedacími místnostmi a Fórem se vyznačuje flexibilitou. Z jídelny a prostoru pro setkávání se snadno a do několika minut promění na místo konání událostí. Automatické akustické závěsy vytvářejí soukromí a prostor navíc. K tomu stačí jednoduchý úkon v aplikaci. Mezery mezi stropními panely pro další akustické závěsy v kancelářské sekci zase zaručují možnost změn uspořádání v budoucnu.

zelená věž - průhledný rozvaděč obsahující všechny technologie loxone smart home

Zelená věž

Páteří Basecampu je tzv. Zelená věž. Zde je veškerý hardware společnosti Loxone s Miniserverem jako mozkem nepřehlédnutelný pro všechny. Stejně jako u nervové soustavy v lidském těle je zde centrum inteligence, do něhož a z něhož proudí informace z celé budovy: všech ovládacích prvků, senzorů i spotřebičů.

zelená věž - průhledný rozvaděč obsahující všechny technologie loxone smart home
venkovní prostor sídla firmy loxone určený pro akce, relaxaci i zábavu

Prostor pro relaxaci a zábavu

Basecamp také nabízí dostatek místa mimo budovu, takže je vhodný pro akce, jako je každoroční Family Fest. Spolu s interiérem pojme asi 700 návštěvníků. Slackline, stolní fotbal, basketbalový koš atd. mění venkovní prostor na celoroční hřiště pro loxonauty.

večírek v loxone basecampu

Vybavení pro všechny příležitosti

Basecamp je připraven pro všechny EVENTuality. Protože i oslavy jsou v DNA firmy, mezi funkce budovy patří i režim Party. Ať už se jedná o oslavy nových produktů či narozenin, Den rodiny, akce pro obchodní partnery nebo pivo po práci spojené s grilováním, několika doteky na smartphone budova zařídí osvětlení a hudbu pro perfektní atmosféru.

večírek v loxone basecampu

Technologie

Loxone Basecamp nabízí vše, co nabízí sortiment Loxone. Loxonauté i návštěvníci mohou zažít inteligentní technologie z první ruky. Je tak i obrovským zkušebním prostředím, kde i dosud nevydané produkty a funkce procházejí náročnou zkouškou, zda obstojí v praxi.

Smart home v celé kráse

V celém Basecampu není potřeba jediný vypínač. To znamená, že chytré kanceláře automaticky detekují věci jako přítomnost osob, teplota, počasí, hladina přirozeného světla a další. Pokud je potřeba, osvětlení, hudba či stínicí technika může být kdykoli ovládána i manuálně z mobilní aplikace či z počítače.

Bezpečnost na 1. místě

Bezpečnost zaměstnanců i majetku firmy je v Loxone extrémně důležitá. Tudíž i Basecamp má stejně jako Real Smart Home svůj vlastní obranný mechanismus.

Inteligentní obranný mechanismus

Není-li v Basecampu zaznamenáván žádný pohyb po dobu 30 minut, poplachový systém se automaticky zapne. Pokud poté detektory přítomnosti zaregistrují přítomnost, spustí se poplach: odešlou se upozornění, rozblikají se všechna světla, vytáhnou se žaluzie a spustí se hudba při ohlušující hlasitosti.

Zelené světlo: monitorování garážových vrat

Jelikož není přímo vidět na garážová vrata, tak o signalizaci otevření se starají LED pásky, které osvětlují vjezd do garáže. Pokud je toto světlo červené, jsou vrata otevřena. Pokud je zelené, jsou uzavřena.

Okamžité upozornění a přehled o situaci

Basecamp spolehlivě informuje odpovědné osoby hlasovým hovorem na telefon. Například když jsou dveře terasy stále otevřené po pracovní době nebo senzory zaznamenají limitní hodnoty.

světla v kanceláři

Osvětlení, které žije

Basecamp mimo jiné disponuje speciálními světly, která podporují lidský biorytmus pro produktivní pracovní prostředí. Na rozdíl od typických halogenových světel se tato speciální světla blíží charakteru přirozeného světla během dne. Ranní a večerní osvětlení je mírně načervenalé, během dne zase mírně namodralé.

pohled na osvětlenou budovu zvenku

Efektní venkovní osvětlení

Jasné barevné LED osvětlení činí kancelářskou budovu po setmění nepřehlédnutelnou. Světelné efekty umožňují speciální skleněné bloky s LED pásky. Celkově je zde použito 427 metrů LED pásků.

Perfektní stínění ze všech stran

Díky dokonalému utěsnění budovy a faktu, že většina jejího pláště je prosklená, je stínění více než jen ochrana proti oslnění. Stínicí technika je naprosto zásadní pro regulaci vnitřní teploty. V závislosti na poloze slunce, požadované teplotě a jasu, žaluzie automaticky ví, co mají dělat: příliš nízká teplota = světlo vpustit, teplota dosažena = zastínit.

Dva v jednom:
Přístupový systém a platby

Každý Loxonaut je vyzbrojen NFC přívěskem. Ten plní několik funkcí. Není to jen nákladově efektivní a bezpečný přístupový klíč, ale i platební prostředek. Kromě toho je velmi snadný pro správu: Odstranění těch neaktivních či přidání nových je otázka chvilky.

zadávání kódu na skleněné klávesnici

Přístup

Pro přístup do Basecampu slouží kódová klávesnice NFC Code Touch. Každý má přístup do horní části v pracovní dny. Ale ne každý má přístup o víkendu nebo do skladů a k technickému zázemí. Zásilková služba má také přidělený NFC přívěsek, který jí umožní přístup pouze do míst pro dodání nebo vyzvednutí zásilek.

skenování nfc štítku pomocí klávesnice NFC Code Touch

Uzamykání skříněk

Firma pracuje většinou bez papíru, což eliminuje potřebu kontejnerů a dalších úložných prostor vedle pracoviště. Každý zaměstnanec má však vlastní uzamykatelnou skříňku pro ukládání osobních věcí. Tu lze odemknout pouze pomocí osobního NFC přívěsku.

Platby za občerstvení

Nápoje, sladkosti či obědy jsou účtovány pomocí klávesnici NFC Code Touch. Pro kontrolu je zde vyčleněn iPad, který zobrazuje poslední transakce.

Hudba dělá náladu

Ať už se jedná o společenskou hudbu ve fóru nebo o poslech rakouského rozhlasu ve foyer, hudba doprovází loxonauty po celý den v celkem 17 hudebních zónách. A dokonce ve venkovním prostoru. Hudba se spustí automaticky s prvním Loxonautem, který brzy ráno vstoupí do Basecampu.

loxone music server
ikona chlad

Přírodní chlazení

Při výkopových pracích na začátku fáze výstavby se objevil zdroj podzemní vody. Tato voda s konstantní teplotou 8 °C se používá k ochlazování vzduchu v budově. Chladicí jednotky nejsou nutné dokonce ani v létě. V chladných zimních dnech se podzemní voda také do určité míry používá pro ohřev vzduchu. Pro hlavní ohřev Basecamp využívá lokální dálkové vytápění.

ikona vítr

Efektivní větrání

Senzory vlhkosti a CO2 instalované v Basecampu zaznamenávají kvalitu a vlhkost vzduchu v kancelářích. Hodnoty předávají Miniserveru. Ten dbá na to, aby před dosažením nízké hladiny CO2 zajistil čerstvý vzduch pomocí automatizace ventilace a zabránil bolestem hlavy.

Energetický management par excellence

Loxone Miniserver, jako dokonalý energetický manažer, automaticky zajišťuje optimální využití energie.

ikona checkbox

Standby-Killer

Večer jsou všechny obrazovky a další pohotovostní zařízení, jako je kopírka nebo kávovar, odpojeny od elektrické sítě prostřednictvím spínaných zásuvek, čímž je Basecamp v režimu spánku a šetří energii.

ikona teploměr

Řízení teploty

Stínění, vytápění, chlazení pracují spolu a ne proti sobě. Kromě toho využívá inteligentní kancelář solární energii. Teplotu monitoruje ve všech svých částech a automaticky ji individuálně upravuje.

ikona domeček

Přesné využití energie

Ovládání závislé na přítomnosti aktivuje osvětlení, hudbu, topení nebo chlazení pouze v případě potřeby. Takže udržuje spotřebu energie na minimu. Velký vliv má také využití energeticky úsporné technologie LED.

speciální lišty pro vedení rozvodů 24V napájení

24V vedení

Skrze celým Basecampem ve všech podlažích prorůstá unikátní systém hliníkových lišt, který je napájen z několika míst 24 V. K němu je připojen celý repertoár senzorů (pohybová čidla, CO2, vlhkost, teplota, …) a osvětlení. Díky tomu mohou technici snadno připojit další zařízení k systému, který je navíc zcela bezpečný, bez nutnosti vedení nové kabeláže.

– Speciální Tip –

muž a žena konzultují projekt svého budoucího domu s odborníkem na smart home

Správný partner pro chytré sídlo firmy


Hledáte optimální řešení inteligentní elektroinstalace pro sídlo společnosti nebo jinou komerční budovu? S Loxone získáte vyladěný systém v praxi ověřený tisíci instalacemi s hladkou integrací a záruku budoucí udržitelnosti. Poznejte vše, co vám přinese.

Chci být informován o novinkách