Jednoduché ovládání hudby pouhým stisknutím tlačítkem!


13 března, 2013 in Know How

Multiroom Audio lze konečně snadno integrovat do vašeho chytrého domu!

Přemýšleli jste někdy o tom, že by jste chtěli Váš dům trošku oživit? Už jste si sice vytvořili krásné osvětlení, pomocí světelných scén, stínění Vašich oken, ale stále Vám něco chybí pro dobrý pocit? Chtěli jste si doma někdy vytvořit perfektní atmosféru, podchycenou pěkným zabarveným osvětlení s kombinací hudby, kterou milujete? Víte o tom, že s Loxone Miniserverem toho můžete dosáhnout?

Vytvořte si Váš dům ještě více zábavnější a živější. S Multiroom Audio systémem můžete vše dosáhnout!

Multiroom Audio – Co znamená? Co umí?

Víte, co znamená Audio Multiroom? Ano? Ne? Možná?

Pro ty, kteří již začali přemýšlet a pokusili se odvodit význam překladu, klidně v tom pokračujte. V následujícím oddílu Vám přesně vysvětlíme, co Multiroom Audio znamená. Máme pro Vás přesnou definici a ukážeme Vám, jak Multiroom Audio lze dokonale integrovat do Loxone domácí automatizace.

Ti z vás, kteří jste už o Multiroom Audio slyšeli nebo četli, můžete tento odstavec přeskočit. Určitě Vám přesto tento článek doporučujeme přečíst. Opakování je matka moudrosti, jak říkají staří mudrcové!

Co Multiroom Audio znamená?

Česky řečeno ozvučení více místností variabilními zdroji (např. v kuchyni může hrát rádio a v obývacím pokoji Vaše oblíbené CD, které již nemusíte nosit pořád u sebe). Pokud bychom chtěli formulovat spojení trochu více profesionálně, mohlo by to znít asi takto:

Multiroom Audio vydává do prostoru reprodukci hudby, která může hrát současně kdekoliv v domě, apartmánech, kancelářích, … ve stejný okamžik.

Jinými slovy, hudba hraje v několika místnostech v domě pomocí integrovanému hudebnímu systému.

Co tento Mutliroom Audio systém umí?

Moderní Multiroom Audio systémy umí nejen reprodukovat zvuk do více zón, ale také využívají různých hudebních zdrojů. Poslouchejte například při vaření italskou hudbu na internetovém rádiu, zatímco v koupelně hrají oblíbené MP3 soubory a současně v ložnici Vám hraje romantická hudba z CD.

Loxone Multiroom Audio systém je více univerzální než si myslíte, přesvědčte se sami o těchto funkcích:

Například, Music Server, zvládne reprodukovat hudební kanály do 8 nebo 12 zón. To znamená, že je možné v až osmi nebo dvanácti zónách poslouchat ve stejný okamžik různou muziku nebo dokonce i hrát z různých zdrojů. S integrovanou AirPlay funkci pro zařízení Apple (iPhone, iPad, …) dokážete přenášet hudbu přímo z vašeho mobilního zařízení.

Zapojením Multiroom Audio systému s Loxone můžete získat:

  • komplexní centrální systém ovládání
  • centrální a zejména snadné použití (tlačítka nebo webové rozhraní)

 

S Loxone máte vždy mnoho možností, jak bude Váš dům žít. Podívejte se na výhody systému a co by ve Vašem domě nemělo chybět:


Objevte možnosti a výhody, které Multiroom Audio s Loxone přináší:

clock

Nejjednodušší ovládání: Ovládání hudby přes vypínač

S Loxone můžete ovládat jakýkoliv povel přehrávače pomocí tlačítka. Můžete tak zapnout nebo vypnout hudbu v místnosti, zesílit/zeslabit, přeladit…, prostě vše co Vás napadne.

house

Automatické spuštění při detekci pohybu v místnosti

Zadejte požadované místo (např. pro kancelář nebo koupelna) a vyberte hudbu, která se má spustit, když do místnosti vkročíte. Váš detektor pohybu aktivuje přednastavené internetové rádio.

scene Definujte si vlastní scénu a užijte si požitek z hudbyStisknutím tlačítka nebo kliknutím myši můžete jednoduše zaktivovat scénu pro italskou večeři.- Osvětlení kuchyně se ztlumí nebo romanticky zabarví- Žaluzie se zatáhnou- Hudební systém přepne zdroj z rádia na romantické italské písně
clock

Nařiďte si budíčka

Ranní vstávání s hudbou? Žádný problém – nechte se probudit ve stanovený čas pomocí hudby.

alarm

Integrace alarmu

Nechte, aby celý tento systém hlídal Váš dům před nezvanými hosty. Pokud se někdo takový přiblíží, hudební systém se spustí ve formě velmi hlasitého alarmu a začne hrát například Rammstein. To určitě lupiče odežene pěkně daleko.

Zjistěte více o Multiroom Audio na našich webových stránkách.

Máte již Multiroom Audio systém integrovaný ve vašem Loxone systému? Jaké jsou vaše zkušenosti a jaké používáte funkce? Dejte nám o tom vědět.

Chci být informován o novinkách