JAKÝ INTELIGENTNÍ ŘÍDÍCÍ SYSTÉM?


27 ledna, 2011 in Know How

V dnešní době je na trhu řada dodavatelů systémů pro inteligentní domy. Vybrat si vhodného dodavatele však není vůbec jenoduchá záležitost. Mnohdy hraje roli cena, jindy zase speciální požadavky zákazníka. Pokud se na problematiku inteligentních domů podíváme z globálního hlediska, musíme uznat, že poptávka po inteligentních řídících systémech neustále roste i v ČR.

Tento fakt je dán mohutným rozvoje v celém segmentu inteligentních domů a také poklesu cen produktů, které jsou k realizaci inteligentního domu nutné. Pokud se v současné době chystáte zvolit dodavatele pro Váš nový inteligentní dům, zbystřete!

Dodavatelů, kteří se specializují výhradně inteligentní domy, je velice málo. Každý výrobce inteligentních systémů se snaží prodat své řešení jako univerzální, vhodné tedy pro jakoukoliv stavbu. Je jedno, zda se jedná o rodinný dům, administrativní budovy a nebo hotel. Společnost Loxone má v tomto ohledu jasno – je specialista na rodinné domy. Pokud tedy chcete dodavatele, který se zabývá a vyvíjí řešení výhradně pro domácí použití, jste na správné adrese www.loxone.cz!

U inteligentního systému společnosti Loxone si můžete vybrat, zda zvolíte cestu přes KNX (která přináší výhody v podobě webového serveru a vizualizace zdarma) a nebo přes inteligentní elektroinstalaci. Pokud mohu, doporučuji z vlastní zkušenosti zvolit cestu inteligentní elektroinstalace, která nabízí daleko více možností. Schéma zapojení komponent je naprosto jednoduché a jen drobně se liší od konvenční elektroinstalace (viz. obrázek).

Využítím této topologie dokážeme snížit cenu inteligentního domu na minimum a dělá z Loxone levné řešení pro inteligentní domy. Hlavní výhoda celého systému spočívá v jeho jednoduchosti a také v tom, že místo drahých systémových tlačítek (která využívají sběrnicové systémy), dokáže společnost Loxone použít konvenční vypínače v ceně kolem 50-ti korun. Tímto způsobem se cena inteligentního domu dostane na minimum a žádné dodateřné komponenty jí neprodražují. Jsme výrobce levné domácí automatizace a výběr designových komponent necháváme na vkusu zákazníka. Žijeme přeci v 21. století, demokracii a nikomu přeci nemůžeme nutit naše vypínače. Ať si každý vybere to, co mu je po chuti a co se mu líbí. Proč se nechat něčím omezovat?

Zdarma k systému dostanete navíc webový server, který je součástí Miniserveru. Díky vestavěnému webovému serveru je možné inteligentní řídící systém ovládat odkudkoliv a kdykoliv přes síť internet. K tomu, abyste mohli ovládat Vaši inteligentní domácnost přes internet, je třeba mít pouze mobilní telefon. Pro iPhony, iPody, iPady a telefony s OS Android máme dokonce vlastní aplikace (viz náhled). Není problém se také připojit přes jakýkoliv PC a nebo zařízení s internetovým prohlížečem.

Tyto aplikace jsou samozřejmě k dispozici zcela zdarma.

K inteligentnímu domu také patří rychlá a jednoduchá možnost změny nastavení domu. Individuální nastavení ovládání domácnosti je totiž jeden ze základních stavebních kamenů inteligentního domu. Díky Loxone konfiguračnímu software jste tuto změnu schopni udělat velice rychle a efektivně. Tato aplikace je též zdarma, včetně všech aktualizací.

Pokud jste doposud neměli s výběrem dodavatele inteligentního řídícího systému jasno, napište nám a nebo některému z našich partnerů. Uvidíte, že levněji a snáze již inteligentní dům, ve kterém se budete konečně cítit jako doma, neseženete.

Chci být informován o novinkách