INTELIGENTNÍ DŮM NENÍ LUXUS, ALE CESTA K ÚSPORÁM A POHODLÍ!


10 listopadu, 2010 in Know How

Od použití termínu inteligentní domácnost uplynula již řada let (poprvé byl termín použit v USA v polovině 90. let minulého století). Od té doby se inteligentní stavby rozšiřují po celém světě, nejen v nejvyspěleších státech. Každým rokem narůstá počet instalací a v současné době se také začínají inteligentní budovy prosazovat ve větším měřítku i v ČR a SR.

Co je to inteligentní dům?

Inteligentní dům, který je vybaven ICT technikou, přes kterou se ovládá, má za úkol:

  • Zvýšit komfort a pohodlí obyvatel domu
  • Zvýšit bezpečnost
  • Snížit náklady na provoz domu
  • Sjednotit ovládání celého domu

Inteligentní dům by nebyl inteligentním domem, kdyby nereagoval na velkou část každodenních úkonů autonomně.

Poměr cena/výkon – deviza Loxone

Se společností Loxone dostanete výkonné řešení pro inteligentní domácnost, se kterým zvládnete zautomatizovat Vaši domácnost ve velice krátkém časovém horizontu za bezkonkurenční cenu,

Cena a výkon nestačí

Výhoda řešení inteligentního domu od Loxone nespočívá pouze v ceně a výkonu, ale také v jednoduchosti celého řešení. Celé řešení se instaluje na konvenční ovládací prvky a také na konvenční silové rozvody. K tomu, abychom z klasického domu udělali inteligentní dům nám postačí pouze vytvoření “sběrnice” (např. pomocí CAT5). Tato sběrnice, která vede od každého vstupního prvku do jednotky, umožňuje ovládání jakékoliv napojené komponenty v domě z libovolného místa. Dochází tedy k zanedbatelnému navýšení ceny oproti klasické “hloupé” elektroinstalaci.

Při vývoji našeho řešení jsme kladli hlavní důraz na jednoduchost programování celého systému. Náš konfigurační software funguje na základě předprogamovaných bloků a je maximálně programátorsky otevřený a parametrizovatelný. Současně je zachována jednoduchost a flexibilita, díky které si může ovládání vlastního domu kdykoliv změnit i koncový uživatel.

Inteligentní dům šetří a rozmazluje Vás

V současné době, kdy se zvedají ceny energií každý rok o několik procent, je třeba myslet i na měření a regulaci celé domácnosti. S naším systémem máte zaručeno, že v době Vaší přítomnosti bude nastavena optimální teplota v místnosti, hodnota osvětlení, … nemusíte hlídat zapomenutá rozsvícená světla či okna.

Pokud se v domě nikdo nenachází, systém utlumí vytápění, odpojí elektrospotřebiče v pohotovnostním režimu od proudu, zapne alarm, …

Našemu systému se meze nekladou. Jediným omezením je lidská představivost!

Chci být informován o novinkách