Dopřejte si více bezpečí ve Vašem inteligentním domě


29 ledna, 2014 in Know How

Věděli jste, že většina vloupání se odehrává v zimním období, mezi 16.00 a 21.00 hodinou? Soumrak chladného období je hlavní sezónou pro nezvané hosty. Bydlíte v inteligentním domě? Chraňte svou domácnost a dbejte na bezpečnost, i když zrovna nejste doma. A zde je jen pár z mnoha výhod. Pomocí inteligentního ovládání domácnosti můžete…

… přijmout preventivní opatření dříve, než se něco stane.
… mít svůj domov pod kontrolou – i na cestách.
… využít existující komponenty pro inteligentní zabezpečovací systém.
… snadno aktivovat či deaktivovat monitorování Vaší domácnosti.

Nastavte vše tak, aby se dal zloděj, který se chce vloupat do Vaši inteligentní domácnosti, na útěk.

Senzor přítomnosti

Použijte stávající komponenty pro Váš individuální bezpečnostní systém

Vytvořte si svůj osobní bezpečnostní systém využitím čidla přítomnosti, kontaktů na dveřích a oknech, osvětlení, stínící techniky či Multiroom Audio Systému. Čidla přítomnosti jsou často používána při automatickém osvětlení. V nepřítomnosti členů domácnosti tak mohou převzít funkci alarmu.

Místo činu: Inteligentní domácnost. Okamžik stmívání – ideální čas pro zloděje

Žádný z členů domácnosti není doma. Inteligentní domácnost je zastřežena. Díky pohybovým senzorům může Loxone Miniserver, jako centrála inteligentního domu, zaregistrovat pohyb případných vetřelců. Světla v celém domě začnou blikat, stínící technika okamžitě vyjede nahoru a Váš Multiroom Audio System hraje na plné pecky.

Alarm v inteligentním domě se přizpůsobí každé příležitosti a lze jej jednoduše nastavit. Od optického alarmu, přes akustický alarm se sirénou, až po kompletní alarm. Alarm bude dělat to, co budete chtít. A to není zdaleka vše.

Ochrana před vloupáním

Inteligentní dohled nad slabinami domů

Jistě znáte nejslabší místa domů: Hlavní vchodové dveře, balkonové dveře, boční dveře, okna a světlíky. Stažené okenní žaluzie Vám poskytnou větší bezpečí. Všechna tato slabá místa jsou monitorována prostřednictvím senzorů oken a dveří. Inteligentní dohled má mnohem více výhod:

Výhoda č. 1

Jakmile se nezvaní hosté pokusí vloupat do inteligentního domu, ten to díky otevření okenního kontaktu ihned zaregistruje. Podle toho, jak je chytrý alarm nastaven, reaguje. Například Vám může zavolat na Váš mobilní telefon.

Výhoda č. 2

Jakmile člověk opustí dům, není si nikdy jistý, zda zavřel všechna okna a dveře. Poznáváte se? V případě, že jsou Vaše okna vybavena okenními a dveřními senzory, můžete se jednoduše přesvědčit, pomocí Vašeho chytrého telefonu, v jakém stavu se právě nachází. Mimo téma zabezpečení, se kontakty také výborně hodí pro úsporu energie.

Výhoda č. 3

Už se Vám stalo, že jste přišli do ložnice a zapomněli jste rozsvícené světlo v koupelně? S inteligentním domem se Vám to již nestane, protože Vás o tom budou informovat blikající světla v ložnici. Nebo si představte, že jste zapomněli otevřená garážová vrata. Jakmile se setmí, inteligentní dům Vám pomocí Loxone Caller Service zavolá.

To byla ochutnávka pouze tří z mnoha výhod. Seznam můžete nekonečně rozšiřovat. Ale zpět k tématu bezpečnosti.

Zapezpečení - alarm

Zabezpečení venkovních prostor

Senzory v okolí domu zaznamenají každý pohyb před Vašimi vchodovými dveřmi či na Vašem pozemku. Díky přítomným čidlům máte přehled o tom, kdo se právě blíží k Vašemu inteligentnímu domu. Dozvíte se to například pomocí blikajících světel nebo Loxone Caller Service. Vše je řízeno časovými programy, tudíž se Vám nestane, že byste sami sebe chytli do alarmu.

V kombinaci s chytrým telefonem, tabletem či webovým prohlížečem můžete mít obraz z Vaší kamery kdykoli k dispozici a podívat se, co se právě děje před Vašimi dveřmi a okolí Vašeho domu. Pokud chcete slyšet, co se děje za Vašimi dveřmi, perfektně se k tomu hodí Loxone Intercom.

Ovládání přes mobilní telefon

Dálkové ovládání a upozornění při alarmu

Alarm může být zastřežen prostřednictvím tlačítka, kódu nebo plně automaticky. Pokud jedete na dovolenou a náhodou zapomenete alarm zastřežit, můžete to kdykoli udělat pomocí Loxone App na Vašem iPhone, Android Smartphone či pomocí webového prohlížeče na Vašem netobooku.

V případě, že alarm skutečně vypukne, ihned se to dovíte prostřednictvím Loxone Caller Service. Pokud se ale jedná o falešný poplach, nic se neděje. Můžete je přes App vypnout.

Chcete se dozvědět více o bezpečnosti v inteligentním domě? Například v našem referenčním domě Panoramahaus je využíváno osvětlení k odstrašení nezvaných hostů. Na tomto odkazu se dozvíte více.

Zapezpečení domu

Naše doporučení pro Vaši bezpečnost

Chraňte vaši domácnost před nezvanými hosty a objednejte si potřebné komponenty v našem e-shopu:

Doporučujeme Vám namontovat do každé místnosti pohybový senzor a každé lehko dostupné okno či venkovní dveře opatřit kontaktem. S Loxone Miniserverem, jako centrálou Vašeho inteligentního domu, odpovídajícími senzory a naším bezplatným konfiguračním softwarem, se budete cítit bezpečně, jako nikdy před tím.

Máte otázky, jak vše zrealizovat? Kontaktujte naši technickou podporu! Nebo se podívejte do naší technické dokumentace a vyhledejte funkční blok “alarm”.

Plánujete inteligentní dům? Kontaktujte náš projektový tým.

Chci být informován o novinkách