Rodina Comillas vsadila na chytré bydlení v duchu španělského temperamentu


10 února, 2018 in Reference
Další pozoruhodný projekt chytrého domu je dům rodiny Comillas ve Španělsku. Majitelé chtěli pohodlné moderní bydlení, kde by na technologie bylo spolehnutí a zbytečně by nekomplikovaly život. Svou jednoduchostí a promyšleností si je okamžitě získal systém Loxone. Stejně, jako má každý dům své vlastnosti, mají obyvatelé také své vlastní zvyky a priority. Nicméně oproti obyčejnému domu je zde jeden velký rozdíl: Loxone Smart Home se přizpůsobuje návykům obyvatel, a tím je jedinečný. Stejně tak tomu je i u rodiny Comillas
Velký gauč a výhled na zahradu

Světelné nálady pro navození příjemné atmosféry

Aby bylo možné vytvořit dokonalý exteriér domu, byla odpovídajícím způsobem osvětlena fasáda, zahrada, bazén a hřiště. Uvnitř se starají o správnou atmosféru různé světelné nálady kombinované z teplých bílých a barevných světel. Díky automatickému osvětlení v chodbách není již třeba starat se o zapínání a zhasínání světel. Vysoce praktická funkce je také noční režim osvětlení, který v noci zajišťuje bezpečný průchod do koupelny.

Velmi unikátní schodiště

Meze představivosti se v chytrém domě nekladou. I běžné schodiště se tak může stát velmi stylové a zároveň funkční. Inspirujte se u rodiny Comillas:

  • díky senzorům pohybu se automaticky osvítí, než na něj vkročíte
  • v noci světla využívají nižší intenzitu.
  • samotné schody jsou decentně a elegantně osvětlené led páskem

Především v noci a časně ráno vytváří toto nastavení jedinečnou atmosféru.

Nejoblíbenější místnost: rodinné kino

Velmi příjemná místnost, moderně zařízená, plátno, projektor a – popcorn. Domácí kino je připraveno. Aby se vše ještě umocnilo, jsou zde kolem celé místnosti instalovány LED pásky, které se starají o překrásnou a příjemnou světelnou náladu.Nepřímé barevné osvětlení je příjemné pro oči i během promítání. Sekundují mu optimálně rozmístěná bodová světla v podhledech a na baru. Nenarušují čistotu interiéru a zároveň poskytnou optimální osvětlení celé místnosti mimo promítání.

Pouhým dotykem skleněného tlačítka Touch Pure začíná jedinečný zážitek z kina ve vlastní režii. Připravená světelná nálada v mžiku vytvoří fantastickou atmosféru kina. Tím stejným kliknutím na tlačítko se kinosál promění zpět na obyčejnou místnost.

Domácí kino s projektorem
Kino nachází hned vedle baru, z něhož jej lze ovládat. Hudba, která běžně hraje na baru téměř neustále, se při zapnutí kina sama vypne. Každé zařízení, jak v kině, tak v tělocvičně, v obývacím pokoji a herně, je připojeno k chytré zásuvce Smart Socket. Ta zajisté, že všechna zařízení jsou vypnuta, když nejsou potřeba.

Zvláštností v této místnosti je světelný zvonek, který diskrétně ohlásí návštěvu zablikáním.

Chytrá kontrola přístupu

Jednou z nejdůležitějších funkcí v domě je jistě bezpečný a zároveň jednoduchý přístupový systém. Intercom s kamerou je instalován přímo vedle vchodu, odkud má majitel domu dokonalý přehled. Nejen, že může odkudkoli mluvit s lidmi, kteří zvoní. Dokáže jim i odkudkoli otevřít dveře – díky aplikaci Loxone Smart Home.

Dveře domu mají čtečku elektronického klíče (čipu) iButton. Dvoje vnější dveře a branka před domem mají nejen automatický zámek, ale jsou ještě motorizovány.

Uklízečka má svůj elektronický klíč. Ten má nastavený přístup jen v konkrétní dny a v konkrétní dobu. Kromě toho je majitel domu okamžitě informován, jakmile uklízečka do domu vejde.

Inteligentní větrání & topení

Klimatizace a ohřívání vody probíhá aerotermálně pomocí systému Mitsubishi plně integrovaného do Loxone. Ventilaci a vytápění lze ovládat z jakéhokoli místa, stejně jako nastavení systému a sledování jejich provozu. Pokud by došlo k selhání klimatizace nebo jinému problému, bude majitel okamžitě upozorněn.

bílá koupelna v minimalistickém stylu s velkým zrcadlem podsvíceným LED páskem

Detaily dělají ten rozdíl

>> Detektory pohybu a dveřní kontakty, ať už uvnitř nebo venku, okamžitě aktivují alarm v případě vloupání a varují majitele o potenciálním nebezpečí.

>> Programování na míru pracovníkům údržby, kteří potřebují provést rychlou opravu, je možné předat důležité informace přes internet.

>> Kontrola napájení a ochrana před výpadkem proudu díky nepřetržitému napájení celé instalace Loxone jednotkou USV.

>> Vlastní melodie zvonku ať už v domě, na zahradě, u bazénu, může znít, kdekoli si majitelé určí, libovolnou melodií. Nebo také nemusí znít vůbec, třeba když děti spí.

„Nadmíru mě překvapil zejména Loxone Intercom. Dokud jsem ho neměl, neuvědomil jsem si, jak moc je praxi užitečný. Vyloženě na denní bázi si pak užívám především automatické ovládání klimatizace a přístup bez klíčů. Na hosty pak udělá velký dojem zejména osvětlení, hudba a kino.

Co ale nejvíce oceňuji je, že díky Loxone nemusím dělat a myslet na spoustu věcí. Nepočítal jsem to, ale slogan ‚O 50 000 úkonů a rozhodnutí méně, více času na život,‘ to vystihuje perfektně,” majitel domu.

Co bude umět váš dům?

Líbí se vám představa inteligentní domácnosti? Jistě máte řadu otázek. Využijte bezplatné konzultace s našimi odborníky.

O partnerovi:

logo tecnobienestar
Tecnobienestar – Loxone Gold Partner

Tento projekt byl realizován španělskou firmou Tecnobienestar (Loxone Gold Partner). S více než 10 lety zkušeností v branži nabízí podnik technologické řešení pro budovy a domy. Specializují se na elektrotechniku, AV a TV techniku a chytré domácnosti.

Více na jejich webu: http://tecnobienestar.com/

Chci být informován o novinkách