Červený kříž Barcelona: Efektivnější činnost díky automatizaci


12 listopadu, 2019 in Reference

Automatizace hraje v dnešní době stále důležitější roli ve velkých a komerčních projektech.

Firmy chápou, že implementace inteligentních řídicích systémů do těchto prostor jim může výrazně usnadnit a zpříjemnit každodenní pracovní život.

Ze své vlastní zkušenosti by o tom mohlo mluvit světové humanitární hnutí Červený kříž v Barceloně. Chtěli mít kontrolu nad různými systémy, které používají každý den, proto ponechali hned několik funkcí na Loxone.

Kvalita vzduchu

Červený kříž klade velký důraz na zdraví svých zaměstnanců a návštěvníků. Proto hledali způsob, jak přesně řídit a regulovat kvalitu ovzduší.

K tomu byly v budově rozmístěny senzory CO2. Pokud CO2 dosáhne předdefinované úrovně, ventilační systém se automaticky nastartuje, aby zajistil čerstvý vzduch.

Tato funkce je zvláště důležitá ve školících místnostech, kde je větší počet lidí v menším prostoru, a v kancelářských prostorách, kde jsou zaměstnanci více hodin.

Solární panely

Solární panely byly nainstalovány a integrovány do systému Loxone. To jim pomáhá snižovat jak spotřebu energie, tak účty za energii tím, že používá přírodní energii, kdykoli je to možné.

Spotřeba vody

V případě nehody je přívod vody v budově automaticky přerušen a příslušné strany jsou okamžitě informovány. Je to jedna ze starostí, kterou mohou díky Loxone hodit za hlavu.

Zprávy prostřednictvím reproduktorů

Tlačítko Panika

Funkce „převod textu na řeč“ na Music Serveru Loxone je pro zaměstnance Červeného kříže v Barceloně zvláště užitečná funkce. Budova má několik místností, které slouží k osobní péči různých skupin.

Pokud se vyskytnou nějaké problémy, lze stisknout tlačítko Panika, které přehraje zprávu v určitých zónách a zajistí, že oznámení zašle pouze správnému personálu. To jim umožňuje okamžitě reagovat na zprávu a šetřit tak rozhodující čas.

Nouzové východy

Tlačítko Panika však není jediný způsob, jak využít funkci „převodu textu na řeč“. Krátce před 22:00 zazní oznámení, které informuje lidi, že budova bude brzy uzamčena.

Pokud jsou nouzové únikové dveře neplánovaně otevřeny, systém to hned ohlásí. Totéž se stane, pokud budou přední dveře otevřeny na podezřele delší čas.

Osvětlení

Osvětlení interiéru, únikové cesty a venkovní značky se zapínají a vypínají automaticky v závislosti na jasu a úřední době Červeného kříže.

Díky této funkci mají zaměstnanci o další starost méně.

Komunikace a profesionalita

Tento komplexní projekt byl díky dobré komunikaci a profesionalitě všech stran realizován se záviděníhodnými výsledky. Projekt je velmi dobře přizpůsobený potřebám zaměstnanců a všichni můžou jednoduše ovládat to, co potřebují

Albert Agustí

Loxone partner, 9 Habitat Intel·ligent

Všestrannost a přizpůsobení

Počáteční plánování projektu není nikdy snadné. Alber Agustí se ale snažil maximálně přizpůsobit ovládání tak, jak jsme chtěli. Realizace a výsledky projektu jsou vynikající a my jsme nadšení.

Carles Vidal

Ředitel Červeného Kříže, Cruz Roja

Teď jste na řadě vy. Co můžeme udělat pro vás?


S Loxone můžete snadno řídit veškeré vaše prostory včetně kanceláří. Sofistikovanou automatizací s prvky Loxone vytvoříte atraktivní pracovní prostředí a svým zaměstnancům poskytnete větší komfort pro práci. Zároveň ušetříte cenou energii na vytápění a klimatizaci, jelikož Loxone řídí všechny prvky jako je stínící technika, vytápění, klimatizace, rekuperace zároveň a vždy nejde ideální řešení.

Chci být informován o novinkách