Další nádherný showroom Loxone vyrostl v Brně


19 března, 2021 in Zákulisí

Společnost Category (Loxone Flagship Partner) má na svědomí další nádherný showroom inteligentní domácnosti Loxone, který vznikl v Brně. Zájemci o chytrou domácnost tak mohou na jednom místě vidět řešení obývacího pokoje, jídelny, kuchyně, ložnice, chodby, sociálního zázemí, terasy i zahrady: od světel, přes stínicí techniku, hudbu či zabezpečovací systém až po záplavové senzory nebo řízení závlahy zahrady. Technického ředitele Ondřeje Hejtmánka jsme se zeptali na pár otázek. V rozhovoru níže se dozvíte, jak showroom vznikal, co v něm najdete nebo třeba jak společnosti pomáhá.

Základní fakta o showroomu:

Adresa Brno, Vídeňská 125
Telefon +420 547 125 625
E-mail [email protected]
Web www.smard.cz
Logo Loxone Flagship Partner

Jaká byla vaše cesta k inteligentním elektroinstalacím?

Naše cesta začala zhruba před 10 lety, když jsme vybírali nejoptimálnější systém, který by našim zákazníkům splnil všechny jejich požadavky na řízení a ovládání rodinného domu. Od té doby jsme zrealizovali již mnoho projektů, a na každém se něco naučili.

Na trhu je mnoho systémů, které umožňují postavit tzv. chytrou domácnost, proč jste se rozhodli právě pro Loxone?

Při výběru systému jsme zvažovali hlavní kritéria, jako například uživatelskou přívětivost, univerzálnost, nebo otevřenost, díky které můžeme do systému integrovat technologie třetích stran. A Loxone tato kritéria splňoval nejlépe.

Jak se podle vás bude dále vyvíjet trh kolem elektroinstalace?

Vzhledem k tomu, že je dnes v domácnostech využíváno stále více technologií (od rekuperace, přes žaluzie až po fotovoltaiku) bude, dle našeho názoru, růst i zájem o jejich centrální inteligentní ovládání a řízení. Je sice možné pracovat s každou z nich samostatně, pak se ale musí obyvatelé domácnosti orientovat v několika systémech najednou a používat mnoho různorodých ovladačů. Inteligentní elektroinstalace nabízí zjednodušení, méně starostí pro uživatele a efektivnější fungování všech technologií, které mohou, spojeny pod jedno řízení, spolupracovat.

Proč jste se rozhodli realizovat vlastní showroom?

Aby si každý náš zákazník mohl chytrou domácnost vyzkoušet, osahat a zažít na vlastní kůži, a mohl tak sám zhodnotit, co je pro něj zajímavé a zároveň přínosné.

Už máte nějakou zpětnou vazbu od zákazníků? Jak to zatím hodnotíte?

Zájemci z prohlídek odcházejí spokojení. Dozvídáme se, že díky možnosti vyzkoušet si fungování inteligentní domácnosti na vlastní kůži je pro ně mnohem snazší představit si, jak budou bydlet, a o které konkrétní prvky mají zájem. Často říkají, že si před prohlídkou nedovedli představit, co inteligentní řízení znamená.

Z pohledu realizátora je pro nás Showroom velkou pomocí při přípravě jednotlivých projektů, protože můžeme investorům ukázat všechny možnosti fungování konkrétně a nemusíme popisovat „zajíce v pytli“. Toto pochopení se na samém začátku se promítá i do celkového výsledku realizace.

Na co se můžeme ve vašem showroomu těšit?

Showroom je postaven jako malý rodinný dům s kuchyní, jídelnou, obývákem, ložnicí, sociálním zázemím, terasou a zahrádkou, který je vybaven téměř všemi Loxone technologiemi a je možné v něm zažít pocit z jednoduchosti ovládání a fungování celého systému.

Pracujete aktuálně na nějakém zajímavém projektu?

Kromě rodinných domů máme i projekty v komerční sféře. Využíváme tak inteligentní řízení například v provozech restaurací, hotelů, vinařství apod.

Slavnostní otevření showroomu Category

Chcete zažít Loxone na vlastní kůži?

Rádi byste si vyzkoušeli, jak inteligentní domácnost funguje? Skvělé. Navštivte showroom Category v Brně nebo můžete zkusit rovnou showroom některého z našich dalších partnerů v České republice a na Slovensku.

Chci být informován o novinkách