Kavárně a bistru dal Loxone kýženou flexibilitu technologií


18 března, 2022 in Reference

Z videopůjčovny se stal stylový podnik BISTROGRAF, kde se mohou občerstvit nejen hosté kina před zhlédnutím filmu. U rekonstrukce byl i Loxone, který splnil požadavky provozovatele na automatizaci technologií.

S čím Loxone pomohl?

Podnik firmy ILLUSION spol. s názvem BISTROGRAF byl dokončený v roce 2021, a to v prostorách někdejší videopůjčovny spojených s Kinem Svět ve Znojmě. Kavárna a bistro se rozkládá na zhruba 130 m² v centru města. Základním požadavkem investora byla co největší flexibilita. Často se totiž mění požadavky na teplotu, intenzitu osvětlení a podobně.

Výsledkem je automaticky řízené osvětlení pomocí RGBW dimmerů, které řídí zhruba 20 okruhů různých světelných zdrojů. Dále pak podnik dostal chytrou zónovou regulaci vytápění a chlazení do podlahy i stropu, regulaci rekuperace, stínění i integraci stávajícího osvětlení na technologii DALI a další.

Fakta

Lokalita:
Znojmo (Zlínský kraj)


Loxone Partner:
hm-smart


Provozuje:
ILLUSION spol.


Loxone řídí:
Osvětlení
Stínění
Vytápění/chlazení
Větrání

Chytrá automatizace při rekonstrukci

Zadání bylo zpočátku jednoduché, ale jak to postupem času u rekonstrukcí bývá, přidávalo se na požadavcích. Takže z původního plánu, který cílil hlavně na regulaci osvětlení čítající několik desítek světelných zdrojů, jsme se dostali i na vytápění a chlazení pomocí tepelného čerpadla a další technologie. Výzvou bylo také zprovoznit zastaralý systém DALI osvětlení, které již nesplňovalo požadavky majitele. Důraz bývá kladen na maximální automatizaci a jednoduchost aplikace a i zde jsme toho dosáhli.

Marcel Havlík

Loxone Gold Partner, hm-smart

Stylové sezení s prvky někdejší videopůjčovny
Interiér kavárny a bistra
Bar, prodejní pult

Foto: ILLUSION spol. / Kino Svět Znojmo

Bistrograf logo

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem specifickém projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách