Bezpečný chytrý dům od jedniček na trhu


23 října, 2014 in Zákulisí

Kriminalita stoupá, počet vloupání graduje, zloději jsou čím dál tím vychytralejší… Není nad to mít dům, který dokáže těmto nemilým skutečnostem předcházet a nabídnout trošku více, než jen klasický zabezpečovací systém.

Společnost Jablotron, jednička na trhu s EZS, a společnost Loxone, jednička na trhu s chytrými domy, spojili své síly. Cílem spolupráce obou firem je nabídnout zákazníkům více bezpečnosti v dnešní uspěchané době.

Certifikovaný alarm se stal již běžnou součástí našich domácností, aby chránil náš majetek. Jedná se o komplexní zařízení, které se snaží výrobci neustále vylepšovat a přidávat další a další funkce. Společnost Jablotron, český výrobce, dokáže ke klasickému alarmu ovládat například ještě garážová vrata. Jedná se o příjemnou rozšiřovací funkci, ale v dnešní době jsou nároky uživatelů daleko vyšší než v minulosti.

Z toho důvodu Jablotron spojil síly se společností Loxone, výrobcem nejprodávanějšího systému pro chytré domy v ČR a SR, aby společně mohli svým zákazníkům nabídnout víc. Chytrý dům, díky Loxone Miniserveru, dokáže sjednotit ovládání celého domu pod jeden centrální prvek. Dochází tak k výměně informací mezi jednotlivými technologiemi, které lze dále využívat a reagovat na více podnětů najednou.

Díky převodníku JA-121T, který tvoří můstek do systému Loxone, dochází k plné integraci certifikovaného zabezpečovacího systému a chytrého domu. Tím uživatel získá možnost automatizovat osvětlení v celém domě, zastřežení/odstřežení domácnosti přes mobilní telefon, integraci se čtečkou otisků prstů, atd.

Díky spolupráci se společností Loxone jsme se posunuli zase o krok dopředu. Jsme schopní nabídnout funkce chytrého domu v kombinaci s naším zabezpečovacím systémem, který se touto spoluprací dostává na jinou úroveň”, vysvětluje Petr Oppenheimer ze společnosti Jablotron.

Pokud dojde k tomu nejhoršímu, narušení objektu, ukazují se systémy v plné síle. Jakmile dá systém Jablotron signál Loxone Miniserveru, začnou se dít akce, které dokáží chránit majetek. Chytrý dům okamžitě vytahuje žaluzie v celém domě, začíná blikat světly a spustí audio v celém domě na maximum. Během toho je samozřejmě možné odeslat email nebo zatelefonovat na libovolný počet telefonních čísel.

Pokud se chcete o Jablotronu dozvědět více, doporučujeme navštívit Jablotron školení.

Nějaké otázky?

Jestliže máte další otázky, pošlete nám Vaše dotazy. Naši konzultanti jsou připraveni zodpovědět vše, co budete mít na srdci. Nebo jednoduše zanechejte komentář níže.

Poslat dotaz

Chci být informován o novinkách