Automatizace sila: Loxone šetří čas a peníze v zemědělství


1 března, 2021 in Reference
Provoz starého sila vyžaduje velké časové i peněžní náklady. Materiál se transportuje pomocí komplexního systému dopravníků, výtahů a rozdělovačů, které jsou často ovládané manuálně a mají tendenci se ucpávat. Tyto nepříjemnosti jen tak nezmizí. Ale díky automatizaci sila se na celém procesu výrazně ušetří. 

Proč Loxone?

Albert Neumann, výkonný ředitel společnosti AVENTUM GmbH, se dlouhodobě zaměřuje na inovace a pokrok ve své společnosti. Proto když poznal výhody Loxone, rozhodl se automatizovat i svoje silo. 

Projekt realizoval náš Silver Partner Real Smart Home und perfect fIT solutions.
Rozhodující byl náš funkční blok Schéma systému a cena. Řešení Loxone zde bylo mnohem levnější ve srovnání s jinými systémy.

Fakta:

Země
Rakousko


Společnost
AVENTUM GmbH


Loxone Partner
Real Smart Home und perfect fIT solutions


Loxone Komponenty
Miniserver
1-Wire Extension
Extension*

*Loxone Extension již není v prodeji, v tomto případě lze nahradit Relay Extensionem a DI Extensionem

„Automatizační systémy od jiných poskytovatelů by stály minimálně dvakrát tolik, aniž by přinesly nějakou přidanou hodnotu.“
DI Andreas Schneemayer

Real Smart Home und perfect fIT solutions

Vizualizace řízení technologií sila:

Schéma systému od Loxone

 

Funkční blok Schéma systému umožňuje jednoduše vytvořit grafické zobrazení systémů, půdorysů a systémových funkcí, zobrazení je pak přístupné pomocí Loxone App. Náš Partner využil tento funkční blok k vizualizaci nejdůležitějších hodnot pro funkci a monitorování sila.

„Před nějakou dobou jsem si nechal pomocí Loxone automatizovat malou vodní elektrárnu,
byl jsem s výsledkem velmi spokojený, proto jsem se rozhodl i pro automatizaci obilných sil“
DI Albert Neumann

Výkonný ředitel, AVENTUM GmbH

Automatický rotační rozdělovač

V minulosti musel být rozdělovač vždy manuálně nastavený na správný vstup do sila. Ale zobrazení jeho polohy nebylo vždy spolehlivé a vše se muselo kontrolovat. Jak to Partner vyřešil? 

Realizace proběhla pomocí kladkových spínačů na vnějším okraji potrubí. Plech přivařený k rozdělovači kontakt sepne, když je rozdělovač v přesné pozici nad vstupem.
Při každém přesunu nad další silo zvolí Miniserver nejkratší možnou cestu. Samozřejmě hladina v silech je monitorována a plnění se zastaví ve správný čas. Již není nutné pracně počítat, jak je silo plné na základě času a průtoku materiálu potrubím.

Také bylo implementováno central stop tlačítko, které zastaví celý systém a odpojí ho od elektřiny. 85 let staré silo je tak plně automatizované a lze jej dokonce ovládat z domova. Takto by podle nás mělo moderní zemědělství vypadat. 

Další důležité funkce

  • Odstranění vačkových spínačů a dalších problematických zařízení.
  • Už žádné časově náročné čištění výtahů a dopravníků, neucpou se díky přesnému načasování systému.
  • Ovládání z pohodlí domova.
  • Atd…
dopravníkový systém sila
Původní rozvaděč se zastaralými rozvody
Nový vylepšený rozvaděč od Loxone
– Speciální tip –

Create Automation


Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci projektů všeho druhu bez ohledu na to, zda se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální aplikace.

Chci být informován o novinkách