Pohodlí pro zaměstnance, udržitelnost pro vedení: Věhlasné fotostudio vsadilo na automatizaci


17 srpna, 2021 in Reference

Rene Staud je pravděpodobně jedním z nejznámějších fotografů automobilů na světě. Sídlo jeho společnosti Staud Studios v německém Leonbergu je mistrovským dílem architektury. Fotografické studio není pozadu ani co do automatizace budovy. Díky 2 Loxone Miniserverům.

Rene Staud je pravděpodobně jedním z nejznámějších fotografů automobilů na světě. Sídlo jeho společnosti Staud Studios v německém Leonbergu je mistrovským dílem architektury. Fotografické studio není pozadu ani co do automatizace budovy. Díky 2 Loxone Miniserverům.

Vzduch, osvětlení i bezpečnost

Zvláštním prvkem tohoto projektu je automatická regulace teploty s vytápěním a chlazením v závislosti na konkrétní místnosti. Ventilaci systém řídí podle hodnot CO2.

V sídle společnosti se velmi dbá i na bezpečnost. Proto jsou instalované Záplavové senzory i Detektory kouře, které v případě nouze zasílají upozornění na chytrý telefon majitele. V oddělení IT a technických místnostech funguje monitoring vnitřního klimatu, který varuje před kritickými teplotami.

Když večer budovu opustí poslední člověk, pomocí funkce „Vypnout“ se deaktivuje osvětlení a hudba. V tu chvíli se zapne bezpečnostní, poplašný systém. Ráno přichází do hry funkce „Probuzení“, která rozsvítí základní světla, v některých částech fotostudia začne hrát hudba a spuštěná ventilace zajistí příjemné klima.

Fakta

Země:
Německo


Lokace:
Leonberg, sídlo Staud Studios


Loxone Partner:
ITK Fabrik GmbH


Automatizováno díky Loxone:
Automatizace:
Miniserver
Extensions

Ovládání:
Touch

Detekce přítomnosti:
Senzor pohybu

Další komponenty:
Hlavice Tree
Detektor kouře Air
Záplavový senzor Air
• a spousta dalších

Neexistoval způsob, jak vytvořit a otestovat kompletní programování. To byla velká výzva. Stále jsme přidávali nové prvky a postupně je integrovali do běžícího systému. Bylo to tak, protože stavební práce jsme prováděli za provozu. Projekt byl přesto úspěšně realizován.

Martin Wiecha

Technický vedoucí, ITK Fabrik GmbH

Proč Loxone?

Pro klienta bylo klíčové zavést kompletní systém řízení budovy. Ten zaměstnancům zajistil pohodlí při práci a zbavil je starostí s ovládáním různých zařízení. Dalším důležitým aspektem byla udržitelnost. Výkonný ředitel Staud Studios chtěl optimalizovat energetickou účinnost.

Společnost ITK Fabrik GmbH má status Gold Partnera. Na Loxone spoléhala díky rozmanitosti rozhraní a jednoduché integraci produktů třetích stran. Jelikož první instalace po čase dosáhla svého maxima, druhý Miniserver byl jednoduše ukotven v režimu Master/slave.

Nahlédněte do Staud Studios:

Kancelář Staud Studios
Nabíjecí stanice
Pohled do kanceláře
Kancelářská budova Staud Studios
Fotostudio

© Zdroj: Staud Studios

Zaujalo vás to? 

Ikona elektrikáře

Jste elektrikář?

Chcete svým zákazníkům nabídnout jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru? Kontaktujte nás a využijte silné spolupráce se společností Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopaty

Máte vlastní projekt?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci všech druhů projektů, ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální projekt.

Ikona kniha

Mohlo by vás zajímat:

Chci být informován o novinkách