Aktory Air nereagují: Důležitá aktualizace pro Miniserver s verzí softwaru 13.0.6.29


26 července, 2022 in Pro partnery
V pondělí 25. července jsme obdrželi několik hlášení o problému se systémem Loxone Air, který způsobuje, že aktory Air nereagují na příkazy. Problém jsme okamžitě analyzovali a podařilo se nám najít chybu, kterou opravíme dnešní aktualizací softwaru na verzi 13.0.7.26.
Chyba
Aktory Air přestávají reagovat na příkazy. Stav aktorů Air se v aplikaci a v Loxone Config LiveView nezobrazuje správně – např. světlo se zobrazí jako zapnuté, ale aktor Air příkaz neprovede.

Příčina
Tento problém je vyvolán přetečením časovače Loxone Miniserveru s aktuální verzí softwaru 13.0.6.29 a vznikne přesně 25 dní po posledním restartu Miniserveru.

Zasažené instalace
Všechny instalace s Loxone Miniserverem ve verzi 13.0.6.29, které používají aktory Air (například Nano IO Air, Smart Socket Air, Žaluziový aktor Air, Geiger SolidLine Air atd.).

Řešení
Pro trvalé vyřešení problému je nutná aktualizace na verzi softwaru 13.0.7.26. Tato aktualizace bude ještě dnes k dispozici na stránce Ke stažení. Kromě toho se aktualizace nabídne v aplikaci zákazníkům s Miniserverem běžícím na verzi 13.0.6.29. Aktualizace prostřednictvím aplikace bude zpřístupněna dnes večer (26. července).

Rychlé, dočasné řešení

Restartem Loxone Miniserveru, spuštěným například v aplikaci Loxone nebo resetem napájení, se obnoví funkčnost aktorů Air. Zároveň se nejedná o trvalé řešení, protože problém se objeví znovu po 25 dnech. Proto bude k dispozici ke stažení aktualizace na verzi 13.0.7.26, která problém vyřeší trvale.

Update v aplikaci

Vzhledem k neobvyklé chybě, která se objevuje až po 25 dnech, se ji bohužel nepodařilo odhalit během intenzivního testování postižené verze softwaru. Naším cílem je nabídnout zákazníkům a partnerům systém, který je co nejméně náročný na údržbu. Omlouváme se za nepříjemnosti všem partnerům a zákazníkům, kterých se chyba dotkla.

Rychlou opravu bereme nyní jako prioritu, proto opravnou aktualizaci poskytujeme méně než 24 hodin po prvním nahlášení chyby.

Všem partnerům a zákazníkům děkujeme za důvěru, kterou do nás vkládají.

Online chat

Zajímá vás víc k tomuto tématu? Využijte náš online chat na webu a vyhněte se tak přihlašování, formulářům a čekání ve frontě na lince. V chatu vyřešíte většinu otázek a problémů hned.

Chci být informován o novinkách